تاریخ انتشار :چهارشنبه ۳۰ آبان ۱۳۹۷ ساعت ۱۰:۵۸
کد مطلب : 79311
۲۰۰۰ پروانه شکار پرنده در استان تهران در حالی صادر شده است که به گفته رئیس اداره نظارت بر امور حیات وحش محیط زیست استان تهران، آمار دقیقی از پرندگان این استان در دسترس نیست و با توجه به ظرفیت این محدوده تمام افرادی که مجوز گرفته‌اند موفق به شکار نمی‌شوند.
 عدم ارزیابی زیست‌ محیطی  مجوز های شکار در استان تهران
به گزارش زیست آنلاین، محمد کرمی با بیان جزییات بیشتری از پروانه‌های شکار صادر شده در استان تهران اظهار کرد: پروانه‌های شکار پرنده در استان تهران پس از پنج سال صادر شده است. بر اساس جلسات کارشناسی که در استان تهران داشتیم به این نتیجه رسیدیم که باید پاسخگوی متقاضیان قانونی شکار پرنده باشیم و برای آن‌ها پروانه‌های شکار صادر کنیم.

پروانه‌های شکار پرنده فقط برای مناطق آزاد استان تهران استوی با تاکید بر اینکه پروانه‌های شکار فقط برای مناطق آزاد استان تهران و برخی گونه‌های خشک‌زی و آبزی صادر شده است، تصریح کرد: در برخی مناطق استان تهران مانند رودخانه شور - که از استان البرز سرچشمه می‌گیرد - و سد فشافویه پرندگان آبزی وجود دارد.

پرندگان خشک‌زی استان تهران سرشماری نمی‌شوندرئیس اداره نظارت بر امور حیات وحش محیط زیست استان تهران با اشاره به اینکه تعداد پرندگان خشک‌زی استان سرشماری نمی‌شود، گفت: سرشماری پرندگان آبزی در زیستگاه‌های آبی نیز فصل خاصی دارد و این کار معمولا از اواسط دی تا اواسط بهمن ماه انجام می‌شود.

شکارچیان فقط مجوز شکار اردک و خوتکا یا کبک و تیهو یا کبوتر و فاخته را دارندکرمی با بیان اینکه برای صدور پروانه‌های شکار محدودیت‌های خاصی لحاظ کرده‌ایم، اظهار کرد: شکارچیان فقط در روزهای پنجشنبه و جمعه می‌توانند به شکار بروند، همچنین هر شکارچی می‌تواند فقط یک پروانه شکار دریافت کند یعنی اگر فردی پروانه شکار پرندگان آبزی را می‌گیرد، پروانه شکار پرندگان خشک‌زی دیگر به او تعلق نمی‌گیرد. گونه‌های پرنده‌ای که می‌توانند شکار کنند نیز محدود است. شکارچیان فقط مجاز به شکار اردک و خوتکا در بین پرندگان آبزی و کبک و کیهو یا کبوتر و فاخته در بین پرندگان خشک‌زی هستند.

وی در ادامه با اشاره به اینکه تاکنون حدود ۲۰۰۰ پروانه شکار صادر شده‌ است، گفت: پروانه‌ها از تاریخ ۱۴ آبان ماه صادر شده و دو ماهه است. برای مثال شکارچیان برای شکار پرندگان آبزی فقط تا  ۱۵ دی ماه و برای شکار پرندگان خشک‌زی تا پایان دی ماه فرصت دارند.

کرمی با بیان اینکه اکثر متقاضیان پروانه شکار پرنده در همان روزهای ابتدایی پروانه‌های شکار را دریافت کرده‌اند، تصریح کرد: در حال حاضر روزانه حدود ۲۰ تا ۳۰ پروانه شکار صادر می‌شود این در حالیست که حدود ۸ سال پیش سالانه حتی تا ۸۰۰۰ پروانه شکار نیز در بازه زمانی طولانی‌تر از مهرماه تا اسفند صادر می‌شد و حتی محدودیت گونه‌ای نیز در نظر گرفته نمی‌شد.

رئیس اداره نظارت بر امور حیات وحش محیط زیست استان تهران افزود: من به شخصه با برخی شکارچیان صحبت کرده و متوجه شده‌ام که این کار بیشتر برای آن‌ها جنبه تفریحی دارد و اینطور نیست که پنجشنبه و جمعه هر هفته به شکار بروند.

وی در ادامه تصریح کرد: یگان حفاظت محیط زیست استان تهران روزهای پنجشنبه و جمعه به محل‌های شکار می‌رود و چنانچه تخلفی دیده شود با آن برخورد می‌کنند. طی هفته‌های گذشته نیز عده‌ای سودجو از این فرصت سوء استفاده کردند که آنان را تحویل مراجع قضایی دادیم.

رئیس اداره نظارت بر امور حیات وحش محیط زیست استان تهران با اشاره به اینکه آماری از تعداد اسلحه‌های مجاز در استان تهران نداریم، اظهار کرد: قاعدتا تعداد اسلحه‌های مجاز در استان تهران با توجه به جمعیت این استان زیاد است و محیط زیست باید پاسخگوی این جمعیت باشد.

کرمی با بیان اینکه هر زیستگاهی که ناامن شود، مهاجرت پرندگان رخ می دهد و می‌روند، گفت: با توجه به ظرفیت استان تهران تمام افرادی که مجوز گرفته‌اند موفق به شکار نمی‌شوند.

وی در پاسخ به این پرسش چرا باید این تعداد مجوز صادر شود و اصلا چرا باید زیستگاه را برای پرندگان ناامن کنیم، توضیح داد: ما باید برای مدیریت حیات‌ وحش پاسخگو باشیم یا باید بگویم اصلا مجوز اسلحه داده نشده و شکارچی نداریم یا اگر حضور آنان را پذیرفته‌ایم باید بتوانیم پاسخگو باشیم. در این مدت پنج سال که مجوز صادر نشده بود تخلف‌هایی صورت می‌گرفت حالا با در نظر گرفتن محدودیت‌هایی برای مدت دو ماه پروانه صادر کرده‌ایم و ممکن است سال بعد تشخیص دهیم که این کار را نکنیم.

بیشتر بخوانید: عدم تغییر رویه سازمان محیط زیست درباره ممنوعیت شکار پرندگانصدور پروانه های شکار

بی‌اطلاعی کلانتری از دستورالعمل شکار در حوزه مسئولیتشمدیرکل محیط زیست استان تهران درواکنش به خبر صدور مجوز شکار پرندگان از غرایز شکارچیان دفاع کرده اما نه از آمار پرندگان، نه از آمار سلاح‌های مجاز و نه حتی ازمحتوای دستورالعمل شکارش خبر ندارد.

صدور  مجوز شکار ۲۰۰ هزار پرنده در استان تهرانبه گزارش مهر، مدیرکل محیط زیست استان تهران درباره صدور  مجوز شکار ۲۰۰ هزار پرنده در استان تهران، از شکارچیان دفاع کرده و گفته غریزه شکارچی باید ارضا شود اما از جمعیت پرندگان استان بی‌اطلاع است، نتوانسته آماری هرچند تخمینی از تعداد سلاح‌های مجاز در حوزه خود ارائه کند و شگفت‌انگیزتر از همه آنکه حتی بر دستورالعمل صادر شده توسط اداره کل متبوعش اشراف ندارد.

تا کنون بیش از ۲ هزار متقاضی شکار پرنده، از محیط زیست استان تهران مجوزی گرفته‌اند که به شکارچی اجازه می‌دهد طی سه ماه، پنجشنبه‌ ها و جمعه‌ها عازم طبیعت شده و هر روز ۴ پرنده شکار کند. خبری که موج اعتراضات را به دنبال داشت اما در واکنش به این خبر هولناک یکی از رسانه‌ها توضیحاتی را به نقل از کیومرث کلانتری، مدیرکل حفاظت محیط زیست استان تهران نقل کرد که نه تنها حکایت از بی‌پروایی مسئولان محیط زیست در کسب درآمد از فروش مجوز شکار حیات وحش و جلب رضایت شکارچیان داشت بلکه حتی نشان می‌داد این مسئولان از اطلاعات ابتدایی در حوزه خود نیز برخوردار نیستند.

کلانتری در این گفت‌ و گو توضیح داده که پروانه‌ های صادر شده در اداره متبوعش به هر شکارچی اجازه شکار سه پرنده خشک‌ زی و دو پرنده آب‌ زی می‌دهد. توضیحی که با دستور العمل صدور پروانه‌های شکار که در همان اداره صادر شده زمین تا آسمان متفاوت است. همان‌گونه که در دستورالعمل مشاهده می‌شود اداره کل حفاظت محیط زیست استان تهران، سه نوع مجوز شکار پرنده صادر کرده است: پروانه‌های نوع الف به هر شکارچی اجازه شکار ۴ پرنده آب‌زی و کنار آب‌زی (اردک سرسبز و خوتکا) را می‌دهد. پروانه‌های نوع ب به هر شکارچی اجازه شکار ۵ پرنده خشک‌زی (کبوتر چاهی و فاخته) را می‌دهند و پروانه‌های نوع ج، که اجازه شکار ۴ پرنده خشک‌ زی (کبک، تیهو و بلدرچین) را می‌دهد.

کیومرث کلانتری در توضیحات خود ضمن تعریف و تمجید از شکارچیان، آنها را دوستدار طبیعت دانسته، از نارضایتی شکارچیانی که طی ۵ سال گذشته برای شکار پرنده در تهران مجوز نگرفته‌اند سخن می‌گوید و هدف از صدور ۲هزار پروانه شکار در پاییز ۹۷ را «ارضای غرایز شکارچیان» عنوان می‌کند.

بیشتر بخوانید: شرط اصلی جهت دریافت هر نوع پروانه شکار عدم سابقه تخلف می باشدشکار پرندگان

تاکنون حدود ۲۰۰۰ مجوز شکار پرنده در استان تهران صادر شده استوی با بیان اینکه تاکنون حدود ۲۰۰۰ مجوز شکار پرنده در استان تهران صادر شده است و شکارچیان مجاز تا پایان دی ماه می‌توانند شکار کنند گفته:  این مجوزها برای شکارچیان قانونمندی است که مجوز شکار دارند. محیط زیست باید به درخواست این قشر پاسخ قانونی دهد. شکارچیان قانونی مخرب محیط زیست نیستند بلکه دوستدار آن هستند. شکارچی با شکارکش فرق دارد. غریزه شکارچی باید ارضا شود. شکارچی طبیعت دوست قانونی، قانون‌ها را رعایت می‌کند. طی این سال‌هایی که پروانه شکار پرنده در استان تهران صادر نکردیم مورد اعتراض شکارچیان قانونی قرار گرفتیم و به همین دلیل این دو ماه را به احترام این شکارچیان پروانه صادر می‌کنیم.

مدیرکل محیط زیست استان تهران افزوده: مجوزهای شکار فقط برای مناطق آزاد است و هر شکارچی می‌تواند سه پرنده خشک‌زی و دو پرنده آبزی را شکار کند.

کلانتری در پاسخ به این پرسش که آیا جمعیت پرندگان استان تهران به اندازه‌ای هست که بتوان این تعداد مجوز شکار را صادر کرد،گفت: بنا به اعلام رئیس نظارت بر حیات وحش استان تهران این استان ظرفیت صدور مجوز شکار پرندگان را دارد.

کلانتری در پایان درباره آمار تعداد اسلحه‌های مجاز در استان تهران دارد، گفته: آماری در این باره ندارم.

بیشتر بخوانید: مقابله با شکارچیان غیرمجاز پرندگان مهاجراداره کل محیط زیست استان تهران در پاسخ به بخش دیگری از خبر مبنی بر نارضایتی شکارچیان از شرایط صدور پروانه نیز اعلام کرده: در خصوص نارضایتی شکارچیان از نحوه صدور پروانه باید اذعان داشت  با توجه به عدم صدور پروانه شکار پرنده طی ۵ سال اخیر در استان تهران، و همچنین ثبت نام از طریق سامانه مربوطه، حضور متقاضیان در روزهای اول شروع صدور پروانه چشمگیر بوده که بخشی از آن تنها مربوط به تمدید و یاصدور دفترچه شناسایی شکارچیان است و این اداره کل در این ایام با حداکثر توان و در کمترین زمان ممکن، پاسخگویی به  متقاضیان را به انجام رسانیده است  به گونه ای که در روزهای بعد این تعداد به حداقل رسیده و در مدت زمان کوتاهی در همان روز مراجعه متقاضیان پروانه مورد نظر خود را دریافت کرده‌اند.

این اداره کل هیچ پاسخی به آن بخش از انتقادات شکارچیان در گزارش مهر نمی‌دهد که معتقدند معیارها و ضوابط خاصی بر صدور مجوزهای شکار حاکم نبوده و هیچ آموزش و حتی بروشوری درباره انواع پرندگان به شکارچیان ارائه نشده است.

انتقادات ساکنان منطقه نیز در واکنش اداره کل محیط زیست استان تهران و مدیرکل این اداره بی‌پاسخ مانده است. تنها پاسخ این اداره کل به صدور مجوز شکار برای حدود ۲۰۰ هزار پرنده در سه ماه نیز این بوده است که دارندگان مجوزها که تا کنون بیش از ۲ هزار نفر بوده‌اند تا بهمن ماه فرصت ندارند و تا ۱۵ دی فرصت دارند که هر آخر هفته پنجشنبه و جمعه و به طبیعت بروند هر روز چهار پرنده شکار کنند.

https://zistonline.com/vdca6en0.49no615kk4.html
ارسال نظر
نام شما
آدرس ايميل شما