سخنگوی صنعت برق می گوید: به دنبال رایگان شدن برق مساجد و مدارس، مصرف برق این مراکز دو تا سه برابر افزایش یافته است.
به گزارش زیست آنلاین، «محمودرضا حقی فام» سخنگوی صنعت برق گفت: سیاست رایگان کردن قیمت برق برای مدارس و مساجد سیاست درستی نیست زیرا به افزایش مصرف انرژی در این مراکز منجر می شود. وی ادامه داد: اگر قصد داریم به مساجد و مدارس کمک کنیم، بهتر است این کمک ها به طور مستقیم انجام شود نه اینکه برق را به صورت رایگان به این مراکز عرضه کنیم. معاون هماهنگی توزیع توانیر پیشنهاد کرد: به جای عرضه برق رایگان، نرخ برق را به طور واقعی محاسبه کنیم و منابع حمایتی را از طریق سازمان اوقاف به مساجد و از طریق وزارت آموزش پرورش به مدارس پرداخت کنیم.
حقی فام اضافه کرد: رایگان بودن برق برای مدارس و مساجد سبب می شود از منابع عمومی بدون حساب و کتاب برداشت کنیم. به گزارش ایرنا، نمایندگان مجلس شورای اسلامی در جریان بررسی جزئیات بخش درآمدی لایحه بودجه سال ۹۷ با بند الحاقی ۳ تبصره ۶ این لایحه موافقت کرده بودند که بر اساس آن «در سال ۱۳۹۷ تمامی مدارس وزارت آموزشوپرورش از پرداخت هزینه مصرفی آب، برق و گاز در سقف الگوی مصرف معاف هستند». این قانون در سال های پیش نیز برای مساجد اجرا شده بود.
آموزش به فرزندان جزو اصلی ترین گام های اصلاح الگوی مصرفوزیر نیرو پیش از این در خصوص رایگان بودن آب و برق برای مدارس اعلام کرد: «این موضوع اکنون قانون و لازم الاجراست اما اگر قبل از تصویب قانون از من نظر می خواستند، می گفتم در حالی که سرمایه گذاری سنگینی باید برای آموزش الگوی صحیح مصرف بکنیم، نخستین گام این سرمایه گذاری روی فرزندانمان است؛ حتی اگر دستگاه آموزش و پرورش نیازمندی دارد این نیازمندی را به طریق دیگری تامین کنیم تا آموزش دادن به بچه ها اینقدر سخت نباشد که از آنها بخواهیم کالایی که به شکل رایگان در اختیارشان هست را درست مصرف کنند.» وی اظهار امیدواری کرد که مجلس توجه لازم را در بودجه ۹۸ به این مساله داشته باشد. به گزارش انرژی امروز، وزیر نیرو افزود: فوق العاده نیازمند اصلاح الگوی مصرف در منابع مختلف هستیم و جزو اصلی ترین گام های آن هم آموزش به فرزندان هستند.