تاریخ انتشار :پنجشنبه ۲۶ مهر ۱۳۹۷ ساعت ۰۴:۰۰
کد مطلب : 79004
معاون عمران و توسعه امور شهری و روستایی گفت: نمی‌توان این قول را داد که مشکلات سال گذشته درخصوص آلودگی هوا را امسال نداشته باشیم اما تلاش‌مان بر این است که مشکلات کمتر شود.
طرح کاهش آلودگی هوا
به گزارش زیست آنلاین، صد و چهل و ششمین جلسه شورای عالی هماهنگی ترافیک شهرهای کشور عصر امروز با حضور دبیر شورای عالی هماهنگی ترافیک شهرهای کشور، مدیرعامل سازمان تاکسیرانی، معاون حمل و نقل و ترافیک شهرداری تهران، معاون حمل و نقل و ترافیک وزارت راه و شهرسازی، رییس پلیس راهور ناجا، مدیرکل دفتر حمل و نقل سازمان شهرداری‌ها و مدیرعامل اتحادیه‌ تاکسیرانی‌های شهری کشور برگزار شد.

در حاشیه این جلسه جمالی نژاد معاون عمران و توسعه امور شهری و روستایی وزارت کشور در جمع خبرنگاران اظهارکرد: شورای عالی ترافیک یکی از مراجع اصلی تصمیم‌گیری و تصمیم‌سازی در حوزه ترافیک در کشور است. وقتی به کلانشهرهای کشور مراجعه می‌کنیم اولین بحث و مهم‌ترین مشکل اکثر شهرهای بزرگ و میانی، ترافیک بوده که این موضوع به آلودگی هوا نیز گره می‌خورد. بنابراین به جد تصمیم داریم که این جلسات را به طور منظم برگزار و موضوعات آن را پیگیری کنیم. همچنین مصوبات آن را به طور مداوم رصد می‌کنیم و اجرایی شدن تصمیمات را نیز پیگیر خواهیم بود.

وی ادامه داد: امروز اولین جلسه شورای عالی ترافیک کشور با حضور بنده برگزار شد و موضوعات بسیار مهمی در این جلسه مطرح شد. در ابتدای نیمه دوم سال هستیم و بحث آلودگی هوا و وارونگی هوا هم در بسیاری از کلانشهرها بخصوص تهران را خواهیم داشت. بنابراین امروز نیاز بود گزارشی از شهرداری تهران داشته باشیم.

معاون عمران و توسعه امور شهری و روستایی وزارت کشور افزود: مباحثی که در جلسه امروز مطرح شد، شامل بررسی طرح مطالعات تفصیلی حمل و نقل همگانی و یکپارچه شهری بود و بسیاری از شهرها خصوصا شهرهای بزرگ، طرح جامع حمل و نقل دارند که نهایتا مصوب شد که این شرح خدمات به کارگروه فنی‌اش بازگردد زیرا ریزه‌کاری‌هایی بود که باید لحاظ می‌شد. همچنین شرح خدمات مطالعات امکان سنجی ریلی شهری و حومه نیز امروز در این جلسه مطرح و مصوب شد. از طرفی در بحث آیین‌نامه اجرایی حمل و نقل دانش‌آموزان گزارشی داشتیم که توسط شهرداری ارائه شد.

آلودگی هوا و عوامل موثر د آن

وی در ادامه تصریح کرد: موضوعاتی در حمل و نقل دانش‌آموزی همیشه دغدغه بوده که توسط پلیس راهور مطرح شد و قرار است در اصلاحیه‌ای این موارد دیده شود و در جلسات بعدی گزارش آن ارائه خواهد شد.

جمالی نژاد خاطرنشان کرد: در جلسه امروز آخرین اقدام و برنامه‌های شهرداری تهران درخصوص کم کردن آلودگی هوا نیز گزارش داده شد و آن‌ها در مباحث LEZ و معاینه فنی اقدامات خوبی انجام داده‌اند و دوربین‌هایی مجهز به کد معاینه فنی خودرو از ابتدای آبان‌ ماه اکثر خودروهای کشور و بخصوص خودروهای شهر تهران را از جهت معاینه فنی رصد می‌کنند.

وی در پاسخ به این سوال که آیا پیگیری‌های این جلسه باعث می‌شود که هوای امسال تهران مانند سال گذشته نشود گفت: در طرح کاهش آلودگی هوا یکی از دستگاه‌هایی که باید اقدامات لازم را انجام دهد شهرداری‌ها هستند و دستگاه‌های دیگر نیز باید به موازات آنان اقداماتی انجام دهند. زیرا دستگاه‌های زیادی در بحث آلودگی هوا درگیرند. عزم ما این است که مصوبات این جلسه را پیگیری کنیم و به هیچ عنوان گذشتی در مواردی که بدانیم با جان همشهریان سروکار دارد، نخواهیم داشت.

بیشتر بخوانید: بیشتر آلودگی هوای تهران ناشی از خودروهاست

وی در پایان صحبت‌هایش گفت: دستگاه‌های دیگر باید به تبع آن در بحث کاهش آلودگی هوا ورود داشته باشند. البته نمی‌توان این قول را داد که مشکلاتی که سال گذشته ایجاد شد را امسال نداشته باشیم اما تلاش‌مان بر این است که مشکلات کمتر شود. البته باید گفت که این کار ترکیبی است و همه دستگاه‌ها باید اقدامات مربوط به خود را انجام دهند.

انواع آلودگیبرای اینکه عوامل اصلی آلودگی هوا را متوجه شویم باید چندین تقسیم بندی را متوجه شویم. آلاینده های اصلی هوا می‌توانند توسط منابع اولیه یا منابع ثانویه به وجود بیایند. آلاینده هایی که نتیجه مستقیم این فرآیند هستند می توانند آلوده کننده های اولیه باشند. یک مثال واضح از یک آلاینده اصلی، دی اکسید گوگرد تولید شده از کارخانه ها است.

آلاینده هایی ثانویه هستند که به واسطه آمیختگی و واکنش آلاینده های اولیه ایجاد می شوند. دود ایجاد شده توسط تعاملات چندین آلاینده های اصلی به عنوان آلاینده های ثانویه شناخته شده است.

عوامل اصلی آلودگی هوا
سوزاندن سوخت های فسیلیدی اکسید گوگردی که از احتراق سوخت های فسیلی مثل زغال سنگ، نفت و سایر انتشار می شود یکی از عوامل اصلی آلودگی هوا است. آلاینده‌های ناشی از وسایل نقلیه شامل کامیون، اتومبیل، قطار، هواپیما باعث ایجاد آلودگی زیادی می شود. این سوخت ها همیشه مضر هستند اما ما از آن ها استفاده می کنیم تا نیازهای اساسی حمل و نقل روزانه‌مان را برآورده کنیم. اما، استفاده بیش از حد آن ها برای محیط زیست بسیار مضر است زیرا گازهای خطرناک ناشی از آن ها، باعث تخریب تدریجی آن می شود. مونوکسید کربن ناشی از احتراق نامناسب یا ناقص سوختی که از وسایل نقلیه آزاد می شود یکی دیگر از آلاینده های مهم همراه با نیتروژن اکسید است که از هر دو فرآیند طبیعی و انسانی تولید می شود.

فعالیت های کشاورزیآمونیاکی که توسط محصولات مرتبط با کشاورزی ساخته می شود بسیار شایع می‌باشد و یکی از گازهای خطرناک در جو است. استفاده از حشره کش ها، آفت کش ها و کود در فعالیت های کشاورزی بسیار زیاد است. آنها مواد شیمیایی مضر را در هوا پخش می کنند و علاوه بر هوا می توانند باعث آلودگی آب نیز شوند.

گازهای خروجی کارخانه‌ها و صنایعصنایع تولیدی مقدار زیادی مونوکسید کربن، هیدروکربن، ترکیبات آلی و مواد شیمیایی را در هوا پخش می کنند و به همین دلیل کیفیت هوا را کاهش می دهند. صنایع تولیدی را می توان در هر گوشه ای از زمین یافت و هیچ منطقه ای نیست که تحت تاثیر آن قرار نگرفته باشد. پالایشگاه های نفت نیز، هیدروکربن و سایر مواد شیمیایی آلوده دیگر را در هوا منتشر می کنند و همچنین باعث آلودگی زمین می شوند.

آلودگی هوا

عملیات معدنفعالیت های معادن، فرآیندی است که در آن مواد معدنی زیر زمینی با استفاده از تجهیزات بزرگ استخراج می شوند. در طول این فرآیند گرد و غبار و مواد شیمیایی در هوا پخش می شود و باعث آلودگی هوا می شود. این یکی از دلایلی است که مسئول بدتر شدن شرایط بهداشتی کارگران و ساکنین نزدیک آن است.

آلودگی هوای داخل محیط بستهمواد پاک کننده خانگی و لوازم نقاشی، مواد شیمیایی سمی در هوا را ایجاد می کنند و باعث آلودگی هوا می شوند. آیا تا به حال متوجه شده اید که هنگامی که دیوارهای خانه خود را رنگ می کنید، بویی بوجود می آید که به معنای واقعی کلمه تحملش غیر ممکن است؟ این همانی است که استفاده مکرررش موجب بیماری های تنفسی می شود.

 

https://zistonline.com/vdcjxyea.uqehyzsffu.html
ارسال نظر
نام شما
آدرس ايميل شما