زیست آنلاین: زباله های پلاستیکی در اقیانوس ها اکنون مسئله ای کاملا شناخته شده است اما داده های جدید نشان می دهد که پلاستیک در حال اضافه شدن به آلودگی هوا در شهرهای هند است.
به گزارش زیست آنلاین، برای چندین سال این سوال برای دانشمندان بدون پاسخ مانده بود که چرا دهلی نسبت به سایر شهرهای آلوده مانند پکن در معرض دود غلیظ است.
تحقیقات جدید این موضوع را به ذرات ریز کلرید موجود در هوا مرتبط می کند که به تشکیل قطرات آب کمک می کنند. ذرات کلرید در جهان عمدتا در نزدیکی سواحل یافت می شوند، اما در هوای دهلی و هند بسیار بیش از حد انتظار است.
در ابتدا تصور می شد که منابع آن، واحدهای غیرقانونی در اطراف دهلی هستند که وسایل الکترونیکی را بازیافت می کنند یا از اسید کلریدریک قوی برای تمیز کردن و پردازش فلزات استفاده می کنند.
مطمئناً اینها بخشی از این مشکل هستند، اما آزمایش های جدید، منبع دیگری را نشان داده است.
محققان، سایر آلاینده ها را که همزمان با ذرات کلرید، افزایش یافته اند، بررسی کردند.
این اثر شیمیایی، با سوزاندن زباله های خانگی حاوی پلاستیک و خود سوزاندن پلاستیک ها مطابقت دارد.
تخمین زده می شود که این مقادیر زیاد کلرید، عامل نیمی از رخدادهای هوای مه گرفته دهلی باشد.
در کشورهای کم درآمد، حدود 90 درصد زباله ها در فضای باز دپو یا در هوای آزاد سوزانده می شوند.
اگر پلاستیک را آتش بزنید، به سرعت با تولید مقادیر زیادی دود سیاه، مواد خام خود را که از منشا نفت است، آزاد می کند.
محققان کالج های کینگ و امپریال لندن با استفاده از داده های مربوط به محتوای زباله های در سراسر جهان، تخمین زده اند که دود حاصل از سوزاندن زباله در فضای باز، تأثیری معادل 2 تا 10 درصد انتشار دی اکسید کربن بر گرمایش جهانی دارد.
پلاستیک های سوزانده شده، همچنین مقادیر زیادی دیوکسین و سایر آلاینده های بسیار سمی تولید می کنند که می توانند در زنجیره غذایی باقی بمانند.
زباله سوزهای مدرن در انگلیس و اروپا تلاش زیادی می کنند تا انتشار مواد سمی را کاهش دهند اما هنگام سوزاندن زباله ها در خانه یا فضای باز، هیچ گونه محافظتی وجود ندارد.