تاریخ انتشار :چهارشنبه ۳۰ آبان ۱۳۹۷ ساعت ۱۰:۳۰
کد مطلب : 79322
سازمان خواربار و کشاورزی ملل متحد (فائو) اعلام کرد قیمت جهانی مواد غذایی در نوامبر به پایین‌ترین سطح در بیش از دو سال گذشته کاهش پیدا کرد.
کاهش قیمت جهانی مواد غذایی به پایین‌ترین سطح دو سال گذشته
به گزارش زیست آنلاین، شاخص قیمت غذای فائو که تغییرات ماهانه سبدی از غلات، دانه‌های روغنی، محصولات لبنی، گوشت و شکر را بررسی می‌کند در نوامبر به ۱۶۰.۸ واحد رسید که در مقایسه با رقم بازبینی شده ۱۶۲.۹ واحد در اکتبر، کمتر بود و این شاخص در پایین‌ترین سطح از ماه مه سال ۲۰۱۶ قرار گرفت.

در میان مواد غذایی مورد بررسی در شاخص فائو در نوامبر، تنها قیمت شکر ۴.۴ درصد نسبت به اکتبر افزایش پیدا کرد.

شاخص قیمت غلات فائو در نوامبر ۱۶۴ واحد بود که ۱.۱ درصد در مقایسه با ماه پیش از آن کاهش داشت. قیمت دانه‌های روغنی نیز برای دهمین ماه متوالی کاهش پیدا کرد و با ۷.۶ درصد کاهش ماهانه، به پایین‌ترین سطح در ۱۲ سال اخیر رسید.

کاهش قیمت غلات به دلیل تاثیر برداشت محصول جدید روی سهمیه صادرات برنج و کاهش قیمت ذرت به دلیل رقابت صادراتی بوده است.

قیمت روغن پالم به دلیل رشد سطح ذخایر در کشورهای صادرکننده بزرگ و افت قیمت جهانی، کاهش قابل ملاحظه‌ای پیدا کرد.

قیمت سویا و روغن گل آفتابگردان نیز به دلیل فراوانی عرضه در آمریکا، اتحادیه اروپا و بازارهای نوظهور متعدد و چشم انداز تولید مطلوب در منطقه دریای سیاه کاهش پیدا کرد.

قیمت مواد لبنی در نوامبر ۳.۳ درصد نسبت به اکتبر ارزان شد که ششمین کاهش ماهانه متوالی بود در حالی که قیمت گوشت نیز اندکی کاهش یافت.

فائو اعلام کرد تولید جهانی غلات در سال زراعی ۲۰۱۹-۲۰۱۸ به ۲.۵۹۵ میلیارد تن خواهد رسید که در مقایسه با پیش‌بینی قبلی، اندکی کمتر بوده و همچنین ۲.۴ درصد نسبت به تولید بالای سال گذشته کمتر است.

طبق پیش‌بینی فائو، تولید جهانی گندم در سال زراعی ۲۰۱۹-۲۰۱۸ به ۷۲۵.۱ میلیون تن خواهد رسید که ۲.۸ میلیون تن کمتر از پیش‌بینی قبلی است زیرا در برآوردها از برداشت امسال ترکیه و روسیه تجدیدنظر شده است.

بر اساس گزارش رویترز، فائو پیش‌بینی کرد موجودی غلات جهان در پایان فصل ۲۰۱۹، ۷۶۲ میلیون تن است که نسبت به نوامبر بدون تغییر مانده است.

بیشتر بخوانید: تغییرات آب و هوایی قیمت مواد غذایی را افزایش می دهدقیمت مواد غذایی

مشکل گرانی مواد غذایی با کاهش نرخ ارزهای عمده بهبود می یابد «محمد آقاطاهر»، رئیس اتحادیه بنکداران مواد غذایی در مهر ماه امسال (۹۷) گفت: افزایش قیمت مواد غذایی از پایان اردیبهشت ماه شروع شد و در این مدت با اینکه هیچ کمبودی در اقلام خوراکی نداشتیم، اما قیمت ها برخی مواد غذایی رشد کرد.
وی با اشاره به کاهش قیمت دلار و یورو در روزهای اخیر گفت: امیدواریم با ادامه این روند قیمت مواد غذایی کاهش یابد و همانگونه که تولیدکنندگان ادعا می کردند «افزایش قیمت دلار موجب گرانی است» با افت آن، نرخ مواد غذایی نیز شکسته شود. 

 واردات رب از افغانستان نداشتیم طی هفته های اخیر پس از افزایش قیمت رب گوجه فرنگی شایعاتی درخصوص واردات رب گوجه فرنگی از افغانستان در فضاهای مجازی منتشر شد که رئیس اتحادیه بنکداران مواد غذایی این موضوع را رد کرد و افزود: ۲ سال گذشته در مقطع زمانی واردات رب از چین داشتیم اما واردات از افغانستان صحت ندارد زیرا این کشور توان تولید در این سطح را ندارد. 
وی تصریح کرد: صادرات گوجه فرنگی یکی از دلایل افزایش قیمت رب گوجه فرنگی بود که پس از ممنوعیت صادرات این مشکل برطرف شد. 
گمرک جمهوری اسلامی ایران دوم مهرماه بر اساس درخواست سازمان توسعه تجارت، در بخشنامه ای صادرات گوجه فرنگی را تا اطلاع ثانوی ممنوع اعلام کرد اما صادرات گوجه فرنگی تولیدی گلخانه که استفاده ای در تهیه رب گوجه فرنگی ندارد، با مجوز وزارت جهادکشاورزی از این ممنوعیت مستثنی است.
آقاطاهر همچنین درخصوص وضعیت بازار روغن نیز گفت: تعلل در واردات دانه های روغنی سبب شد تعادل عرضه و تقاضای این محصول برقرار نشود و به اندازه کافی روغن برای عرضه نداشته باشیم. 
وی افزود: البته اکنون محموله دانه های روغنی در اختیار تولیدکنندگان قرار گرفته بنابراین در ماه های آینده دیگر مشکلی در این خصوص نخواهیم داشت. 

https://zistonline.com/vdcci1qm.2bqoi8laa2.html
تگ ها
ارسال نظر
نام شما
آدرس ايميل شما