تاریخ انتشار :پنجشنبه ۵ ارديبهشت ۱۳۹۸ ساعت ۱۲:۰۰
کد مطلب : 80589
جنگل های ایران در یک قدمی نابودی

قطع درختان نفس زمین را می گیرد

درختان یکی از بنیادی ترین ضرورت های حیات کره زمین هستند. چراکه، با تولید اکسیژن نیاز اساسی و ضروری تداوم حیات و زندگی روی سیاره زمین را میسر می کنند.
قطع درختان نفس زمین را می گیرد
به گزارش زیست آنلاین، به تازگی فیلم ها و عکس هایی در فضای مجازی دست به دست می چرخد که درختانی سوار بر ماشین‌های باربر در منطقه ارسباران را نشان می دهد که موجب حساسیت بسیاری از فعالان حوزه محیط زیست شده است.

البته این اتفاق تنها مربوط به منطقه ارسباران نیست، ضمن اینکه موضوع قطع درختان موضوع تازه ای نیست، دلایل اصلی آن هم به کارگیری چوب در امور تجاری، صنعتی، توسعه مراتع، کشاورزی، سوخت و... است. اما یکی از اصلی ترین عوامل قطع درختان، پدیده قاچاق چوب است که اغلب توسط باندهای قاچاق، به صورت غیرمجاز در بازارهای داخلی کشور به فروش می‌رسد. این تجارت چوب تا آنجا پیش رفته که عده ای از کارشناسان مطرح کرده اند اگر قطع درختان با همین سرعت ادامه پیدا کند، تا ۵۰ سال آینده دیگر چیزی به عنوان جنگل در ایران وجود نخواهد داشت.

جنگل های ایران در یک قدمی نابودی

البته این بحرانی است که در حال حاضر سراسر جهان با آن دست به گریبان است به گونه ای که با توجه به آمارهای منتشر شده از موسسه نشنال جئوگرافیک، ۷۰ درصد از گیاهان و حیوانات جهان در جنگل ها زندگی می کنند که تا آینده ای نه چندان دور زیستگاه خود را از دست خواهند داد.

صحت این ادعا هم آمارهایی است که دفتر زیستگاه‌ها و امور مناطق سازمان محیط ‌زیست ارائه کرده است مبنی بر اینکه در هر ثانیه، ۳۵۰ متر مربع جنگل و مرتع در کشور نابود می‌شود.

همه ما به خوبی می دانیم که پوشش گیاهی، مراتع، جنگل‌ها و فضای سبز در هر کشور در زمره سرمایه‌ها و ثروت آن محسوب می شود و برای توسعه و آبادانی هر کشوری حفاظت از درختان و جنگل ها ضروری به نظر می رسد. حفظ آب و خاک، جلوگیری از فرسایش خاک، توسعه مراتع و جنگل‌ها، افزایش منابع آب زیرزمینی، رودخانه‌ها، پارک‌های طبیعی جنگلی، حفظ محیط زیست و... تعدادی از هزاران فایده ای است که درختان برای محیط زیست دارند.

ضمن اینکه بر اساس یافته های علمی، چرخه اکوسیستم و فعالیت هریک از اجزای آن نقش مهمی در حفظ اکوسیستم دارد بنابراین، واضح است که نابودی جنگل ها و درختان نابودی بسیاری از حیوانات را نیز در پی خواهد داشت و سرانجام با نابودی گیاهان و حیوانات انسان هم نابود خواهد شد. بنابراین، برای پاره نشدن این زنجیره همه با هم در هر جایگاه اجتماعی که قرار داریم باید در حفاظت از اکوسیستم و محیط طبیعی زندگی خود بکوشیم.

به گزارش سینا پرس، همانطور که گفته شد، هر یک هکتار جنگل ۵۰۰ تا ۲۰۰۰ متر مکعب آب را ذخیره می کند با توجه به این نکته که زمان نفوذ آب در جنگل هفت دقیقه است، شاید مشخص شود که یکی از دلایل عمده وقوع سیل های اخیر در کشور چه بوده است. ضمن اینکه هر هکتار جنگل سالانه ۶۸ تن رسوب گوگرد و غبار را جذب و به جای آن ۲.۵ تن اکسیژن تولید می‌کند. حال با توجه به این فواید مشخص نیست که با نابودی این جنگل ها چه بر سر کشورمان خواهد آمد؟

جهت مشاهده مهمترین مطالب مرتبط می توانید بر روی هر یک از عناوین زیر کلیک کنید:

نابودی جنگل های شمال به واسطه دخالت بشر

از سال ۷۵ تاکنون جنگل‌های شمال دچار یک کاهش سه برابری شده است

تخریب جنگل های آمازون تهدیدی جدی برای آب و هوای جهانی​

تخریب جنگل به بهانه زنبورداری یا بیماری درختان شمشاد​

معرفی زیباترین جنگل های ایران​

https://zistonline.com/vdcjhieo.uqeyozsffu.html
ارسال نظر
نام شما
آدرس ايميل شما