تأثیرات آب و هوا بر روی انواع گوناگون بیماریهای عفونی روز به روز بیشتر تأیید می شود
به گزارش زیست آنلاین، به نقل از «یونایتدپرس اینترنشنال»، تا به امروز کارشناسان بهداشت فرض می کردند که مقاوت آنتی بیوتیکی عمدتاً حاصل تجویز و مصرف زیاده از حد این دارو است. ولی اکنون، بر اساس مطالعات جدید، تغییرات آب و هوایی نیز مقصر شناخته شده است.
«دِرِک مکفیدن» متخصص بیماری های عفونی و یکی از پژوهشگران در بیمارستان کودکان بوستون در یک اعلام خبری گفت، «تأثیرات آب و هوا بر روی انواع گوناگون بیماریهای عفونی روز به روز بیشتر تأیید می شود، اما این نخستین باری است که تاکنون در توزیع مقاومت آنتی بیوتیکی از نظر جغرافیایی ربط داده شده است. ما همینطور علامتی پیدا کرده ایم که نشان می دهد ارتباط دمای هوا و مقاومت آنتی بیوتیکی به مرور زمان بیشتر خواهد شد.»
مکفیدن و همکاران او در این پروژه، موارد مقاومت آنتی بیوتیکی به سه نوع سویه های باکتری رایج، «ایشریشیا کلی»، «کلبسیلا پنومونیه»، و «استافیلوکوکوس اورئوس» را، که از بیمارستان های سراسر کشور به آنها گزارش داده شده بود، مورد مطالعه و بررسی قرار دادند.
وقتی پژوهشگران داده ها را با الگوهای آب و هوایی مقایسه کردند، متوجه شدند ارتباط نزدیکی بین بالا رفتن دمای هوا، تراکم جمعیت، و مقاومت آنتی بیوتیکی وجود دارد.
البته دانشمندان متوجه هستند که به پژوهش های بیشتری برای تأیید این رابطه نیاز دارند.
«جان برائوناستاین» استاد طب اطفال در مدرسه پزشکی دانشگاه هاروارد گفت، «نهایتاً این یافته ها تأکید می کنند که نیاز مبرمی به سرمایه گزاری بر روی پژوهش های بیشتر هست، تا اطلاعات بیشتری از ارتباط بین بیماریهای عفونی، دارو، و تغییرات محیط زیست به دست آوریم.»/ منبع: انرژی امروز