تاریخ انتشار :يکشنبه ۳۰ آذر ۱۳۹۹ ساعت ۱۲:۳۸
کد مطلب : 83533
رئیس مجمع نمایندگان استان مازندران از لزوم ورود سازمان بازرسی به دلیل قانون‌گریزی سازمان محیط زیست و وزارت نیرو در احداث سد فینسک خبر داد.
لزوم ورود سازمان بازرسی به قانون‌گریزی سازمان محیط زیست در احداث سد فینسک
به گزارش زیست آنلاین، چندی است طرح انتقال آب دریای خزر به فلات مرکزی ایران از سوی وزارت نیرو پیگیری می‌شود، به طوری که قرار شده با احداث سدی به نام "فینسک" آب از دریای خزر به سمنان منتقل شود که بتواند مشکل کمبود منابع آبی شهرهای سرخه و مهدیشهر را برطرف کند، اما به اعتقاد بسیاری از کارشناسان و فعالان محیط زیست، احداث این سد، موجب از بین رفتن صنایع در استان‌های گلستان و مازندران شده و از طرف دیگر خشک‌شدن بستر رودخانه‌­ها، فرسایش خاک و بسیاری دیگر از ‌معضلات زیست‌محیطی می‌شود.

چندی پیش منصورعلی زارعی نماینده مردم ساری و میاندورود در مجلس شورای اسلامی در گفت‌وگو‌ با خبرنگار حوزه محیط زیست خبرگزاری تسنیم، گفته بود که جمعی از نمایندگان مجلس، با تهیه سؤالی از وزیر نیرو، خواستار توضیحات وی درباره علل کارشناسی نبودن احداث این سد شده‌اند.

وی همچنین در همین گفت‌وگو اظهار کرده بود که  "احداث سد "فینسک" برای انتقال آب خزر به مناطق مرکزی کشور باعث آسیب به توده‌های جنگلی و بکر استان‌های مازندران و گلستان خواهد شد".

حالا، منصورعلی زارعی در گفت‌وگوی دیگری با خبرنگار حوزه محیط زیست خبرگزاری تسنیم از نظارت‌های دستگاه‌های نظارتی، از جمله سازمان بازرسی کل کشور بر روند ساخت سد فینسک و قانون‌گریزی‌هایی که در این زمینه صورت گرفته است، خبر داد.

وی اضافه کرد: در تماس‌ها و مکاتباتی که از سوی مجمع نمایندگان استان مازندران با دستگاه‌‌های نظارتی، از جمله سازمان بازرسی کل کشور داشتیم، مقرر شد این سازمان نظارت‌های بیشتری بر روند احداث ساخت سد "فینسک" و نیز قانون‌گریزی‌هایی که از سوی وزارت نیرو و سازمان محیط زیست صورت گرفته، داشته باشد.

رئیس مجمع نمایندگان استان مازندران تصریح کرد: متأسفانه برخی مسئولان دولتی در قِبال محیط زیست که سرمایه‌‌ای ملی و برای تمامی نسل‌هاست، رفتارهای سیاسی می‌کنند که این مسئله برای آینده کشور و جغرافیای ایران خطرناک است، باید با اقدامات نظارتی جلوی اینگونه رفتارها گرفته شود.

زارعی ادامه داد: شاید با احداث این سد رونق و آبادانی برای منطقه‌ای دیگر از کشور ایجاد شود، اما موجب کمبود منابع آبی در خطه شمالی کشور شده و در بلندمدت اقلیم منطقه را تغییر می‌‌دهد.

وی با تأکید بر اینکه محیط زیست یک سرمایه بین‌نسلی است که باید از آن حفاظت و حراست کنیم، گفت: اقدامات غیرکارشناسی در زمینه احداث سد "فینسک" موجب شده تا در سال‌های آتی، مناطق شمالی کشور، به‌خصوص در استان‌های مازندران و گلستان دچار خشکسالی و کم‌آبی شود که این برای اقلیم دیگر شهرهای اطراف این استان‌‌ها نیز خطرآفرین است.

رئیس مجمع نمایندگان استان مازندران اضافه کرد: طبق نظر بسیاری از کارشناسان، زمین اجرای عملیات احداث سد "فینسک" نیز از تاب‌آوری لازم در برابر فشارهای درونی برخوردار نیست که این مسئله نیز در صدور مجوزهای مربوطه برای احداث این سد، نادیده گرفته شده است.

به گزارش تسنیم، زارعی در پایان خاطرنشان کرد: ما در مجمع نمایندگان استان مازندران از تمام ابزارهای قانونی برای جلوگیری از احداث سد "فینسک" که فاجعه‌ای زیست‌محیطی به بار خواهد آورد، استفاده کرده و خواهیم کرد.

https://zistonline.com/vdcbfsbw.rhbffpiuur.html
ارسال نظر
نام شما
آدرس ايميل شما