تاریخ انتشار :جمعه ۳ دی ۱۴۰۰ ساعت ۰۵:۵۵
کد مطلب : 79228
مدیرعامل شرکت دانش‌بنیان مستقر در پارک علم و فناوری فارس، گفت: محققان و پژوهشگران این شرکت ایرانی به دانش تبدیل کامل پسماند به انرژی الکتریکی دست پیدا کرده اند، دانشی که از طریق آن و با استفاده از یک راکتور تبدیلی کل پسماند شهری را امحا و به برق تبدیل می‌کنند.
دستگاه ایرانی تبدیل کامل پسماند به انرژی الکتریکی
به گزارش زیست آنلاین، یاشار معصومی مدیرعامل شرکت دانش‌بنیان مستقر در پارک علم و فناوری فارس ، گفت: محققان و پژوهشگران این شرکت ایرانی به دانش تبدیل کامل پسماند به انرژی الکتریکی دست پیدا کرده اند، دانشی که از طریق آن و با استفاده از یک راکتور تبدیلی کل پسماند شهری را امحا و به برق تبدیل می‌کنند.

به گفته وی، این رآکتور قادر به امحای ۹۹ درصدی زباله و جلوگیری کامل از نفوذ شیرابه به زمین می‌باشد.

معصومی افزود: در حال حاضر پایلوت ابتدایی راکتور در مقیاس کوچک ساخته شده، ولی مقیاس بزرگ آن ۵۰ تا ۱۰۰ میلیارد تومان هزینه دارد و هنوز کار برای ساخت رآکتور اصلی به دلیل هزینه بری پروژه شروع نشده است.

این محقق ایرانی با بیان اینکه تولید برق از زباله نیز به شدت مقرون به صرفه و کاملا دوستدار محیط زیست است، اظهار داشت: گفتگو و جلسات با شهرداری‌های مختلف در حال انجام است تا با حمایت‌های دولتی بتوانیم مقیاس بزرگ رآکتور را بسازیم.

بیشتر بخوانید: بررسی وضعیت تولید برق از زباله در ایران و جهانوی ادامه داد: در حال حاضر راکتور ساخته شده است و در هفته‌های آتی گاز خروجی برای آنالیز به پژوهشگاه ملی نفت ارسال می‌شود.

به گفته این محقق ایرانی، کشور‌های آلمان، ژاپن، سوئد، کانادا و چین از این تکنولوژی برخوردارند، ولی در ایران برای نخستین بار رآکتور به صورت کاملا ایرانی ساخته شده است. معصومی عنوان کرد: نصب رآکتور برای هر شهر می‌تواند منجر به امحا کامل پسماند‌های شهری، بیمارستانی و دامی شود.

تبدیل زباله به برق
تبدیل زباله به برق


تبدیل زباله به انرژی برق نیازمند سرمایه گذاری های کلان دولت استعلیرضا قاری قرآن در فروردین ماه سال گذشته ۹۶، اظهار داشت: تامین بخشی از انرژی الکتریکی لازم از طریق سوزاندن زباله و مواد حاصل از آن، از مباحث مهمی است که باید با تامین بودجه و اعتبارهای مناسب ابزار و تجهیزهای مورد نیاز برای آن را فراهم نمود.
در شهر قم روزانه بیش از ۷۰۰ تن انواع زباله تولید می شود، و ایجاد یک نیروگاه زباله سوز برای تبدیل بخشی از این میزان پسماند تولیدی به برق نیازمند سرمایه گذاری بالغ بر ۲ هزار میلیارد ریال است، که شهرداری قم از طریق برگزاری مناقصه و مشارکت با بخش خصوصی در تلاش برای جذب آن است.
وی همچنین وجود زباله و انواع مواد فاسد را واقعیتی انکار ناپذیر در محیط های شهری و روستایی دانست، و افزود: باید امکاناتی فراهم شود، که مردم و شهروندان بتوانند زباله های تولیدی خود را به شیوه کاملا بهداشتی برای دفن و معدوم سازی در اختیار متولیان امر جمع آوری زباله قرار دهند.
وی همچنین با مهم دانستن وظیفه کلیه شهروندان در قبال مدیریت صحیح زباله، افزود: مردم و افراد جامعه بواسطه نقش خاصی که در تولید و ایجاد زباله و مواد زائد گوناگون دارند، باید پسماندهای تر و خشک را برای مدیریت آسان و راحتر در مبداء تولید، از یکدیگر تفکیک کنند.

بیشتر بخوانید: سرانه محدود شهرداری توان رفع معضل پسماندهای شمال کشور را ندارند
معاون شهردار قم با بیان اینکه پیشگیری از تولید زباله و یا به حداقل رساندن آن یکی از متداولترین راهکارهای مقابله با زباله به عنوان یکی از موثرترین عوامل آلودگی های محیط زیست و طبیعت پیرامون زندگی انسان ها است، افزود: ترویج فرهنگ مصرف کالا و اجناس مختلف بویژه کالاهایی که منشاء تولید حجم قابل توجهی از پسماند هستند، موجب شده تا معضل انباشت بیش از حد زباله به یکی از مهمترین نگرانی ها و دغددغه های زیست محیطی جامعه تبدیل شود.
قاری قرآن همچنین حرکت اجتماعی و فرهنگی ایجاد شده توسط خبرگزاری جمهوری اسلامی تحت عنوان نه به ریختن زباله را اقدامی موثر و ارزشمند برای فرهنگ سازی در جامعه دانست، و بر تداوم آن تاکید کرد.

 

https://zistonline.com/vdch6inq.23nwidftt2.html
ارسال نظر
نام شما
آدرس ايميل شما