رئیس اداره محیط زیست، ایمنی و بهداشت (HSE) شرکت برق حرارتی گفت:با تکمیل احداث ۲۳ نیروگاه سیکل ترکیبی در کشور ، صنعت برق به تنهایی قادر خواهد بود تعهد پاریس در قبال کاهش ۴ درصدی از رشد انتشار گازهای گلخانهای را محقق سازد.
به گزارش زیست آنلاین، ساناز جعفرزاده رئیس اداره محیط زیست، ایمنی و بهداشت (HSE) شرکت برق حرارتی ضمن بیان این خبر افزود: الزام موجود در موافقتنامه پاریس بدین معناست که اگر هیچگونه اقدامی در راستای بهینه سازی، ارتقای راندمان و کاهش انتشارات گازهای گلخانهای در کشور صورت نپذیرد، پیش بینی میزان انتشار گازهای گلخانهای به یک حد مشخصی میرسد که بر اساس این تعهد تا پایان سال ۲۰۳۰ (۱۲ سال بعد) از میزان رشد تولید گازهای گلخانهای باید به میزان ۴ درصد بر اساس سال مبنا (۲۰۱۰) و سناریوی BAU (Business As Usual) کاسته شود.
وی تصریح کرد: این ۴ درصد به صورت غیر مشروط بوده و ۸ درصد دیگر (تا سقف ۱۲ درصد) به صورت مشروط، با دریافت کمک از کشورهای توسعه یافته و بهره مندی از صندوقهای بین المللی قابل افزایش است.
جعفرزاده خاطر نشان کرد: طبق این موافقتنامه از میزان انتشار گازهای گلخانهای در حال حاضر کم نخواهد شد بلکه در آینده آن هم با توجه به ملاحظاتی نرخ رشد ماکزیمم انتشار گازهای گلخانهای به میزان ۴ درصد کاسته خواهد شد.
وی افزود: اگر ۲۳ نیروگاه سیکل ترکیبی که در حاضر در دست احداث میباشند، وارد مدار شوند، معدل راندمان را به سطحی میرسانند که وزارت نیرو و صنعت برق قادر خواهد بود به تنهایی این ۴ درصد را محقق کند.
رئیس اداره محیط زیست، ایمنی و بهداشت شرکت برق حرارتی تصریح کرد: در حال حاضر ضریب انتشار گازهای گلخانهای شبکه برق کشور، ۷۵۰ گرم به ازاء هر کیلو وات ساعت انرژی تولیدی میباشد که این رقم با بهره گیری از تکنولوژیهای جدید به زیر ۴۰۰ گرم به ازاء هر کیلو وات ساعت خواهد رسید و باعث کاهش نزدیک به ۵۰ درصد ضریب انتشار گازهای گلخانهای در شبکه برق کشور خواهد شد.
جعفرزاده اضافه کرد: از زمان پیوستن ایران در سال ۱۳۸۴ به کنوانسیون استکهلم درباره مدیریت و امحاء ترکیبات آلی پایدار از جمله روغنهای حاوی PCB S.، ۵۲ درصد از روغنهای آلوده به PCBs در حوزه نیروگاهی مدیریت شده و پیش بینی میشود این مقدار تا پایان سال به ۶۰ درصد ارتقاء یابد.
وی درباره سیستم پایش آنلاین که طبق برنامه پنجم توسعه نصب آن در کلیه واحدهای صنعتی الزامی شده است خاطر نشان کرد: این سیستمها در نیروگاههای بالای ۱۰۰ مگاوات در قسمت خروجی دود و پساب نصب شده و از ابتدای سال ۱۳۹۵ تعداد نیروگاههای تحت پوشش از رقم ۷ به ۲۹ افزایش داشته است.