مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب استان خراسان شمالی، گفت: ۲۴ حلقه چاه جدید در سال جاری برای جلوگیری از تنش آبی وارد مدار خواهد شد که در حال حاضر ۱۱ حلقه چاه حفر شده و ۱۳ حلقه نیز به تدریج حفاری میشود.
به گزارش زیست آنلاین، غلامحسین ساقی با بیان این مطلب افزود: در حال حاضر آبفا خراسان شمالی با بحران کم آبی و بی آبی مواجه شده و همه شهروندان از این بحران مطلع هستند و باید تلاش کنند با این جریان همسو و سازگار شوند.
وی تصریح کرد: شرکت آب و فاضلاب استان حول سه محور اقدامات قبل از بحران، زمان بحران و پس از بحران را انجام می دهد تا در زمانی که بحران رخ داد کمترین تبعات را داشته باشد.
ساقی محور مدیریت تقاضا و مصرف آب، افزایش ظرفیت تامین و انتقال آب، تداوم خدمات رسانی و اقدامات فرهنگی را از اقدامات پیش از بحران عنوان کرد و گفت: این شرکت حول محور مدیریت تقاضا و مصرف آب طی سال گذشته و چهار ماه ابتدای سال جاری ۱۸۸ انشعاب غیرمجاز آب را شناسایی و ۲۶ کیلومتر از شبکه توزیع آب شرب شهری را اصلاح و بازسازی و ۲۴.۲۰۰ متر از خطوط فرسوده را برچیده است.
مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب استان خراسان شمالی ادامه داد: نوسازی هزار و ۸۱۵ فقره انشعاب فرسوده، نشت یابی ۳۰۰ کیلومتر از شبکه های آبرسانی و رفع نشتی، مدیریت فشار آب با نصب هفت شیر فشار شکن در بجنورد، جداسازی ۹۱ فقره انشعاب فضای سبز از آب شرب شهری در استان، توزیع شیرهای کاهنده مصرف آب بین شهروندان به صورت رایگان با اعتبار حدود ۱۸۰ میلیون تومان از دیگر اقدامات در راستای مدیریت تقاضا و مصرف آب بوده است.
ساقی افزایش ظرفیت تامین و انتقال آب را یکی دیگر از محورهای اقدامات قبل از بحران برشمرد و گفت: در همین راستا آب شرب شهروندان از ۸۸ حلقه چاه در مدار بهره برداری و سه سد شیرین دره در بجنورد، سد بارزو در شیروان و سد بیدوار در اسفراین تامین میشود که متاسفانه در حال حاضر سد بارزو در شیروان کاملا خشک شده و سد بیدواز در اسفراین نیز وضعیت خوبی ندارد.
وی ادامه داد: طی سال جاری برای جلوگیری از تنش آبی ۲۴ حلقه چاه جدید وارد مدار می شود که در حال حاضر ۱۱ حلقه چاه حفر شده و ۱۳ حلقه نیز به تدریج حفاری خواهد شد.
مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب استان خراسان شمالی تصریح کرد: همچنین بهسازی و احیای ۶ حلقه چاه نیز انجام شده که با احیای این چاهها ۸۰ لیتر بر ثانیه به دبی چاههای استان افزوده می شود.
وی افزایش مخزن ذخیره آب استان به میزان ۳۷ هزار و ۵۰۰ مترمکعب طی سالهای ۹۶ و ۹۷، راه اندازی یک ایستگاه پمپاژ و بانک اطلاعاتی ظرفیت های تامین چاههای آب در مناطق نزدیک چاهها و خطوط انتقال آب را از دیگر اقدامات دراین زمینه عنوان کرد.
مدیر عامل شرکت آب و فاضلاب استان خراسان شمالی تداوم خدمات رسانی را سومین محور اقدامات قبل از بحران برشمرد و اظهار کرد: دستگاه بسته بندی آب با ظرفیت ۵۰۰ بسته پنج لیتری در هر ساعت، تهیه ۵۵ تانکر ثابت هزار لیتری، تانکرهای ۱۶ هزار لیتری سیار و آبخورهای سیار از اقدامات انجام شده حول این محور است.
ساقی به فرهنگ سازی مصرف بهینه آب به عنوان آخرین محور قبل از بحران اشاره کرد و افزود : آموزش فراگیر نخستین واژه آب با ۱۵ هزار نفر ساعت برای دانش آموزان پایه اول ابتدایی طی دوماه، آموزش همیاران آب با پنج هزار نفر ساعت به دانش آموزان پایه متوسط، امضای تفاهم نامه با بسیج ادارات، پایش و بررسی میزان مصرف آب در ادارات و رفع نواقص و امضای تفاهم نامه با شرکت شهرک های صنعتی استان از اقدامات انجام شده در این زمینه می باشد.
وی تعمیرات و رفع حوادث آب و تدوام آبرسانی توسط تیم واکنش سریع ، فعالیت گروه های حامی آب برای ارشاد و راهنمایی در شهرهای دارای تنش آبی، بالابردن ظرفیت برداشت آب از منابع تامین آب، استفاده از تابلوهای کنترل دور برای افزایش ظرفیت برداشت، کاهش فشار شبکه و در آخرین روش زوم بندی شبکه را از اقدامات زمان بحران عنوان کرد.
ساقی با اشاره به اینکه اقدامات پس از بحران بیشتر شامل مقوله بحران های طبیعی مانند سیل و زلزله می شود، خاطرنشان ساخت: اقدامات پس از بحران، شناسایی و تمرکز بر رفع نقاط پرخطر و آسیب پذیر شبکه و تاسیسات است که باید در کمترین زمان ممکن رفع آسیب شود و پیگیری مصوبات حین بحران نیز یکی دیگر از اقدامات پس از بحران می باشد./ منبع: انرژی امروز