تاریخ انتشار :شنبه ۵ تير ۱۴۰۰ ساعت ۱۷:۲۴
کد مطلب : 84795
نیروگاه جدید بعثت در آستانه اخذ مجوز زیست محیطی:

ثمرات زیست محیطی نصب نخستین توربین ملی در قلب پایتخت

نیروگاه جدید بعثت تهران با کاهش 94 درصدی انتشار آلاینده ناکس، صرفه‌جویی 90 درصدی در مصرف آب و افزایش 2.5 برابری راندمان جایگزین واحدهای قدیمی نیروگاه فعلی خواهد شد.
ثمرات زیست محیطی نصب نخستین توربین ملی در قلب پایتخت
به گزارش زیست آنلاین، به نقل از پایگاه اطلاع‌رسانی وزارت نیرو (پاون)، "علیرضا نصراللهی"، مجری طرح نیروگاه‌های سیکل‌ترکیبی برق حرارتی در جریان بازدید مدیران سازمان محیط زیست از نیروگاه بعثت تهران با اشاره به برنامه صنعت برق برای احداث نیروگاه‌های کلاس F در کشور، گفت: پس از تجربه موفق صنعت نیروگاه‌سازی کشور در زمینه همکاری با شرکت‌های زیمنس آلمان و آنسالدو  ایتالیا برای احداث نیروگاه‌های راندمان بالا با هدف صرفه‌جویی در مصرف سوخت، تولید برق بیشتر و حفظ محیط زیست،‌ ساخت این نوع نیروگاه‌ها در سال‌های آتی در دستور کار وزارت نیرو قرار گرفته و از این رو  شرکت برق حرارتی به عنوان متولی احداث نیروگاه‌های حرارتی در کشور برای ساخت یک نیروگاه با استفاده از توربین ملی در تهران در حال برنامه‌ریزی و اقدام است.

وی با تاکید بر اینکه نیروگاه سیکل‌ترکیبی جدیدی جایگزین واحدهای قدیمی نیروگاه بعثت تهران خواهد شد، ادامه داد: درباره انتخاب نیروگاه بعثت به عنوان پایلوت این طرح، ذکر این نکته ضروری است که  این نیروگاه جز نیروگاه‌های قدیمی کشور است که طبق برنامه‌ریزی‌های صورت گرفته،‌ قرار است که سه واحد فرسوده این نیروگاه بازنشسته شده و با نیروگاهی با راندمان بالا برای جلوگیری از بروز خاموشی‌های تابستان جایگزین شود.

مجری طرح نیروگاه‌های سیکل‌ترکیبی برق حرارتی یادآور شد: در گذشته توان انجام مهندسی در زمینه طراحی توربين‌های گازی در صنعت برق وجود نداشت اما امروز کشورمان به توانی دست پیدا کرده که صفر تا صد این توربين توسط مجموعه شرکت‌های گروه مپنا طراحی و ساخته خواهد شد.

نصراللهی با اشاره به اینکه این نیروگاه نقش بسیار مهمی در شبکه 63 کیلوولت تهران دارد، تاکید کرد: نیروگاه 200 مگاواتی بعثت با راندمان ٢٧ درصد با استفاده از توربین ملی تبدیل به نیروگاه سیکل‌ترکیبی خواهد شد که با این اقدام راندمان این مجموعه بیش از 2.5 برابر افزایش خواهد یافت تا علاوه بر کاهش مصرف سوخت، نزدیک به ١١۵ مگاوات به ظرفیت اصلی نیروگاه نیز افزوده شود.

ساناز جعفرزاده، مشاور مدیرعامل شرکت برق حرارتی نیز در جریان با تاکید بر اینکه در نیروگاه جدید بعثت مصرف آب فعلی این مجموعه به میزان قابل توجهی کاهش خواهد یافت، ادامه داد: در حال حاضر میزان مصرف این نیروگاه 750 مترمکعب در ساعت است که این عدد با تغییر واحدها و حذف سیستم برج خنک‌کن فعلی و تبدیل آن به سیستم خنک‌کن هوایی به حدود هشت لیتر در ثانیه کاهش خواهد یافت و عملا 90 درصد در مصرف آب این نیروگاه صرفه‌جویی خواهد شد.

وی تاکید کرد: تجهیز واحدهای نیروگاه سیکل‌ترکیبی راندمان بالای کلاس F به مشعل‌های مدرن لوناکس موجب کاهش آلاینده ناکس به میزان 88 درصد و همچنین ارتقای راندمان قابل توجه واحدهای نسبت به نیروگاه بخار فعلی منجر به کاهش آلاینده ناکس به میزان 70 درصد خواهد شد. بر همین اساس با انجام این دو اقدام میزان انتشار آلاینده ناکس مجموعا حدود 94 درصد نسبت به شرایط فعلی کاهش پیدا می‌کند.

جعفرزاده اضافه کرد: راندمان نیروگاه فعلی حدود 27 درصد است که با استفاده از توربین‌های ملی در نیروگاه جدید راندمان این مجموعه به 57 درصد ارتقا خواهد یافت که در این صورت میزان ضرایب انتشار گازهای گلخانه‌ای نیز نزدیک به 50 درصد کاهش خواهد یافت.

مشاور مدیرعامل شرکت برق حرارتی افزود: سیستم خنک کن نیروگاه جدید هیچ مصرف آب و نهایتا پسابی نخواهد داشت ولی در خصوص خود واحدها نیز تمهیداتی اندیشیده شده تا با استفاده از سیستم ZLD و یا پساب صفر، عملا هیچگونه پسابی از این نیروگاه خارج نشود. به تعبیری تمامی این اقدامات موجب خواهد شد تا میزان شدت تنش آلایندگی در حوزه‌های آب، خاک، هوا و گازهای گلخانه‌ای به شدت در نیروگاه جدید کاهش پیدا کند.

https://zistonline.com/vdccpmq4.2bq0o8laa2.html
ارسال نظر
نام شما
آدرس ايميل شما