تاریخ انتشار :سه شنبه ۸ مرداد ۱۳۹۸ ساعت ۱۵:۱۷
کد مطلب : 81321
مدیرکل حیات وحش سازمان محیط زیست با بیان اینکه نگه‌داری میمون روزس‌ به جهت خوی وحشی و بیماری‌های مشترک انسان و حیوان خطرناک است، گفت: کسانیکه از روی ناآگاهی این حیوانات را خریده‌اند، تحویل مراکز رسمی نگه‌داری دهند.
میمون‌های «رزوس» خطرناک از جنگل سیاهکل زنده‌گیری شدند
به گزارش زیست آنلاین، در روز‌های اخیر تعدادی میمون در جنگل‌های سیاهکل و دیلمان مشاهده شدند.گفته می‌شود این میمون‌ها در مواردی به مردم حمله کرده و موجب مجروح شدن یکی از شهروندان هم شده‌اند. 

شهاب الدین منتظمی مدیرکل حیات وحش سازمان محیط زیست درباره مشاهده این گونه غیربومی در جنگل‌های ایران اینطور توضیح داد که میمون‌های مشاهده شده، از تیره میمون‌های «رزوس» هستند که در جنوب، شرق و جنوب شرقی آسیا زندگی می‌کند. رزوس تنها میمون کشور افغانستان است و به جهت نگهداری آسان در اسارت و استفادهٔ گسترده در باغ وحش‌ها، آزمایشگاه‌ها و به عنوان حیوان خانگی از شناخته‌شده‌ترین انواع میمون است.
پس از اینکه تب نگه‌داری از گونه‌های خزنده‌ای مثل ایگوآنا در کشور فروکش کرد، حالا تب نگه‌داری از این گونه غیربومی در کشور داغ شده است.

*رزوس‌های جنگل‌های سیاهکل،به صورت غیرقانونی در جنگل‌ رها شدند

مدیرکل حیات وحش سازمان محیط زیست با تائید این موضوع و اینکه روزس‌های مشاهده شده در جنگل‌های سیاهکل استان گیلان از جمله همین حیوانات خانگی غیر متعارف بوده‌اند، گفت: احتمالا فردی که این میمون‌ها را در دوره تولگی خریداری کرده از پس نگه‌داری آنها برنیامده است و به صورت غیرقانونی در جنگل‌ رها کرده است.

*خرید و فروش رزوس غیرقانونی است

وی با اشاره به اینکه خرید و فروش این گونه‌ها به صورت غیر قانونی انجام می‌گیرد و خریداران پس از این معامله غیرقانونی متوجه می‌شوند که از پس نگه‌داری این حیوان وحشی بر نمی‌آیند اظهار داشت: خریداران عمدتا این حیوانات را تحویل مراکز نگه‌داری می‌دهند، اما گاهی از ترس اینکه مشکلی برایشان در هنگام تحویل حیوان پیش بیاید، آن‌را در مراتع و جنگل‌ها رها می‌کنند.

مدیرکل حیات وحش سازمان محیط زیست ادامه داد: هنوز مشخص نیست روزس‌های رها شده در جنگل‌های سیاهکل از سوی قاچاق‌چیان رها شده‌اند یا از سوی شهروندانی که از سوی ناآگاهی این گونه‌های وحشی را خریداری می‌کنند.

وی افزود: هر دو رزوس رهاسازی شده در جنگل‌های سیاهکل توسط نیروهای محیط زیست زنده‌گیری شده‌اند.

منتطمی با تاکید بر اینکه رزوس‌ها براساس پروتکل‌های موجود از جمله گونه‌های غیربومی مهاجم محسوب می‌شوند، خاطرنشان کرد: گونه‌های مهاجم چالش‌های بسیاری را برای گونه‌های بومی به وجود می‌آورند و نباید در طبیعت رها سازی شوند.

مدیرکل حیات وحش سازمان محیط زیست  هشدار داد: نگه‌داری  این گونه‌های وحشی و آسیب‌رسانی  خطرآفرین است، چراکه این گونه می‌تواند حامل بیماری‌های مشترک میان انسان و حیوان باشد.

به گزارش فارس، وی پیشنهاد کرد: کسانیکه از سر ناآگاهی از مخاطرات نگه‌داری این ‌گونه خطرآفرین اقدام به خریداری این حیوان وحشی کرده‌اند، در اولین فرصت، حیوان را تحویل محل‌های رسمی نگه‌داری از حیوانات دهند.

درباره این موضوع بیشتر بخوانید:

کاهش بی‌سابقه جمعیت پستانداران جهان/ توقف بیمه پلنگ و یوزپلنگ/ تخریب زیستگاه خرسها

نامه سرگشاده یک جامعه‌شناس به خرس مقتول

حفاظت از تنوع زیستی با روش های نوین

تصاویری جالب از خرس قطبی و بچه خرس

تخریب زیستگاه ها موجب نزدیک شدن خرس ها به باغات میوه می شود

https://zistonline.com/vdcezx8v.jh8zwi9bbj.html
تگ ها
ارسال نظر
نام شما
آدرس ايميل شما