تاریخ انتشار :چهارشنبه ۵ ارديبهشت ۱۳۹۷ ساعت ۰۶:۳۰
کد مطلب : 69438
دولت، دستگاههای نظارتی، سازمان استاندارد، بازرسی و دیوان محاسباتی باید نسبت به برچسب‌گذاری این نوع محصولات دقت لازم را داشته باشند.
برچسب‌گذاری محصولات تراریخته در تمام نقاط دنیا الزامی است
به گزارش زیست آنلاین، علی اکبری، عضو کمیسیون کشاورزی مجلس، درباره  جلسه اخیر اعضای کمیسیون اصل نود مجلس شورای اسلامی با کارشناسان و دستگاههای ذی‌ربط درباره محصولات تراریخته اظهار کرد: این جلسه در روزهای گذشته با حضور تعدادی از کارشناسان و نمایندگان مجلس برگزار شد.

وی افزود: محصولات تراریخته یکی از موضوعات چالشی حائز اهمیت است که کارشناسان زیادی در این مورد اظهار‌نظر کرده‌اند.

عضو کمیسیون کشاورزی مجلس شورای اسلامی تصریح کرد:‌ بحث و بررسی‌ها در مورد محصولات تراریخته از سوی کارشناسان ذیربط ادامه دارد؛ در قانون برنامه ششم توسعه هم یک گزاره در رابطه با محصولات تراریخته وجود دارد.

اکبری درباره اینکه چرا با توجه به تاکیدات مکرر اغلب مسئولان کشور ارشد بر لزوم حرکت به سمت تولید محصولات ارگانیک، تولید محصولات تراریخته در دستور کار دولت قرار گرفته است، گفت: تقریباً مخالفت نسبی با محصولات تراریخته وجود دارد و در بودجه ۹۷ نیز این مسئله مدنظر قرار گرفت اما متاسفانه رای لازم را کسب نکرد.

وی افزود: در برنامه ششم توسعه نیز حکمی برای این محصولات تراریخته وجود دارد چرا که هنوز آثار و تبعات این محصولات مشخص نیست.

عضو کمیسیون کشاورزی مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه دیدگاههای مختلفی نسبت به محصولات تراریخته وجود دارد، اظهار کرد: هنوز یک مرجع علمی مشخص موضوع مضر بودن یا نبودن آن را اعلام نکرده است.

اکبری با بیان اینکه نمایندگان عضو در کمیسیون کشاورزی وارد این موضوع خواهند شد، گفت: ما به عنوان نمایندگان مردم حتما وارد بحث محصولات تراریخته می‌شویم اما در حال حاضر شاخص ما همان شاخص موجود در برنامه ششم توسعه است.

وی به واردات برخی محصولات تراریخته نیز اشاره کرد و گفت: در حال حاضر بخشی از ذرت، سویا و ... به صورت تراریخته وارد کشورمان می‌شود اما مشخصاً برخی محصولات دیگری که مصرف انسانی دارد اگر بخواهد وارد شود باید برچسب‌گذاری (لیبل‌گذاری) شود.

عضو کمیسیون کشاورزی مجلس شورای اسلامی تصریح کرد: اما هنوز گزارش خاصی از اینکه چگونه کنترل و مدیریت برچسب‌گذاری از سوی دستگاههای نظارتی صورت گیرد را در اختیار نداریم.

اکبری با بیان اینکه برخی کشورها، واردات و تولید این محصولات را ممنوع کرده‌اند، گفت: واردات محصولات تراریخته برچسب‌گذاری شده هم حتی در برخی کشورها ممنوع است و حتی در برخی کشورها که این محصولات وارد می‌شود، مشروط به برچسب‌گذاری است.

بیشتر بخوانید:‌ تولید و عرضه محصولات تراریخته در روسیه ممنوع است

وی افزود: برچسب‌گذاری محصولات تراریخته در همه نقاط دنیا الزامی است اما اینکه  در کشور ما چگونه برخورد می‌شود را اطلاعی نداریم.

عضو کمیسیون کشاورزی مجلس شورای اسلامی تصریح کرد: قطعاً دولت، دستگاههای نظارتی، سازمان استاندارد، بازرسی و دیوان محاسباتی باید نسبت به برچسب‌گذاری این نوع محصولات دقت لازم را داشته باشند.

اکبری با اشاره به دیدگاه کلی خود نسبت به محصولات تراریخته توضیح داد: باید مقدار زیادی احتیاط نسبت به ورود محصولات تراریخته داشته باشیم چرا که  نظرات کارشناسی و علمی در برخی زمینه‌ها با این نوع محصلات برخورد منفی دارند.

بیشتر بخوانید: سندی در تایید سلامت "محصولات تراریخته" وجود ندارد

وی خاطرنشان کرد: طیفی از کارشناسان اعتقاد دارند که محصولات تراریخته موجب ایجاد وابستگی خواهد شد و سلامت انسان را به خطر می‌اندازد و حتی برای محیط کشاورزی هم مضر خواهد بود.

عضو کمیسیون کشاورزی مجلس شورای اسلامی تصریح کرد: البته برخی کشورها و طیفی از کارشناسان هم اعتقاد دارند که بعضی کشورهای جهان در حال استفاده از این محصولات تراریخته هستند که البته ما هم باید در این رابطه احتیاط لازم را داشته باشیم./ منبع: تسنیم

https://zistonline.com/vdcjoxem.uqehtzsffu.html
ارسال نظر
نام شما
آدرس ايميل شما