تاریخ انتشار :چهارشنبه ۱۱ فروردين ۱۴۰۰ ساعت ۰۹:۵۱
کد مطلب : 84003
معاون مرکز ملی هوا و تغییر اقلیم سازمان حفاظت محیط‌زیست با بیان اینکه ایران کشوری است که از نعمت تابش خورشید برخوردار است، گفت: ایجاد نیروگاه‌های خورشیدی و استفاده از این انرژی می‌تواند در کاهش آلودگی هوا بسیار موثر باشد.
نیروگاه‌های خورشیدی راهی برای کاهش آلودگی هوا
به گزارش زیست آنلاین، داریوش گل علیزاده با اشاره به اینکه آلودگی هوا یکی از مسائل مهمی است که کشور را درگیر خود کرده است ، افزود: بر این اساس قانون هوای پاک تصویب شد و در آن وظایف همه دستگاه های متولی مشخص شده تا با استناد به آن شرایط هوا بهبود یابد.

وی خاطرنشان کرد: یکی از عوامل آلوده کننده هوا سوخت های فسیلی است و دولت ها درصدد کاهش مصرف این سوخت ها هستند، از این رو داشتن خودرو و موتورسیکلت های برقی و کم مصرف باید مورد توجه مسوولان قرار گیرد تا هم مصرف سوخت های فسیلی کاهش یابد و هم به دنبال آن شاهد هوایی پاک و سالم باشیم.

گل علیزاده اظهار داشت: پایه تولید انرژی در کشور سوخت های فسیلی است بنابراین هر چه میزان مصرف کمتر باشد آلودگی کمتری منتشر می شود و هر چه به سمت برقی کردن خودروها برویم میزان انتشار آلودگی کاهش می یابد ضمن اینکه باید توان به کارگیری انرژی های تجدید پذیر را داشته باشیم یعنی نیروگاه های خورشیدی را توسعه دهیم.

معاون مرکز ملی هوا و تغییر اقلیم سازمان حفاظت محیط زیست گفت: ایران از نظر انرژی خورشیدی ظرفیت بسیار بالایی دارد اگر بتوانیم کار را در این زمینه پیش ببریم گام موفقی در کاهش آلودگی هوا برداشته ایم، البته برای این کار باید جاذبه ای در بخش خصوصی ایجاد شود تا به سرمایه گذاری ترغیب شوند چون هزینه های اولیه انرژی های خورشیدی بسیار بالا است.

وی اظهار داشت: با توجه به اهمیت موضوع در قانون هوای پاک به این مساله تاکید شده به طوری که بر اساس این قانون وزارت نیرو مکلف است نسبت به توسعه، تولید و عرضه انرژی های تجدیدپذیر و پاک به نحوی اقدام کند که حداقل ۳۰ درصد افزایش سالانه ظرفیت مورد نیاز کشور از انرژی های تجدید پذیر تامین شود.

معاون مرکز ملی هوا و تغییر اقلیم سازمان حفاظت محیط زیست گفت: اما متاسفانه وزارت نیرو در این زمینه بسیار ضعیف عمل کرده و کار زیادی انجام نداده و سهم چندانی در تولید برق از انرژی های تجدید پذیر ندارد، در حالی که با توجه به شرایط هوا و آلودگی آن باید برنامه ریزی ها در این زمینه با سرعت و شتاب زیادی صورت گیرد.

به دنبال افزایش غلظت مواد معلق در هوا نه تنها میزان نور قابل دریافت در پنل‌های خورشیدی کاهش می‌یابد، بلکه این مواد معلق با آلوده کردن سطح پنل‌های خورشیدی بیشترین تاثیر را در کاهش برق خروجی دارند.

از آنجایی‌که پدیده آلودگی هوا در کشورهای در حال توسعه یک معضل زیست محیطی غیرقابل کنترل است و به دنبال آن هزینه پاکسازی پنل‌های خورشیدی به صورت دوره‌ای نیز از نظر اقتصادی به صرفه نیست، بنابراین هنوز تولید برق خورشیدی در کشورهای در حال توسعه یک چالش اساسی محسوب می‌شود./ایرنا

https://zistonline.com/vdcex78v.jh8e7i9bbj.html
ارسال نظر
نام شما
آدرس ايميل شما