هرگونه نمونه برداری از حیات وحش کشور بدون اخذ مجوز ممنوع و لازم است که نمونه های تیپ به دفتر موزه ملی تاریخ طبیعی و ذخایر ژنتیکی تحویل داده شود.
به گزارش زیست آنلاین، مدیر کل دفتر موزه ملی تاریخ طبیعی و ذخایر ژنتیکی خاطرنشان کرد: با توجه به رسالت قانونی دفتر موزه ملی تاریخ طبیعی و ذخایر ژنتیکی به استناد قوانین بالا دستی در خصوص جمع آوری و نگهداری از اجزای تنوع زیستی کشور، و به منظور نظارت بر نمونه برداری از حیات وحش کشور که مدیریت و حفاظت آن بر عهده سازمان متبوع است بخشنامه جامعی در این خصوص تهیه و توسط معاونت محیط زیست طبیعی وتنوع زیستی ابلاغ شد.
محمد مدادی تصریح کرد: در این بخشنامه به ممنوعیت هر گونه نمونه برداری از حیات وحش کشور بدون اخذ مجوز که قبلا نیز جاری بوده، تاکید شده است. از جمله مفاد مهم این بخشنامه الزام تحویل نمونه های تیپ گونه ها و تاکسون های توصیف شده به دفتر موزه ملی تاریخ طبیعی است.
وی با اشاره به این که متاسفانه پیش از این در بخش جمع آوری و نگهداری نمونه های تیپ حیات وحش کشور که از الزامات عنوان موزه ملی است کم کاری شده و این امر باعث خروج بسیاری از نمونه های تیپ از کشور شده است، گفت: متاسفانه در پی این کم کاری نمونه های تیپ در موزه های مختلف پراکنده و در دسترس محققین قرار ندارند؛ از طرفی موزه ملی تاریخ طبیعی درحال حاضر با راه اندازی مخازن مجهز به سیستم الکترومکانیک و نیز سامانه آنلاین نمونه های خود، هیچگونه محدودیتی برای دریافت و نگهداری نمونه های تیپ ندارد و خروج آن ها از کشور توجیه پذیر نیست.
مدیر کل دفتر موزه ملی تاریخ طبیعی و ذخایر ژنتیکی سازمان حفاظت محیط زیست ادامه داد: از این تاریخ تحویل کلیه نمونه های تیپ توصیف شده به موزه ملی تاریخ طبیعی ضروری است و موزه ملی نیز در مقابل کد ویژه با پیشوند مورد تایید MMTT برای نمونه ها به منظور درج در مقالات محققین صادر می کند.
مدادی با دعوت از کلیه محققین و پژوهشگران به اهدای نمونه های قبلی خود به موزه ملی یادآور شد: برای این امر تمهیدات و تشویقاتی مطابق با عرف کلی موزه های تاریخ طبیعی دنیا نیز پیش بینی شده است و امیدواریم بتوانیم مجموعه ای از نمونه های تیپ گونه های حیات وحش کشور را برای استفاده محققین کشور جمع آوری و با شرایط استانداردی که فراهم شده نگهداری کنیم./ پایگاه اطلاع رسانی سازمان حفاظت محیط زیست