سامانه تصفیه آب خاکستری که می تواند با استفاده از غشاهای سرامیکی نانوساختار، ۷۰ درصد آب خاکستری را طبق استانداردهای جهانی تصفیه کند و از سوی یکی از شرکتهای دانشبنیان طراحی شده، وارد فهرست بها شده است.
به گزارش زیست آنلاین، آب خاکستری به پسابهای خانگی، به استثنای خروجی فاضلاب سرویسهای بهداشتی گفته میشود که هنگام حمام کردن، ظرف شستن یا شستوشوی لباس ایجاد میشود و یکی از شرکتهای فناور، سامانهای را برای تصفیه آبهای خاکستری ارائه کرده که قادر است آبهای خاکستری را دوباره به چرخه مصرف بازگرداند. این سامانه مبتنی بر میکرو فیلتراسیون و اولترافیلتراسیون است و میتواند با تصفیه آبهای خاکستری، ۷۰ درصد از آب مصرفی را بازیافت کند.
در این سامانه، آب خاکستری بهصورت هیبریدی با استفاده از غشاهای نانوساختار سرامیکی چند کاناله تصفیه و گندزدایی میشود. جنس غشاهای به کار رفته در این دستگاه، سرامیکی بوده که اندازه حفرات این غشاها توسط مهندسان و متخصصان این شرکت با استفاده از فناوری نانو مهندسی شده است. این سامانه در دو مرحله میکرو فیلتراسیون و اولترافیلتراسیون، پساب ورودی را تصفیه کرده و آب را برای استفاده مجدد به سیستم باز میگرداند.
در مرحله میکرو فیلتراسیون چربیها، شویندهها و دیگر درشت مولکولها و همچنین تا حدود زیادی میکروبها و میکرو ارگانیسمها و در مرحله اولترافیلتراسیون تمامی میکروارگانیسمها و حتی لاشه میکرو ارگانیسمها از آب ورودی حذف میشود. محصول نهایی، آب با کیفیتی خواهد بود که دارای استانداردهای داخلی و جهانی است.
علیاکبر بابالو، عضو هیأت علمی دانشگاه سهند تبریز و مجری طرح در گفتوگو با ایسنا غشاهای به کار رفته در این سامانه را دارای کاربردهای مختلفی از جمله تصفیه آب و پساب دانست و افزود: به غیر از فاضلاب انسانی، هر پساب دیگری که در محیط خانه تولید میشود، آب خاکستری (Gray Water) است. این پساب آلودگی بالایی ندارد و به راحتی میتوان تصفیه کرد و آن را به چرخه مصرف بازگرداند.
بابالو با بیان اینکه با روش غشایی عرضه شده، پساب خانگی مجدداً به چرخه مصرف باز میگردد، خاطر نشان کرد: ما از این روش برای تصفیه آب در کارواشها و کارگاههای قالیشوییها استفاده کردهایم.
مجری طرح خاطر نشان کرد: در روشهای معمول گندزدایی آب تنها کلرزنی میشود که در این روش هر چند آب گندزدایی میشود، ولی لاشه میکروارگانیزم در آب باقی میماند؛ اما در این سامانه اجازه ورود میکروارگانیزم به آب داده نمیشود.
به گزارش ایسنا، دستگاه تصفیه آب خاکستری با استفاده از غشاهای سرامیکی نانوساختار اخیراً وارد "فهرست بها" شده است. فهرست بها، کتابچهای حاوی لیست قیمت مواد و مصالح یا خدماتی است که پیمانکاران عمرانی از آن برای پروژههای داخل کشور استفاده میکنند. هر ساله سازمان مدیریت و برنامه، فهرستی از بهای رشتههای مختلف پروژههای عمرانی را منتشر میکند.
یکی از بخشهای این فهرست به موضوع تأسیسات مکانیکی اختصاص داده شده که سامانههای تصفیه پساب از جمله زیرشاخههای آن محسوب میشوند. در لیست جدیدی که سازمان مدیریت و برنامه برای سال ۹۸ منتشر کرده، دستگاه تصفیه آب خاکستری با استفاده از غشاهای سرامیکی نانوساختار نیز درج شده است. این محصول همچنین موفق به دریافت گواهینامه نانو مقیاس از ستاد نانوی معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری شده است.
اجرای طرحهای محیط زیستی، استفاده بهینه منابع را به همراه داردبه گزارش خبرگزاری مهر، در مراسم افتتاح سیستم تصفیه پساب یک واحد صنعتی و تولیدی در شهر تهران که همزمان با گرامیداشت هفته زمین پاک با شعار «حفاظت از گونههای زیستی، نه به زباله و پلاستیک» برگزار شد، زندی گفت: با افتتاح طرحهای تصفیه پساب و بازچرخانی آب خصوصاً در شرایط کم آبی، صرفه اقتصادی و کمک شایانی به حفظ محیط زیست خواهد داشت.
مسعود زندی با بیان اینکه روز زمین پاک به لحاظ اهمیت، یک روزجهانی است و خاص کشور ما نیست و هر ساله به این مناسبت در سراسر دنیا برنامههای نمادینی انجام میشود، اظهار داشت: این روز نمادین تلنگری برای همه بوده و بیانگر این موضوع است که همه ما پیرامون زمین و حفاظت از محیط زیست مسئولیت داریم.
وی نقش واحدهای صنعتی را در این حوزه خاص و مهم دانست و افزود: اینگونه واحدها در فرایند تولید و صنعت خود دارای پساب و پسماند هستند و ضرورت دارد که به لحاظ قانونی و مسئولیتهای اجتماعی به حفظ محیط زیست و عاری شدن از هرگونه آلودگی توجه مضاعفی کنند.
معاون مدیرکل و رئیس اداره حفاظت محیط زیست شهر تهران تاکید کرد: کشور ما در یکی دو دهه گذشته با چالشهای محیط زیستی زیادی مواجه بوده که بیشتر این موضوعات به حوزه جنگلها، آب، تولید زباله و مدیریت پسماندها، فاضلاب و تخریب محیط زیست مربوط بوده است.
زندی اقدام واحدهای صنعتی در تمکین قانون و توجه به سلامت مردم از طریق اجرای پروژههای زیست محیطی و ارتقا موضوعات محیط زیستی واحد تحت مدیریت را خصوصاً در شرایط اقتصادی کنونی قابل تقدیر دانست و گفت: این موضوع نه تنها بیانگر و پاسخگوی مسئولیت اجتماعی اینگونه واحدها است بلکه مدیران این واحدها با توجه کردن بیشتر به مقوله محیط زیست و فرایندهای زیست محیطی در واحدهای خود میتوانند استفاده بهینه و با صرفه تری نسبت به منابع داشته باشند.
وی ادامه داد: از این منظر و با افتتاح طرحهای تصفیه پساب و بازچرخانی آب خصوصاً در شرایط کم آبی، گذشته از شرایط استثنایی که امسال بر کشور حاکم شد و بیانگر تغییر اقلیم و استفاده بیش از حد از انرژی و منابع بود، صرفه اقتصادی و کمک شایانی به حفظ محیط زیست خواهد داشت.
زندی در پایان خاطرنشان کرد: همه ما باید نسبت به ضرورت حفظ محیط زیست و مسئولیتی که در قبال آن داریم توجه کنیم و باید درس بگیریم که صرفاً نباید به جنبههای تولید و درآمد پرداخت بلکه باید به مسئولیتهای اجتماعی دقت نظر بیشتری داشته باشیم.
جهت مشاهده مهمترین مطالب مرتبط می توانید بر روی هر یک از عناوین زیر کلیک کنید: