تاریخ انتشار :شنبه ۵ آبان ۱۳۹۷ ساعت ۰۹:۵۶
کد مطلب : 79055
زیست آنلاین: اعطای یارانه های انرژی بدین صورت باعث توسعه اقتصادی کشور و رفاه مردم نشده است و نخواهد شد.
حذف یارانه ی انرژی، راه حل خاموشی های پیش رو
به گزارش زیست آنلاین، نگین بهشت کار، عضو کارگروه ترویج انجمن انرژی های تجدید پذیر (اتاق بازرگانی ایران) امروز صبح (۵ آبان ۹۷) در نشست تخصصی زیست آنلاین، با حضور فعالین صنعت برق با موضوع قیمت واقعی برق و یارانه های انرژی، گفت: برای اینکه بتوانیم نقشه راه مناسبی برای حذف یارانه به سوختهای فسیلی در تولید برق فراهم کنیم، اولین پیش نیاز، رسیدن به اجماع در این زمینه است.

صنعت برق تنها در صورتی می تواند به وضعیت قابل قبولی برسد که قیمت تمام شده برق، واقعی و اقتصادی باشد که در حال حاضر، این شیوه تعلق یارانه به سوخت نیروگاه ها و برق، هیچگاه امكان سرمایه گذاری اصولی و درستی در انرژی های تجدید پذیر و یا حتی در نیروگاه های حرارتی ایجاد نخواهد کرد و در این صورت افزایش راندمان نیروگاه ها نیز در پیش گرفته نخواهد شد.

بیشتر بخوانید: رایگان کردن انرژی و برق مدارس دوستی خاله خرسه با مدارس و دانش آموزان است

به نظر می آید هنوز در بدنه کارشناسی کشور اجماعی در این زمینه وجود ندارد که قیمت تمام شده برق دقیقا چقدر است.

بهشت کار در ادامه گفت: در محاسبه و تعیین قیمت کنونی برق، تنها هزینه سرمایه گذاری اولیه و هزینه بهره برداری نیروگاه ها بدون احتساب قیمت واقعی سوخت و هزینه آلایندگی زیست محیطی در نظر گرفته شده است؛ در صورتی که این دو مورد نیز در نظر گرفته شود، از حاصل جمع این موارد می توان دریافت که قیمت برق، قیمتی بسیار بالا تر از آن چیزی است که در حال حاضر در نظر گرفته شده است.

وی در خصوص مدیریت عرضه و تقاضا افزود: به نظر می رسد ریشه مشکل کمبود برق، تقاضا است و کلید این موضوع، اصلاح یارانه ها به طور اصولی و صحیح می باشد، در غیر این صورت، ممکن است در کوتاه مدت بتوان با افزایش قیمت برق در پله های بالای مصرف به نتایج مطلوبی برسیم، اما اگر فقط به دنبال بالا بردن قیمت دو پله آخر مصرف برق باشیم، بهبود راندمان حاصل نخواهد شد.

در حال حاضر، متوسط راندمان نیروگاه های کشور ۳۸ درصد است و راندمان نیروگاه های گازی حتی به زیر ۲۰ درصد نیز می رسد. این درحالی است که نیروگاه های سیکل ترکیبی که در دنیا وجود دارند از راندمان بالای ۶۰ درصد برخوردارند.

بیشتر بخوانید: برق حرارتی و برق تجدیدپذیر در ایران گرانتر از دیگر کشورها تمام می شود

وی در پایان خاطر نشان کرد: صنعت برق باید با قیمت های تمام شده اقتصادی برق روبرو شود. با ادامه روند تعلق یارانه به سوخت نیروگاه ها و برق مصرفی، صنعت برق و نیروگاه ها با مشکل جدی مواجه خواهند شد. ما به هیچ عنوان نمی خواهیم به تجدید پذیرها، یارانه بیشتری تعلق بگیرد بلکه خواهان آن هستیم تا نیروگاه ها همه با قیمت های واقعی با یکدیگر رقابت کنند.

بنابراین پیشنهاد می شود با در نظر گرفتن بسته های حمایتی برای طبقات محروم،  یارانه ی برق نیز به تدریج حذف گردد. همه جای دنیا نیز به این نتیجه رسیده اند که از این شکل تعلق یارانه به انرژی دست بردارند و از روش های دیگری برای کمک به طبقات محروم استفاده کنند.

  https://zistonline.com/vdcftxde.w6d1tagiiw.html
ارسال نظر
نام شما
آدرس ايميل شما