تاریخ انتشار :جمعه ۱۳ ارديبهشت ۱۳۹۸ ساعت ۰۴:۰۰
کد مطلب : 80670
انگلیس وضعیت اضطراری اقلیمی و زیستی اعلام کرده است و در جهان این نخستین بار است که یک کشور چنین شرایطی را اعلام می‌کند.
اعلام نخستین وضعیت اضطراری اقلیمیِ جهان در انگلیس
به گزارش زیست آنلاین،‌ پارلمان انگلیس پس از آن که از یک موضوع اضطراری دیگر یعنی برگزیت فارغ شد، متن لایحه «اضطرار اقلیمی و زیستی» را تصویب کرد.

این لایحه در پی تشدید اعتراض‌ها موسوم به «شورش علیه انقراض» در این کشور به تصویب رسید. 

اعضای جنبش «شورش علیه انقراض» که در روزهای اخیر چندین بار در لندن برخی مسیرهای رفت و آمد شهری را مسدود کرده و حتی از قطارهای شهری بالا رفته بودند با این اعتراض‌های خشونت‌پرهیز خواستار توجه دولت انگلیس به مسئله تغییرات آب و هوایی شده بودند. 

با این همه رهبران جنبش زیست‌محیطی لندنی می‌گویند رأی پارلمان به تنهایی کافی نیست و پیروزی آنها را تکمیل نمی‌کند.

آنها در توییتر خود نوشته‌اند که اکنون انتظار دارند تا جلوی نابودی تنوع زیستی گرفته شده و تولید گاز دی‌اکسید کربن تا سال ۲۰۲۵ میلادی به صفر برسد.

به گزارش یورونیوز،‌ اعلام فوریت اقلیمی تأثیری واقعی بر سیاست انگلیس نخواهد گذاشت اما نمایندگان و فعالان امیدوارند که بتوانند از وزن نمادین این تصمیم دست کم بهره تبلیغاتی ببرند و در دیگر تصمیم‌های دولتی در این زمینه دست بالا را داشته باشند.

کارشناسان کمیسیون تغییرات اقلیمی انگلیس در گزارشی که روز گذشته (پنج‌شنبه) منتشر شد اعلام کردند که این کشور باید تا سال ۲۰۵۰ تولید گازهای گلخانه ای را به صفر برساند. با این حال سیاست کنونی انگلیس مبنی بر کاهش تولید این گازها به میزان ۸۰ درصد از تولید سال ۱۹۹۰ است. بنابراین این سیاست نمی‌تواند برای فعالان محیط زیست رضایتی به همراه داشته باشد.

کارشناسان انگلیسی همچنین در گزارش خود توصیه کرده‌اند که فروش خودروهای دیزلی و بنزینی نو تا سال ۲۰۳۰ به کلی متوقف شده و مصرف گوشت گاو، گوسفند و لبنیات نیز به میزان ۲۰ درصد کاهش یابد. کمیسیون تغییرات اقلیمی بر این باور است که دولت انگلیس باید مبلغی معادل یک تا دو درصد از تولید ناخالص خود را به اجرای چنین طرحی اختصاص دهد.

به گزارش ایسنا،‌ با توجه به گسترش فعالیت جنبش‌های طرفدار محیط زیست، نظیر چنین تصمیمی ممکن است در سایر کشورهای اروپایی مانند فرانسه نیز گرفته شود. امانوئل ماکرون، رئیس جمهوری فرانسه تاکنون بارها به پایبندی خود بر حفظ محیط زیست تأکید کرده اما فعالان اقلیمی یا جنبش سبز در این کشور چنین انتقاد می‌کنند که او در عمل هیچ کاری در این راستا انجام نمی‌دهد.

جهت مشاهده مهمترین مطالب مرتبط می توانید بر روی هر یک از عناوین زیر کلیک کنید:

جدی‌ترین اثرهای تغییر اقلیم در ایران

۲ راهکار برای کاهش تولید گازهای گلخانه‌ای

عامل تولید گازهای گلخانه ای انسان است یا خورشید

چرا سازمان محیط‌ زیست تنها متولی بررسی موافقت‌نامه پاریس است؟

توافق نامه پاریس دولتمردان را رویاروی هم قرار داده است

 

https://zistonline.com/vdcawina.49nw015kk4.html
ارسال نظر
نام شما
آدرس ايميل شما