تاریخ انتشار :سه شنبه ۷ آبان ۱۳۹۲ ساعت ۰۴:۵۸
کد مطلب : 7693
‌رییس سازمان حفاظت محیط زیست گفت: سازمان حفاظت محیط زیست با هر طرحی که بخواهد به کارون و زیستگاه­های آن لطمه بزند، موافقت نخواهد کرد.
ابتکار تاکید کرد: مخالفت محیط زیست با هر طرحی که به کارون لطمه بزند
به گزارش زیست آنلاین به نقل از ایسنا معصومه ابتکار در دیدار با فعالان محیط زیست و NGOهای زیست محیطی خوزستان که در اداره­کل محیط زیست خوزستان برگزار شد، اظهارکرد: فعالیت­‌های خوب شما را از طریق شبکه­‌های اجتماعی، وبلاگ­‌ها و اخبار در ارتباط با زنجیره­‌های انسانی و دغدغه­‌ها و نگرانی­‌هایتان شنیدم. این دغدغه­‌ها و نگرانی­‌های شما کاملا منطقی و به حق می­باشد و خوب است که مردم و تشکل­‌ها حساسیت­‌های محیط زیستی داشته باشند و نسبت به آینده و سرنوشت طبیعت منطقه خود واکنش نشان داده، نسبت به حقوق محیط زیست حساس باشند و روی حقوق خود پافشاری کنند.

 

وی بیان کرد: فرصت پدید آمده از انتخابات ۲۴ خرداد ماه که در حقیقت با پشتوانه نظام مردم­سالاری دینی و انقلاب اسلامی به دست آمد، این شرایط را فراهم کرد تا مردم سلیقه خود را در انتخاب مدیریت کشور به کرسی بنشانند. مردم در انتخابات نشان دادند که خواهان تغییر رویکردها هستند؛ اعتدال را انتخاب کردند و به دولتی رای دادند که با برنامه، تدبیر و امید سرکار آمد و فرصت مجددی را برای جامعه مدنی، مردم و جوانان فراهم کرد تا بتوانند فعالانه در عرصه حضور داشته باشند و دیدگاه­‌ها و نظراتشان را مطرح کنند.

 

رییس سازمان حفاظت محیط زیست خاطرنشان کرد: آقای دکتر روحانی با این شعار سرکار آمد که اعتدال را به جامعه برگرداند و با توجه به این که وی یک حقوقدان است، حقوق اساسی مردم که یکی از مولفه‌­های آن بهرمندی از محیط زیست سالم و طبیعتی است که خداوند در اختیار ما قرار داده را مدنظر دارد.

 

وی افزود: با این ظرفیت­‌های بسیار خوبی در زمینه سازمان­‌های مردم­‌نهاد در جامعه وجود دارد و همه نسبت به بحث محیط زیست و منابع طبیعی حساس هستند و با نگاهی کارشناسانه و علمی به این موضوع نگاه می­‌کنند. به هرحال امیدوارم بتوانیم این زمینه را فراهم کنیم تا در میان سازمان­‌های مردم­‌نهاد این نگاه علمی و تخصصی، بیشتر رشد کند.

 

ابتکار عنوان کرد: موضوعات محیط زیست، موضوعاتی هستند که نمی­‌توان بدون پشتوانه علمی و اطلاع دقیق در مورد آنها اظهار نظر کرد که در این­جا نقش رسانه مطرح می­‌شود. اگر رسانه­‌ها در این زمینه اطلاع­‌رسانی دقیقی انجام دهند به طبع آن، مردم با آگاهی بیشتر تصمیم می­‌گیرند و وارد این عرصه­‌ها می­‌شود. رسانه­‌ها کمک می­‌کنند تا تصمیمات بهتری در سطح مناطق گرفته شود و جهت­گیری توسعه به شیوه صحیح­‌تری دنبال شود و دیگر شاهد این معضلاتی که در استان خوزستان هستیم، نباشیم و اگر مشکلاتی نیز در این راستا پدید آمده است، مدیریت شود و کاهش پیدا کند.

 

وی ادامه داد: از مدیران واحدهای اچ اف سی نیز به خاطر نقش کلیدی­ که در پیش­برد ملاحظات بهداشتی، ایمنی و محیط زیست دارند، تشکر می­‌کنم. امیدوارم که آنها بتوانند نظام­‌های مدیریت محیط زیست را در فعالیت­‌های خود به طور مستمر با رویکردی اصلاحی لحاظ کرده و همچنین با استمرار این سیاست­‌ها در بلندمدت دنبال کنند تا در نهایت شاهد ارتقا سطح استانداردها و کاهش آلودگی­‌ها باشیم که این موضوع برای خوزستان بسیار اهمیت دارد.

 

معاون رییس جمهور با اشاره به این که صبح روز دوشنبه یک پرواز بسیار خوب و دو ساعته با هلیکوپتر بر فراز خوزستان داشته و مناطق مختلف استان را دیده است، گفت: خوزستان یکی از نقاط زیبای ایران است آن هم با تمام مشکلاتی که اکنون دارد. زیبایی­‌های تالاب شادگان واقعا نه تنها در کشور و این منطقه بلکه در دنیا کم­‌نظیر است. همچنین زیبایی­‌های دیگر این استان موجب شده که خوزستان منطقه­‌ای بسیار ارزشمند باشد؛ همین موضوع، مسئولیت همه ما را سنگین­‌تر می­کند و باید نسبت به مدیریت حفاظت و بهره­برداری صحیح از این ذخایر با جدیت بیشتری وارد کار شویم.

 

وی عنوان کرد: همگی ما به نوعی آلودگی­‌ها و توسعه ناپایدار و مشکلاتی که در بخش نفت در خوزستان وجود دارد و همچنین آلودگی هوایی که به ویژه در اهواز به وجود می­آید و بحث ریزگردها را مشاهده کرده­‌ایم. امیدوارم بتوانیم در تمام این عرصه­‌ها با کمک اعضای دولت و در سطح عالی آن خود رییس جمهور وارد کار شویم. به هرحال مسایل مربوط به محیط زیست، مسایلی نیست که در یک بخش و توسط یک نفر دنبال شود.

 

ابتکار افزود: در سطح استان نیز جلسه بسیار خوبی در خصوص حفاظت کیفی رودخانه کارون و بحث کاهش آلودگی شهر اهواز داشتیم. امیدوارم این طرح­ها و برنامه‌­ها که البته تقریبا در تمامی این زمینه‌­ها برنامه وجود دارد و سیاست­گذاری­هایی هم در این راستا شده است، با سیاست و نگاه بلند آقای مقتدایی، استاندار خوزستان و با همیاری و پشتیبانی خود مردم به نتیجه برسد.

 

وی بیان کرد: امیدوارم در این راستا با کمک سازمان­های مردم­‌نهاد، انجمن­‌های تخصصی و علمی، بخش­های صنعتی، اچ اف سی و بخش­هایی که مسئولیت اجتماعی را به عنوان یک معیار و ملاک برای فعالیت خود در نظر می­‌گیرند، کارها را پیش ببریم و مشکلات را با برنامه کاری و رویکرد خوبی برطرف کنیم. البته شعار و وعده محقق نشدنی هم نمی­‌دهیم و سعی می­‌کنیم خدای نکرده خلاف واقع نگوییم، عوام­‌فریبی نکنیم، انتقادپذیر باشیم، خودسرانه در موضوعات اقدام نکنیم و نظرات کارشناسی و دیدگاه­ها را بشنویم.

 

معاون رییس جمهور گفت: حضور سازمان­های مردم‌­نهاد از این نظر بسیار مهم است که اشکالات کار را به ما گوشزد کرده و تذکر می­‌دهند و کاستی­‌ها و کمبودها را به ما می­‌گویند. سازمان حفاظت محیط زیست، پذیرای انتقادات و پیشنهادات منصفانه تمام آحاد جامعه به ویژه سمن­‌ها خواهد بود.

 

وی اظهار کرد: تلاش ما این است و این درخواست را از وزیر کشور خواهیم داشت که مشکلات سخت سازمان­های مردم­‌نهاد و سمن­‌ها را تسهیل کند تا این سازمان­‌ها بتوانند شبکه­‌های خود را داشته باشند و به صورت جمعی و منطقه­‌ای فعالیت کنند و کشور از این ظرفیت عظیم اجتماعی بهرمند شود. من تمام تلاش خود را در این زمینه خواهم کرد و قطعا یکی از مسایل مهم، راه حل­‌ها و رویکردهای مهم ما در این دوره از مدیریت در محیط زیست بحث حمایت از تشکل­های مدنی است.

 

ابتکار بیان کرد: یقینا مدیرت منابع آب در کشور باید با نگاه ملی، اجتماعی و اقتصادی و مهم­تر از اینها باید با نگاه زیست محیطی انجام شود و باید تمام مسایل کلان ملی را ببینیم و قطعا سازمان حفاظت محیط زیست با هیچ طرحی که بخواهد به کارون و زیستگاه های آن لطمه بزند، موافقت نخواهد کرد. اگر قرار باشد آبی برای تامین آب شرب انتقال داده شود، حتما باید در این راستا مطالعات، ارزیابی زیست محیطی و جامع با سازوکار مناسب و با یک کارگروه و یا یک گروه کمیته ویژه ملی صورت بگیرد.

 

وی ادامه داد: حتما باید تمام جوانب پیش‌­بینی شود تا خدای نکرده، آسیبی به کارون وارد نشود که این موضوع را سازمان حفاظت محیط زیست با جدیت دنبال می­‌کند. در این زمینه با وزیر نیرو هم صحبت کردم که ایشان هم گفتند که ما هم به هیچ عنوان برای مصارفی به جز بحث آب شرب خیلی موافق انتقال آب بین حوزه­ای نیستیم. بنابراین فکر می کنم این نگرانی وجود ندارد که اقدامی صورت بگیرد که به کارون لطمه وارد شود و منابع آب کارون دچار مشکل شود. البته کماکان نگرانی­‌های فعالیت هایی که در گذشته صورت گرفته است، وجود دارد. به هرحال باید برای مشکلات موجود، راه حل­‌های علمی، کارشناسی و موثر پیدا کنیم که قطعا پشتوانه سازمان­های مردم نهاد در این راستا بسیار ارشمند است.

 

رییس سازمان حفاظت محیط زیست عنوان کرد: من به نوبه خود از زنجیره انسانی که برای نجات کارون داشتید، تشکر می­کنم و از این که جوانان خوزستانی نگرانی و دغدغه خود را نه تنها به مردم خوزستان و کشور بلکه به مردم جهان نشان دادند هم تشکر می­کنم. این موضوع درجه بالایی از آگاهی و شناخت مردم خوزستان را می‌رساند که امیداوارم بتوانیم با کمک و همت خود شما، استاندار خوزستان، مدیرکل محیط زیست استان، دانشگاهیان و متخصصانی که در این استان داریم، مشکلات را از پیش رو برداریم و شرایط بهتری را برای مردم سرافراز خوزستان که واقعا حق آنها بیشتر از اینها است، فراهم کنیم.

https://zistonline.com/vdcg.y9urak93wpr4a.html
ارسال نظر
نام شما
آدرس ايميل شما