تاریخ انتشار :يکشنبه ۱۹ اسفند ۱۳۹۷ ساعت ۱۱:۰۰
کد مطلب : 80239
رئیس سازمان حفاظت محیط زیست گیلان، یکی از تهدیدات زیست محیطی تالاب انزلی را کاهش تراز آبی دریای خزر دانست و یادآور شد: تالاب انزلی در گذشته ۱۱ متر عمق داشت، اما امروز حدود ۴۵ درصد تالاب خشک شده است.
 کاهش تراز آبی دریای خزر  تالاب انزلی را  تهدید می کند
به زیست آنلاین، قربانعلی محمدپور در نشست منطقه ای باشگاه دانشجویان حامی محیط زیست و منابع طبیعی کشور که به میزبانی جهاددانشگاهی استان گیلان در سالن اجتماعات سازمان حفاظت محیط زیست استان برگزار شد، با بیان اینکه حال محیط زیست کشور خوب نیست، اظهار کرد: استان های شمالی به ویژه گیلان و مازندران و گلستان مشکلات زیست محیطی ویژه ای دارند که بخشی از آن به عملکرد ضعیف اجرایی و بخشی دیگر به کوتاهی مراکز آموزشی در انجام رسالت فرهنگ سازی محیط زیستی برمی گردد.

روزانه بیش از دو هزار تن زباله در گیلان تولید می شودوی خشکسالی در جنوب و ریزگردها در غرب و بیماری جنگل های زاگرس و پسماند استان های شمالی را از جمله مشکلات زیست محیطی کشور دانست و تصریح کرد: روزانه بیش از دو هزار تن زباله در گیلان تولید می شود که این میزان از ۲۵ اسفندماه تا ۱۵ فروردین ماه به حدود سه هزار تن در روز می رسد.

مدیرکل سازمان حفاظت محیط زیست گیلان سرانه تولید زباله در استان های شمالی را به مراتب بیشتر دانست و یادآور شد: دولت در قالب طرح های سالم سازی سواحل شرایطی را فراهم می کند تا گردشگران در ایام تعطیلات از طبیعت خدادادی بهره مند شوند، اما تولید پسماند در جنگل و جلگه افزایش پیدا می کند.

روزانه بیش از دو هزار تن زباله در گیلان تولید می شود

بدترین وضعیت زیست محیطی دفن زبالهمحمدپور با بیان اینکه در حال حاضر ۲۶ مرکز دفن زباله در استان داریم که دچار بدترین وضعیت زیست محیطی هستند، گفت: ارتفاع زباله در مرکز سراوان به ۹۲ متر رسیده که ناشی از سه دهه دفن زباله در این مرکز است و در هر ثانیه پنج لیتر شیرابه تولید می کند؛ البته در روزهای بارانی حجم تولید شیرابه به ۱۵ لیتر در هر ثانیه می رسد.

این مقام مسئول ادامه داد: پس آب های خانگی، صنعتی و بیمارستانی مرکز سراوان اثرات مخرب زیست محیطی بر دو رودخانه شهر رشت گذاشته که در نهایت به تالاب و سپس دریای خزر ختم می شود. مشکلات زیست محیطی ناشی از پسماند و پس آب صیادان را از آستارا تا گرگان نیز دچار مشکل کرده است.

45 درصد تالاب انزلی خشک شده است

۴۵ درصد تالاب انزلی خشک شده استوی یکی از تهدیدات زیست محیطی تالاب انزلی را کاهش تراز آبی دریای خزر دانست و یادآور شد: تالاب انزلی در گذشته ۱۱ متر عمق داشت، اما امروز در برخی از نقاط حوزه های جنوبی تالاب عمق ۳۰ سانتی متری را تجربه می کند و می توان گفت حدود ۴۵ درصد تالاب خشک شده است.

مدیرکل سازمان حفاظت محیط زیست گیلان از پاکسازی بیش از ۴۰۰ هکتار از عرصه های آبی سطح استان از سنبل آبی خبر داد و عنوان کرد: حدود ۲۵ سال گذشته معضل آزولا را داشتیم و امروز با سنبل آبی دست و پنجه نرم می کنیم لذا با کمک دولت بهترین دستگاه روز دنیا را خریداری کردیم و کار پاکسازی را انجام می دهیم.

لزوم فرهنگ سازی تفکیک از مبدا پسماندمحمدپور با تاکید بر لزوم فرهنگ سازی تفکیک از مبدا پسماند، خاطرنشان کرد: خوشبختانه امروز از بهترین مراکز آموزش عالی و بهترین اساتید حوزه محیط زیست برخوردار هستیم. بی تردید بحث انتقال فرهنگ زیست محیطی از راه آموزش به دست می آید و اگر آموزه های فرهنگی در حوزه محیط زیست درست شود، فرهنگ زیست محیطی شکل می گیرد.

وی با اشاره به ورود سالانه ۶۰۰ هزار تن رسوب به تالاب انزلی، تصریح کرد این رسوبات عمق تالاب را نیم سانت کاهش داده است که باید ساز و کارهای لازم برای جلوگیری از ورود رسوبات نیز دیده شود.

تاکید بر لزوم تغییر نگاه در تولید پسماند

تاکید بر لزوم تغییر نگاه در تولید پسمانداین مقام مسئول با بیان اینکه طی سفر اخیر رئیس جمهور به گیلان ۳۰۰ میلیارد تومان اعتبار برای مدیریت پسماند استان های شمالی تخصیص یافت، گفت: از سال آینده وارد فاز تفاهم نامه و عملیات اجرایی مدیریت پسماند در غرب، شرق و مرکز استان با شرکت های ایتالیایی و چینی خواهیم شد.

مدیرکل سازمان حفاظت محیط زیست با تاکید بر لزوم تغییر نگاه در تولید پسماند، اضافه کرد: تفکیک می تواند حجم پسماند را کاهش دهد، اما متاسفانه اختلاف حجم تولید پسماند یک خانوار روستایی با یک خانوار شهری تنها ۵۰ گرم است که نشان می دهد باید به راه و روش گذشتگان در شیوه زندگی دوستدار محیط زیست برگردیم.



پرداخت دانشجویان به بحث تالاب انزلیرئیس سازمان دانشجویان جهاددانشگاهی تالاب انزلی را یکی از دغدغه‌های مهم همه فعالان عرصه محیط زیست کشور دانست و گفت: باشگاه دانشجویان حامی محیط زیست می‌تواند با همکاری پژوهشکده محیط زیست جهاد دانشگاهی به ارائه راهکارهای مناسب از نگاه فضای دانشجویی برای تالاب بپردازد.

مهدی کاظمی خالدی در نشست منطقه‌ای باشگاه دانشجویان حامی محیط زیست و منابع طبیعی کشور که به میزبانی جهاد دانشگاهی استان گیلان در سالن اجتماعات سازمان حفاظت محیط زیست استان برگزار شد، با تاکید بر نقش و جایگاه دانشجویان در فعالیت‌های اثرگذاری فرهنگی و اجتماعی، اظهار کرد: جامعه دانشگاهی می‌تواند در کنار سازمان حفاظت محیط زیست در راستای امر آموزش و پژوهش برای فرهنگ سازی زیست محیطی گام‌های بلند و مؤثری بردارد.

دغدغه دانشجویان حامی محیط زیست و منابع طبیعیوی باشگاه دانشجویان حامی محیط زیست و منابع طبیعی را شبکه‌ای متشکل از طیف گسترده‌ای از تخصص‌ها، مقاطع تحصیلی، آگاهی‌ها، انگیزه‌ها و سلایق دانست که هدفشان حفظ محیط زیست است و یادآور شد: دانشجویان حامی محیط زیست و منابع طبیعی دغدغه محیط زیستی کشور و منطقه خودشان را دارند.

رئیس سازمان دانشجویان جهاد دانشگاهی متذکر شد: با برنامه ریزی های انجام شده در حال حاضر باشگاه دانشجویان حامی محیط زیست در کل کشور تشکیل شده و در قالب هشت منطقه مشغول به فعالیت است.

کاظمی خالدی، با بیان اینکه باشگاه دانشجویان حامی محیط زیست و منابع طبیعی به منظور هم افزایی در ایفای مسئولیت اجتماعی خود به فعالیت‌های ترویجی و مطالبه‌گری با استفاده از مزیت‌های دانشگاهی می‌پردازند، گفت: تخصص‌های موجود در این باشگاه می‌تواند متناسب با نیازهای هر منطقه باشد.

وی استان‌های تهران با ۱۴ گروه، خراسان رضوی با ۱۰ گروه، زنجان با ۹ گروه و قم با ۸ گروه را دارای بیشترین تعداد گروه‌های دانشجویی فعال محیط زیستی دانست و اضافه کرد: گروه‌های دانشجویی محیط زیستی در استان‌های شمالی کمتر هستند.

رئیس سازمان دانشجویان جهاد دانشگاهی اجرای پروژه‌های دانشجو محور از طریق شبکه کارشناسان حوزه‌های تخصصی مختلف را یکی از کارکردهای باشگاه دانشجویان حامی محیط زیست و منابع طبیعی دانست و گفت: این باشگاه با سایر سازمان‌های دانشجویی فعال در حوزه محیط زیست همکاری می‌کند.

به گزارش ایسنا، کاظمی خالدی ارائه راهکارهای خلاقانه با استفاده از نوآوری اجتماعی را ویژگی فعالیت گروه‌های دانشجویی فعال محیط زیست دانست و تاکید کرد: طی سال‌های اخیر بسیاری از پروژه‌ها به دلایل مختلف جزو اولویت‌ها قرار نمی‌گیرند، اما همچنان نیاز کشور هستند بر همین اساس دانشجویان با توجه به اولویت‌ها بحث‌ها را دنبال کنند و مشارکت مردمی را داشته باشند.

https://zistonline.com/vdcb95bw.rhbgfpiuur.html
ارسال نظر
نام شما
آدرس ايميل شما