استاد دانشگاه صنعتی شریف گفت: در آینده نه تنها نفت و گاز بلکه برق حرارتی هم کمکم باید از سبد انرژی حذف شود بلکه تولید برق از تجدیدپذیرها نیز باید جایگزین نیروگاههای حرارتی شود. انگیزه اصلی برای این رویه نیز مباحث زیست محیطی و گرمایش زمین است.
به گزارش زیست آنلاین، هاشم اورعی درباره افزایش سهم برق در سبد انرژی اظهار داشت: دنیا به سمت تعمیق نفوذ برق در صحنه انرژی است، اکنون روندی طی میشود که تا 30 دیگر یعنی 2050 سهم برق از کل سبد انرژی جهان دو برابر امروز میشود و به این ترتیب مصرف برق زیاد افزایش و مصرف نفت و گاز کم میشود و انگیزه اصلی برای این رویه نیز مباحث زیست محیطی و گرمایش زمین است.
وی با بیان اینکه تولید برق از تجدیدپذیرها باید جایگزین نیروگاههای حرارتی شود، افزود: تولید برق از نیروگاههای حرارتی هم آلایندگی دارد، در آینده نه تنها نفت و گاز بلکه برق حرارتی هم کمکم باید از سبد انرژی حذف شود زیرا علاوه بر آلایندگی نیروگاههای حرارتی با وجود مصرف بالای سوخت مایع و یا گاز را دارند، راندمان پایینی دارند، بنابراین اصولا باید از پرایمری انرژی یعنی زغالسنگ نفت، گاز و برق حرارتی به سمت انرژیهای پاک حرکت کنیم و البته راندمان را بالا ببریم. مثلا وقتی خودروی با احتراق بنزین و گازسوز راندمان 30 درصد و خودروی برقی 60 تا 70 درصد راندمان دارد، منطقی است که از خودروی برقی استفاده کنیم.
این استاد دانشگاه صنعتیشریف با بیان اینکه با جایگزینی برق در سبد انرژی در واقع راندمان را در بسیاری از حوزهها بالا بردهایم، گفت: نفت و گاز هیچ دلیلی برای اینکه حتما استفاده شوند، ندارند، علاوه بر این باید صادر شده و از آنها درآمد ارزی حاصل کنیم.
وی در ادامه به مشکل نیروگاههای حرارتی اشاره و تصریح کرد: در حال حاضر سوخت نیروگاههای حرارتی کشور با قیمت واقعی حساب نمیشود، وزارت نفت تقریبا سوخت نیروگاههای حرارتی را مجانی میدهد، در نتیجه اینگونه تصور میشود که انرژی تولیدی ارزش ندارد چون خرجی برای آن نشده است، بنابراین ارزان هم فروخته میشود. یعنی عملا 30 میلیارد دلار انرژی که به نیروگاههای برق داده میشود هدر میرود.
اورعی یادآور شد: اگر نفت و گاز را به جای اینکه به خودروها و نیروگاهها بدهیم به پالایشگاهها داده شود، قطعا اگر اجازه ورود به صحنه بینالملل را دشته باشیم، میتوانیم این منابع را به بهترین شکل و در جای مناسب خود استفاده کنیم و بالای 100 میلارد دلار در سال درآمد ارزی از بخش نفت، گاز و پتروشیمی داشته باشیم.
به گزارش ایلنا، وی در ادامه گفت: تقریبا 99 درصد برق تولیدی کشور از منابع اولیه انرژی یعنی گاز وگازوئیل و مازوت است، خیلی از کشورها صددرصد به سمت انرژی تجدیدپذیر میروند، ما نیز باید این مسیر را طی کنیم اما نه صددرصد. حداقل کاری که باید بکنیم اینکه در یک دوره 5 ساله حداقل 20 درصد برق کشور از نفت و گاز مستقل شود و در 5 سال دوم 20 درصد دیگر تولید برق را بسمت تجدیدپذیرها ببریم، یعنی در یک برنامه 10 10 ساله 40 درصد نیاز الکتریکی از تجدیدپذیرها تامین شود و به جای آن نفت و گاز را در صنعت پتروشیمی مصرف کرده و خروجی آن را بفروشیم، این استفاده بهینه از منابع انرژی است.