بر اساس مطالعه تازه انجام شده در اروپا محدودیتهای تردد ناشی از قرنطینه که پس از شیوع بیماری همهگیر کووید ۱۹ در اغلب شهرها اعمال شده، جان بیش از یازده هزار نفر را در قاره سبز نجات داده است.
به گزارش زیست آنلاین اساس مطالعه تازه انجام شده در اروپا محدودیتهای تردد ناشی از قرنطینه که پس از شیوع بیماری همهگیر کووید ۱۹ در اغلب شهرها اعمال شده، جان بیش از یازده هزار نفر را در قاره سبز نجات داده است.
در گزارشی که یک موسسه فنلاندی منتشر کرده ضمن اشاره به تاثیر بسیار مثبت این محدودیتها در کیفیت هوا، تصریح شده است که مقررات قرنطینه از بروز ۱۱ هزار و ۳۰۰ مورد مرگ زودرس ناشی از اثرات مخرب آلودگی هوا بر سلامت شهروندان اروپایی جلوگیری کرده است.
محققان مرکز مطالعات انرژی و هوای پاک در شهر هلسینکیِ فنلاند با استناد به نتایج تحقیقاتی که به تازگی در این مورد انجام شده همچنین اعلام کردهاند که در پی قرنطینه شدن صدها میلیون نفر در شهرها و کشورهای مختلف، از شمار بیماریهایی که آلودگی هوا منشا بروز و یا تشدید آنها است به شکل قابل ملاحظهای کاسته شده است.
یکی از پژوهشگران فنلاندی که هدایت این تحقیق را برعهده داشته برای بیشتر محسوس جلوه دادن نتایج مطالعه یاد شده دست به یک مقایسه زده و تصریح میکند: «مثل آن است که در اروپا همه شهروندان ظرف یک ماه مصرف دخانیات را کنار بگذارند.»
لائوری مایلیوایرتا، تحلیلگر ارشد موسسه مطالعات انرژی و هوای پاک در فنلاند همچنین می افزاید: «تحقیق انجام شده تاکیدی بر این امر است که کاستن از مصرف سوختهای فسیلی به صورت پایدار میتواند تاثیر بسیار مثبتی بر سلامت عمومی و کیفیت زندگی افراد داشته باشد.»
بر اساس این تحقیق اعمال قرنطینه عمومی در کشورهای آلمان، بریتانیا و ایتالیا از بیش از ۱۵۰۰ مورد مرگ زودرس پیشگیری کرده است.
به اعتقاد محققان فنلاندی پس از اعمال مقررات قرنطینه، هر شهروند اروپایی در طول یک دوره زمانی یک ماهه تا روز ۲۴ آوریل، به طور متوسط ۳۷ درصد کمتر از دوره مشابه در وضعیت عادی در معرض گاز دی اکسید نیتروژن قرار گرفته است.
بر اساس گزارش یک آژانس محیط زیستی در قاره سبز، آلودگی هوا سالانه جان بیش از ۴۰۰ هزار نفر را در اتحادیه اروپا (البته با احتساب بریتانیا) میگیرد.