تاریخ انتشار :سه شنبه ۱۰ بهمن ۱۳۹۶ ساعت ۰۸:۳۵
کد مطلب : 68057
محققان واحد علوم و تحقیقات دانشگاه آزاد اسلامی با بهره‌گیری از فناوری نانو، موفق به تولید جاذب‌هایی برای تجزیه و حذف آلاینده‌های آروماتیکی به عنوان آلاینده‌های سرطان‌زا از آب شرب شدند.
نانو جاذب ها آب را پاک می کنند
به گزارش زیست آنلاین، مهسا برنایی، مجری طرح با بیان اینکه فتوکاتالیست تولید شده در جلوگیری از انتشار پساب‌های آلوده موثر است، گفت: با ساخت فتوکاتالیست نانوکامپوزیت ذرات مغناطیسی اکسیدآهن (Fe۳O۴) با اکسید گرافن آلاییده با نیتروژن به‌منظور تجزیه پایرن، موفق به ارائه راه‌حلی برای تجزیه آروماتیک‌ها و آلاینده‌های سفره‌های آب‌های زیرزمینی، رودخانه‌ها و دریاچه‌ها شدیم.

وی با اشاره به آلودگی سفره‌های آب‌های زیرزمینی و رودخانه و دریاچه‌ها در برخی استان‌های کشور، ادامه داد: بررسی‌ها نشان می‌دهد نوع آلودگی‌ها آروماتیکی است که از طریق چاه‌های نفت به سفره‌های زیرزمینی نفوذ می‌کند.

برنایی به دنیا آمدن نوزادانی با مشکلات جسمی و شیوع سرطان‌ را از عواقب استفاده از آب‌های آلوده آروماتیکی نام برد و ادامه داد: بر این اساس در این تحقیقات با استفاده از نانوکامپوزیت ذرات مغناطیسی اکسیدآهن و اکسیدگرافن آلاییده با نیتروژن به‌عنوان جاذب و با بهره گیری از نور مرئی (لامپ گازی۲۵۰ وات) و پرتودهی در معرض نور خورشید، عملکرد فتوکاتالیستی جاذب در تجزیه و حذف ترکیب آروماتیکی پایرن محلول در محیط‌های آبی را مورد بررسی قرار دادیم.

وی با بیان اینکه ذرات مغناطیسی اکسیدآهن به دلیل خواص منحصربه‌فرد در تجزیه و حذف آلاینده انتخاب شد، ادامه داد: برای سنتز این ذرات از روش هم‌رسوبی استفاده شد که روشی ساده و کم‌هزینه است.

این محقق با تاکید بر اینکه در این مطالعات با میزان کمی از جاذب، جذب بالایی از آلاینده‌ها را داشتیم، یادآور شد: نتایج مطالعات میدانی نشان داد که فتوکاتالیست تولید شده قابلیت جذب و حذف آلاینده پایرن را در محیط‌های آبی مختلف دارد.

به گفته وی، نتایج حاصل از آزمایشات نشان داد این جاذب در محیط‌های آبی و در شرایط بهینه و تحت تابش پرتو نور مرئی در pH اسیدی برابر ۳ و غلظت ۳۰ میلی‌گرم در میلی لیتر (ppm) قادر به جذب ۹۳.۲ درصدی آلاینده‌ها در مدت زمان ۱۸۰دقیقه است.

برنایی ادامه داد: بنابراین، نانوکامپوزیت سنتز شده به عنوان یک جاذب مناسب قابلیت استفاده برای جذب، تخریب و حذف آلاینده پایرن از محیط‌های آبی را دارد و عملکرد فتوکاتالیستی خوبی از خود نشان داده است.

به گزارش ایسنا، این تحقیقات با راهنمایی و مشاوره دکتر سلیمه کیمیاگر، دکتر همایون احمدپناهی و دکتر امیر حیدری از اعضای هیات علمی دانشگاه آزاد واحد علوم و تحقیقات اجرایی شده است.

 

 

 

https://zistonline.com/vdcfexdv.w6dctagiiw.html
ارسال نظر
نام شما
آدرس ايميل شما