از ۴۵۰ هزار دستگاه خودروی موجود در ناوگان حمل و نقل جاده ای، ۲۵۰ هزار دستگاه یعنی حدود ۵۶ درصد آن فرسوده است.
به گزارش زیست آنلاین، عبدالهاشم حسن نیا، موسسه منابع جهان (WRI)، در آیین آغاز تحویل ۵۰۰ مینی بوس از محل نوسازی ناوگان حمل و نقل جاده ای کشور افزود: نوسازی این ناوگان در دستور کار جدی وزارت راه قرار دارد و از این رو پنج هزار میلیارد تومان منابع مالی از محل صندوق کار آفرینی امید و سازمان راهداری برای نوسازی ۲۰ هزار مینی بوس در نظر گرفته شده است.
معاون وزیر راه و شهرسازی نرخ سود تسهیلات متقاضیان نوسازی مینی بوس های بین شهری را چهار درصد اعلام کرد.
حسن نیا گفت: ۹۰ درصد جابجایی بار و مسافر در کشور از طریق جاده انجام می شود و ۶۰۰ هزار راننده در این بخش انجام وظیفه می کنند.
رئیس سازمان راهداری و حمل و نقل جاده ای کشور افزود: اکنون طول بزرگراه ها و آزادراه های کشور به حدود ۱۸ هزار کیلومتر رسیده است و دولت در نظر دارد برای تسهیل تردد بار و مسافر در سه یا چهار سال آینده طول آن را به بیش از ۲۰ هزار کیلومتر افزایش دهد.
مدیرعامل صندوق توسعه کار آفرینی امید نیز در این آیین گفت: کاهش سوخت، ارتقای ایمنی در راه و حفظ محیط زیست از مهمترین مزیت های نوسازی ناوگان حمل و نقل جاده ای است.
اصغر نور الله زاده افزود: طرح نوسازی ناوگان فرسوده جاده ای ضمن ارتقای بهره وری، در افزایش ارزش افزوده در این بخش و اشتغال نیز موثر است و انتظار می رود حداقل سه درصد در ایجاد اشتغال اثرگذار باشد.
وی یادآور شد: برای نوسازی ۶۵ هزار کامیون با میانگین ۳۵ سال سن، ۲ میلیارد و ۷۶۰ میلیون دلار از محل صرفه جویی مصرف سوخت اختصاص می یابد و دولت در نظر دارد به تدریج تمام کامیون های فرسوده کشور نوسازی شوند.
مشاور رئیس سازمان راهداری و حمل و نقل جاده ای نیز در این آیین گفت: برای تامین منابع مالی مینی بوس های فرسوده ۸۰ درصد ارزش هر مینی بوس به صورت تسهیلات در اختیار متقاضیان قرار می گیرد و بقیه آورده متقاضیان است.
در این مراسم رئیس سازمان فروش خودروهای تجاری گروه بهمن اظهار داشت: در این برنامه، خودروسازی بهمن تحویل ۱۱ هزار خودروی ناوگان حمل و نقل عمومی جدید را بر عهده گرفته است.
مهیار عسگریان اظهار داشت: مصرف سوخت خوروهای فرسوده بیش از ۲ برابر مصرف خودروهای جدید است و باید برای کاهش مصرف سوخت در کشور بیش از ۲۰۰ هزار خودروی فرسوده نوسازی شوند.
رئیس سازمان فروش خودروهای تجاری گروه بهمن یادآور شد: این خودروسازی سال گذشته برای نوسازی یک هزار دستگاه مینی بوس قرارداد منعقد کرد.
با آغاز تحویل نخستین سری از مینی بوس های جدید در گروه خودروسازی بهمن تعدادی از رانندگان ظهر امروز مینی بوس های جدید خود را از این شرکت تحویل گرفتند تا کار خود را در بخش حمل و نقل مسافری کشور آغاز کنند.
دولت دوازدهم در نظر دارد طی سه سال و نیم آینده ناوگان حمل و نقل جاده ای شامل انواع خودروهای تجاری را نوسازی کند که بخشی از اعتبارات مورد نیاز آن از محل صرفه جویی مصرف سوخت تامین می شود./ منبع: انرژی امروز