ایراد قانونی دراستفاده از ۲۰ درصد برق مصرفی دستگاههای دولتی از انرژی تجدید پذیر این است که سازمان برنامه و بودجه اعتبار لازم را به وزارتخانهها اختصاص نداد.
به گزارشزیست آنلاین، محمود رضا حقی فام، معاون هماهنگی توزیع شرکت توانیر گفت: ایراد قانونی دراستفاده از ۲۰ درصد برق مصرفی دستگاههای دولتی از انرژی تجدید پذیر این است که سازمان برنامه و بودجه اعتبار لازم را به وزارتخانهها اختصاص نداد.
محمود رضا حقی فام افزود: وقتی درخواست میکنیم دستگاه دولتی و اداری ۲۰ درصد از برق مصرفی خود را از انرژی تجدید پذیر تامین کنند، این دستگاهها باید از منابع خودشان اقدام میکردند، اما تصور میکردند منابع مورد نیاز برای نصب انرژی تجدید پذیر را وزارت نیرو باید در اختیارشان میگذاشت در حالیکه این نقض غرض است.
وی افزود: بنابراین سازمان برنامه و بودجه اعتبار مورد نیاز را باید در بودجه سنوات این وزارتخانهها قرار دهد، این تذکر پارسال داده شد و یک تنفس قانونی هم وجود داشت تا آن را اجرا کنیم.
حقی فام گفت: از اول مهر امسال شرکتهای توزیع میتواند به طور دقیق ۲۰ درصد میزان مصرف برق دستگاههای دولتی را محاسبه کنند و با مجوز وزیر نیرو این آمادگی را داریم مجموعههایی که این مصوبه هیئت دولت را اجرا نکردند ۲۰ درصد از برق مصرفی آنها با قیمت برق تجدید پذیر محاسبه شود.
اگر دستگاههای دولتی ۲۰ درصد از برق مصرفی خود را از انرژی تجدید پذیر استفاده نکنند باید بهای آنرا به قیمت برق تجدید پذیر پرداخت کنندمعاون هماهنگی توزیع شرکت توانیر گفت: وزارت نیرو براساس مصوبه هیئت دولت مبنی براینکه بعد از زمان تعیین شده دو ساله (از شهریور ۹۵ تا شهریور ۹۷) در صورتی که دستگاههای دولتی ۲۰ درصد از برق مصرفی خود را از انرژی تجدید پذیر استفاده نکنند بهای آنرا باید به قیمت برق تجدید پذیر پرداخت کنند تا باعث ایجاد انگیزه در نصب انرژیهای تجدید پذیر شود.
وی افزود: همان طوری که انتظار داریم مردم مصرف برق خود را کاهش دهند و به سمت انرژیهای تجدید پذیر بروند، دولتیها در این زمینه باید در اولویت قرار گیرند.
حقی فام درباره نصب دیزل ژنراتور مشترکان بزرگ وحساس نیز گفت: براساس قوانین سازمان پدافند غیرعامل مشترکان بزرگ باید دیزل ژنراتور داشته باشند که متاسفانه برخی صنایع و مشترکان حساس از ان تخطی کردند.
وی اضافه کرد: از سازمان پدافند غیر عامل درخواست کردیم این موضوع پیگیری شود، چون ممکن است برق شبکه سراسری به هر دلیلی دچار مشکل شود بنابراین جاهای حساس مثل تلمبه خانههای آب و بیمارستانها نباید بدون برق اضطراری (دیزیل ژنراتور) بماند.
معاون هماهنگی توزیع شرکت توانیرگفت: دستگاههای حساس را شناسایی کردیم و اطلاعات آن را در اختیار سازمان پدافند غیر عامل قرار میدهیم و از انها درخواست میکنیم پیگیر نصب دیزیل ژنراتورها در دستگاههای حساس باشند.
حقی فام ادامه داد: حدود سه هزار مگاوات در پیک مصرف تابستان میتوانیم از دیزیل ژنراتورها استفاده کنیم در حالی که امسال حدود ۴۰۰ مگاوات استفاده کردیم.
وی افزود: امسال شرکت توزیع برق را موظف کردیم علاوه بر شناسایی دستگاههای حساس؛ از آنها بازرسی کنند تا کمبود سوخت و نارسایی در اتصال به شبکه برق در دستگاههای دولتی برطرف شود.
معاون هماهنگی توزیع شرکت توانیر گفت: پیش بینی میشود حدود ۲ هزار مگاوات از ظرفیت سه هزار مگاواتی دیزیل ژنراتورها در پیک تابستان آینده وارد مدار شود.