گام بلند عربستان در گذاز از بزرگ ترین صادرکننده نفت به بزرگترین صادر کننده هیدروژن
عربستان سعودی قصد دارد کارخانه تولید هیدروژن به ارزش 5 میلیارد دلار را احداث کند تا بتواند به عنوان بزرگترین قدرت در صادرات سوخت هیدروژن مطرح شود و هم وابستگی کشور به پترودلار را کاهش دهد.
به گزارش زیست آنلاین، به نقل از بلومبرگ، این پروژه های بزرگ عربستان قرار است در نزدیکی دریای سرخ اجرایی شود و این منطقه را تبدیل به هاب سوخت هیدروژن سبز کند.
عربستان به عنوان بزرگ ترین صادر کننده نفت دنیا حالا به دنبال این است که بتواند سوختی کمتر آلاینده را به دنیا صادر کند. و در این زمینه نمی خواهد این تجارت به کشورهایی چون چین، اروپا یا استرالیا واگذار کند.
برق مورد نیاز کارخانه تولید هیدروژن سبزی که عربستان قصد برپایی آن را دارد تماما با انرژی خورشیدی و توربین های بادی تامین خواهد شد و بنابراین وقتی در سال 2025 همراه با مگاسیتی «نئوم» بازگشایی شود عربستان را تبدیل به بزرگترین تولید کننده هیدروژن سبز دنیا خواهد کرد.
نئوم قرار است شهری باشد در حد و اندازه های بلژیک در میان صحرا که انرژی مورد نیاز آن به طور کلی تجدیدپذیر خواهد بود.
اتحادیه اروپا هم قصد دارد زیرساخت هایی به ارزش 500 میلیارد دلار در زمینه تولید و مصرف هیدروژن راه اندازی کند.
در بریتانیا هم هم اکنون 10 پروژه گرمایش خانه ها با هیدروژن در دست اجراست. در چین اتوبوس ها و خودروهای مسافری به هیدروژن مجهز می شوند و در ژاپن برنامه هایی برای استفاده از این گاز در کارخانهجات تولید فولاد وجود دارد.
جان کری، نماینده ویژه ایالات متحده در امور اقلیمی هم از کشورها و غول های بزرگ تولید کننده سوخت های فسیلی خواسته است توجه ویژه ای به تولید هیدروژن سبز نشان دهند.
بلومبرگ NEF تخمین زده است بازار سوخت هیدروژن تا سال 2050 بیش از 700 میلیارد دلار ارزش خواهد داشت./انرژی امروز