تاریخ انتشار :شنبه ۲۵ اسفند ۱۳۹۷ ساعت ۰۱:۰۰
کد مطلب : 80296
نیروی خورشیدی سریع‌ترین نرخ رشد را در میان منابع تولید برق داشته و سهم بازار را از سوخت‌های فسیلی مانند زغال سنگ حرارتی و گاز طبیعی ربوده است، زیرا دولت‌ها و شرکت‌ها به میزان فزاینده روی معرفی اهداف انرژی پاک متمرکز شده‌اند.
 معرفی سریع‌ترین نرخ رشد در میان منابع تولید برق/ ساخت پنل خورشیدی هیدروژن‌ساز
به گزارش زیست آنلاین، بانک آمریکایی گلدمن ساکس پیش‌بینی کرد با توسعه انرژی خورشیدی در آمریکا، اروپا، خاورمیانه و چین، انتظار می‌رود ظرفیت انرژی خورشیدی جهانی در مقیاس گسترده برای تولید نیرو در سال‌های ۲۰۱۹ و ۲۰۲۰ دو برابر رشد کند.

نیروی خورشیدی سریع‌ترین نرخ رشد را در میان منابع تولید برق داشته و سهم بازار را از سوخت‌های فسیلی مانند زغال سنگ حرارتی و گاز طبیعی ربوده است، زیرا دولت‌ها و شرکت‌ها به میزان فزاینده روی معرفی اهداف انرژی پاک متمرکز شده‌اند.

بانک آمریکایی گلدمن ساکس در یادداشت تحقیقاتی نوشت: ما انتظار داریم هزینه‌های کمتر نیروی خورشیدی و حمایت‌های سیاستی مطلوب، زمینه مساعدی را برای رشد ظرفیت انرژی خورشیدی در مقیاس گسترده برای تولید نیرو فراهم کند.

گلدمن ساکس پیش‌بینی کرد نصب انرژی خورشیدی در مقیاس گسترده برای تولید نیرو در سطح جهانی امسال به ۱۰۸ گیگاوات خواهد رسید که ۱۲ درصد بالاتر از سال گذشته خواهد بود و سپس ۱۰ درصد دیگر در سال ۲۰۲۰ رشد کرده و به ۱۱۹ گیگاوات می‌رسد.

این بانک انتظار دارد رشد ظرفیت خورشیدی در سال ۲۰۲۱ به ۱۲۹ گیگاوات و در سال ۲۰۲۲ به ۱۳۵ گیگاوات بالغ شود.

با در نظر گرفتن تأسیسات خورشیدی مسکونی، اکثر تحلیلگران انتظار دارند ظرفیت تولید نیروی خورشیدی جهانی به زودی به ۶۰۰ گیگاوات صعود خواهد کرد.

بر اساس گزارش رویترز، رشد نیروی خورشیدی تنها مرهون توجه دولت‌ها به اهداف پایداری و انرژی پاک نبوده است بلکه قیمت پنل‌های خورشیدی در سال‌های اخیر افت چشمگیری پیدا کرده است.

طبق اعلام شرکت مشاوره انرژی "وود مک کنزی"، هزینه پنل‌های خورشیدی در آمریکا از حدود ۷۰ دلار به ازای هر وات برق که در سال ۱۹۸۰ تولید شد، به ۳۶ سنت در هر وات کاهش پیدا کرده است.

بیشتر بخوانید: معرفی انواع سیستم های خورشیدی

ساخت پنل خورشیدی با قابلیت تولید هیدروژن مایع یک گروه تحقیقاتی از کشور بلژیک برای اولین‌بار موفق به ساخت پنل خورشیدی با قابلیت تولید ۲۵۰ لیتر هیدروژن مایع در روز شدند.

به گزارش برق نیوز، مهمترین کاربرد پنل‌های خورشیدی، تبدیل فوتون‌های نور به جریان الکتریسیته است، اما این‌بار محققان بلژیکی با نوآوری موفق به ساخت پنل خورشیدی هیدروژن‌ساز شدند.

یکی از مهمترین کاربرد‌های هیدروژن مایع، گرم کردن منازل بدون تولید حتی یک گرم گاز گلخانه‌ای است.

پنل خورشیدی با دریافت بخار آب و جدا کردن اتم‌های اکسیژن و هیدروژن، مقدار قابل توجهی هیدروژن مایع تولید می‌کند.

به گفته محققان، در صورت وارد شدن این طرح به فاز تجاری می‌توان مشکلات موجود در اقتصاد جهانی هیدروژن را برطرف کرد. امروزه در فرایند تجاری ساخت هیدروژن مایع از گاز طبیعی استفاده می‌شود. با توجه به نقش منفی سوخت‌های فسیلی در گرمایش زمین، محققان با این راهکار جدید از تأثیر منفی سوخت‌های فسیلی جلوگیری کردند.

مهمترین تمایز پنل خورشیدی محققان بلژیکی با سایر سیستم‌های هیدروژن‌ساز در قابلیت جداسازی مستقیم هیدروژن و اکسیژن در یک دستگاه و با نور مستقیم خورشید است.

معمولاً در سیستم‌های مشابه از برق سبز برای فرایند الکترولیت آب استفاده می‌شود که معمولاً راندمان قابل توجهی ندارد.

محققان در مرحله آزمایشی موفق شدند تا هر روز به طور میانگین ۲۵۰ لیتر هیدروژن تولید کنند. شایان ذکر است که این رقم به تنهایی یک رکورد جهانی محسوب می‌شود.

هر پنل خورشیدی دارای ۱.۶۵ متر عرض و ۱.۹۰ متر ارتفاع است، همچنین هر پنل خورشیدی با ۲۱۰ وات توان خروجی می‌تواند حدود ۱۵ درصد از انرژی دریافتی از خورشید را به هیدروژن مایع تبدیل کند.

https://zistonline.com/vdcepw8v.jh87oi9bbj.html
ارسال نظر
نام شما
آدرس ايميل شما