تاریخ انتشار :شنبه ۲۹ خرداد ۱۴۰۰ ساعت ۱۶:۲۴
کد مطلب : 84747
رییس گروه برنامه ریزی و پشتیبانی تجهیزات مناطق حفاظت شده سازمان حفاظت محیط‌زیست از هوشمند سازی بخشی از پارک گلستان خبر داد و گفت: تمام استان‌ها برای پیشگیری از آتش سوزی و مهار آتش در صورت وقوع در آماده باش هستند.
هوشمندسازی پارک ملی گلستان برای مقابله با آتش‌سوزی
به گزارش زیست آنلاین، رضا حسن هراتی درباره اقدامات صورت گرفته برای مهار آتش در صورت وقوع آتش سوزی در مناطق چهارگانه، افزود: در سال های گذشته هر سال با پدیده آتش سوزی مواجه بودیم، از سال ۱۳۹۰ تا کنون آمار آتش سوزی ها نشان می‌دهد که هر ساله از اردیبهشت ماه به بعد آتش سوزی داریم.

وی تصریح کرد: آتش سوزی کشور ما در دو بخش دیده می‌شود یکی در جنوب و جنوب غرب کشور در مناطق زاگرسی مانند خوزستان، ایلام، کهگیلویه و بویر احمد، کردستان، چهار محال بختیاری و بوشهر با آتش سوزی مواجهیم که معمولا از اوایل اردیبهشت ماه تا اواخر آبان ماه در این مناطق رخ می‌دهد.  

رییس گروه برنامه ریزی و پشتیبانی تجهیزات مناطق حفاظت شده سازمان حفاظت محیط زیست ادامه داد: بخش دیگری از آتش سوزی ها مربوط به شمال کشور است که در اواخر خرداد ماه و اوایل تیر شروع می‌شود و تا اوایل دی ماه احتمال وقوع آتش سوزی وجود دارد.  

هراتی تصریح کرد: به دلیل زیاد بودن رطوبت هوا در شمال کشور آتش سوزی در این مناطق با تاخیر شروع می‌شود.  

وی با تاکید بر اینکه نقاط بحرانی را شناسایی کردیم گفت: هر سال با توجه به شرایط آب و هوایی کشور وضعیت را می سنجیم و از اواخر اسفندماه برنامه پیشگیری را شروع می‌کنیم،  در اسفندماه گذشته نیز به همه استان ها ابلاغ کردیم که چه کارهایی باید انجام شود.  

رییس گروه برنامه ریزی و پشتیبانی تجهیزات مناطق حفاظت شده سازمان حفاظت محیط زیست، مهمترین اقدام در برخورد با آتش سوزی را آماده باش ‌تیم های واکنش سریع دانست و تاکید کرد: این تیم ها شناسایی و کارها برنامه ریزی شده است بنابراین بر اساس دستورالعمل اقدام می‌کنند،  در هر شهرستان یک فرمانده آتش تعیین شده است.

هراتی با تاکید بر اینکه همه آمادگی کامل دارند و با دستگاه های مرتبط مانند سازمان جنگل ها، آتش نشانی، هلال احمر و راهنمایی رانندگی، هماهنگ هستند گفت: با وزارت دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح نیز هماهنگ هستیم تا هر لحظه نیاز به بالگرد باشد،  بالگرد برای اطفای حریق اعزام شود. یکی از مشکلات ما مربوط به بسکت (مخزن) آب بود که در سال جاری پیش بینی شده تا با تامین اعتبار، تعداد زیادی بسکت خریداری شود.

وی با اشاره به آتش سوزی های رخ داده در سال جاری گفت: آخرین آمار از حریق تا اول خرداد در مناطق چهارگانه تحت مدیریت سازمان حفاظت محیط زیست بیانگر وقوع آتش سوزی در ۱۲۷۰ هکتار اراضی است که ۱۲۰۰ هکتار از آن مربوط به استان فارس و مابقی به ترتیب خوزستان و کهگیوله و بویراحمد می شود. وقتی آتش سوزی صورت می‌گیرد دو هفته حداقل زمان برای کنترل آتش نیاز دارد.  

رییس گروه برنامه ریزی و پشتیبانی تجهیزات مناطق حفاظت شده سازمان حفاظت محیط زیست درباره به کارگیری دانش روز در حفظ محیط زیست و مهار آتش گفت: از دو سال پیش هوشمند سازی سیستم های حریق را آغاز کردیم، در این راستا پناهگاه حیات وحش دشت ناز در ساری به عنوان پایلوت انتخاب شد.  

هراتی افزود: شبکه هوشمند دوربین های حرارتی و مرئی را در دشت ناز برای کنترل حریق و پایش به کارگرفتیم،  در سال ۱۳۹۸ نیز با تدبیر رییس سازمان حفاظت محیط زیست و وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات تفاهم نامه ای امضا شد تا در پارک ملی گلستان از اینترنت استفاده شود؛ اقدامات لازم برای این کار همچنان ادامه دارد.   میزان آتش سوزی را در بازه زمانی ۱۰ را سال سنجیدیم که مشخص شد بیشترین آتش سوزی در ۳۸ کیلومتر صورت می‌گرفت. منطقه از تنگه راه تا منطقه دشت به عنوان پایلوت تایید شد و ۱۲۰ سنسور حرارتی در آن کار گذاشته می‌شود.

وی گفت: سه دوربین حرارتی اطلاعات را در لحظه ارسال می‌کنند و در صورت آتش سوزی پیامک به صورت خودکار ارسال می‌شود.  اگر مشکلی نباشد به زودی این پروژه را افتتاح می کنیم./سازمان حفاظت محیط زیست

https://zistonline.com/vdcjaaeo.uqexxzsffu.html
ارسال نظر
نام شما
آدرس ايميل شما