تاریخ انتشار :چهارشنبه ۱۳ شهريور ۱۳۹۸ ساعت ۱۱:۲۵
کد مطلب : 81489
خیزاب یا متئوسونامی در سواحل دریای عمان، تنگه هرمز و همچنین افزایش تراز آب دریا در برخی مناطق ساحلی شهرستان میناب توسط کارشناسان پژوهشگاه ملی اقیانوس شناسی و علوم جوی مورد بررسی قرار گرفت.
متئوسونامی در انتظار سواحل دریای عمان است؟
به گزارش زیست آنلاین و به نقل از پژوهشگاه اقیانوس‌شناسی، در پی بالا آمدن آب در مناطقی از سواحل دریای عمان و تنگه هرمز بخصوص در مناطقی از شهرستان میناب از جمله کرگان، کلاهی و تیاب در  ۱۱ شهریور ۹۸، این پدیده دریایی توسط اعضای هیات علمی مرکز اقیانوس شناسی استان هرمزگان مورد بازدید و بررسی میدانی قرار گرفت.

به گفته حمزه ئی رئیس مرکز اقیانوس شناسی خلیج فارس بندرعباس، تراز آب دریا و خط بالا آمدگی آب نشان می‌دهد میزان ارتفاع مد به بیش از چهار متر رسیده است. بررسی‌ها نشان می‌دهد بالا آمدن آب دریا در برخی روستاهای شرقی استان به دلیل همزمانی مد حداکثری و افزایش تراز آب ناشی از باد جنوب شرقی در فصل مونسون است.

مطالعات نشان می‌دهد در اوایل و اواسط ماه‌های قمری جزر و مد در خلیج فارس، دریای عمان و تنگه هرمز به حداکثر مقدار خود می‌رسد که در خورها این پدیده تشدید می‌شود.

اگر همزمان تراز سطح دریا به دلیل باد و یا طوفان بالا بیاید ارتفاع سطح آب بیشتر می‌شود که این پدیده در ۱۰ و ۱۱ شهریورماه امسال در مناطقی از دریای عمان و تنگه هرمز به خصوص در مناطقی از میناب مانند کرگان، کلاهی و تیاب رخ داد.

به گزارش ایرنا، پیش بینی می‌شود در روزهای آینده به دلیل کاهش ارتفاع مد حداکثری، آب گرفتگی‌ها از بین برود و تراز آب به حالت نرمال برسد.

 
 
 

https://zistonline.com/vdcjhxeo.uqevozsffu.html
ارسال نظر
نام شما
آدرس ايميل شما