معاون وزیر راه و شهرسازی گفت: زمینی با مساحت حدود پانزده و نیم هکتار در شهرستان جهرم استان فارس برای احداث نیروگاه ۱۰ مگاواتی خورشیدی واگذار شده است.
به گزارش زیست آنلاین، حمیدرضا عظیمیان معاون وزیر راه و شهرسازی، گفت: حسب درخواست شرکت برق منطقهای فارس و پس از تصویب هیاتمدیره سازمان ملی زمین و مسکن، زمینی با مساحت حدود پانزده و نیم هکتار با کاربری تأسیسات و تجهیزات در شهرستان جهرم استان فارس واگذار کردهایم.
معاون وزیر راه و شهرسازی افزود: توسعه انرژیهای پاک و تجدید پذیر و حفظ و حراست از محیط زیست از اولویتهای دولت دوازدهم است که این واگذاری نیز به همین منظور و در همین راستا صورت گرفته است.
وی خاطر نشان کرد: قرارداد این قرارداد به صورت اجاره خواهد بود و ساخت این نیروگاه ۱۰ مگاواتی به زودی در استان فارس آغاز خواهد شد.
نخستین نیروگاه خورشیدی فارس به ظرفیت ۱۰ مگاوات به بهرهبرداری رسیدبه گزارش خبرگزاری تسنیم در شهریور ماه امسال (۹۷)، به نقل از روابط عمومی شرکت برق منطقهای فارس، اسماعیل تبادار در آیین افتتاح نیروگاه ۱۰ مگاواتی خورشیدی خرامه یکی از سیاستهای مهم دولت تدبیر و امید را توسعه نیروگاههای خورشیدی و استفاده از انرژیهای پاک دانست و اظهار داشت: این نیروگاه ۱۰ مگاواتی خورشیدی با اعتباری بالغ بر ۶۵ میلیارد تومان توسط بخش خصوصی احداث شده و از یک ماه قبل کار آزمایشی را آغاز کرده است و اکنون به شکل رسمی بهرهبرداری از آن آغاز شد.
وی گفت: باید با تسهیل روند سرمایهگذاری و تشویق سرمایهگذاران به سمتی حرکت کنیم که در پهنه فارس زمینه ایجاد و استفاده از انرژی پاک خورشید برای تامین برق مورد نیاز فراهم شود.
استاندار فارس با تصریح اینکه پیشاز این در سروستان شاهد بهرهبرداری از نیروگاه ۴ مگاواتی خورشیدی بودهایم، گفت: نیروگاه خورشیدی خرامه اولین نیروگاه ۱۰ مگاواتی است که به همت سرمایهگذار بخش خصوصی احداث و راهاندازی شد.
تبادار تاکید کرد: با توجه به اینکه نیروگاه برق خورشیدی زمینه ذخیره سوخت فسیلی و حفاظت محیط زیست را فراهم میکند از اهمیت دو چندانی برخوردار است.
وی گفت: انرژی خورشیدی از انرژیهای نو محسوب میشود که براساس بررسیها و مطالعات انجام شده فرصتی مناسب برای توسعه نیروگاههای خورشیدی در سراسر این استان وجود دارد.
استاندار فارس با قدردانی از سرمایهگذار پروژه نیروگاه خورشیدی خرامه و مسئولین وزارت نیرو تاکید کرد: توصیه میکنم که زمان صدور مجوزها را با تسهیلی که ایجاد میشود کم کنیم تا سرمایهگذار با انگیزه بیشتر به این عرصه ورود کند. همچنین وزارت نیرو زمینهای را فراهم کرده است تا انرژی برق تولیدی نیروگاههای خورشیدی را با سوبسیدی مناسب از سرمایهگذار خریداری کند.
تبادار با اشاره به اینکه در آینده هم شاهد افتتاح نیروگاه خورشیدی اقلید خواهیم بود، ابراز امیدواری کرد که زمانی فرا برسد که انرژی مورد نیاز برق شهرستانهای استان با بهرهگیری از نیروگاههای خورشیدی تامین شود.
عبدالعزیز کریمی، مدیرعامل شرکت برق منطقهای فارس نیز در این مراسم گفت: صنعت برق از صنایع زیر ساختی است و از اهمیت ویژه و مهمی بر خوردار است بنابراین مهمترین رویکرد وزارت نیرو پرداختن به زیر ساختها و توسعه تجهیزات و تاسیسات این صنعت در نقاط مختلف است.
کریمی به فناوری نیروگاه خورشیدی اشاره کرد و گفت: پس از اخذ مجوزهای لازم، صدور موافقتنامه، پروانه احداث و مبادله قرارداد خرید تضمینی این نیروگاه با سرمایهگذاری بخش خصوصی با استفاده از فناوری بومی و بهرهگیری از جدیدترین فناوری روز دنیا با تولید ۱۰ کیلو وات انرژی تولید شده از منبع پاک خورشید به شبکه برق متصل شد.
مدیرعامل شرکت برق منطقهای فارس افزود: کار احداث این پروژه نیروگاهی با صرف هزینه ۶۵ میلیارد تومان توسط بخش خصوصی ۵ ماه به طول انجامید و در چند ماه آینده نیز شاهد بهرهبرداری از پروژههای دیگر خورشیدی در استان خواهیم بود.
کریمی به مزایای مهم احداث نیروگاه خورشیدی اشاره کرد و گفت: حفظ محیط زیست، استفاده از انرژی پاک و حفظ منابع ملی از دستاوردهای اجرای طرح نیروگاه خورشیدی به شمار میرود بنابراین از مصرف کنندگان در خواست میکنم با مصرف بهینه و صحیح در حفظ منابع کشور سهیم شوند.