معاون آبخیزداری مراتع و امور بیابان سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری کشور گفت: بیش از دو برابر ظرفیت مراتع استفاده میشود.
به گزارش زیست آنلاین، حسن وحید بیان کرد: ظرفیت مراتع کشور اندک است و در حال حاضر از بیشاز دو برابر ظرفیت آنها استفاده میشود.
وی افزود: یک سری دامدار غیرمجاز و بدون پروانه داریم که باید ساماندهی شوند، ما حاضریم در طول مسیر کوچ طرح ساماندهی که اداره عشایری دارند را اجرا کنیم.
وحید بیان کرد: تقریباً ۳۰ درصد وابستگی علوفه دامداران ما به مراتع است و با توجه به خشکسالی، این خلاء را با تأمین علوفه باید مرتفع کرد و در بخش مرتع نیز مجبوریم به سمت احیاء مراتع برویم.
معاون آبخیزداری مراتع و امور بیابان سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری کشور ادامه داد: ما الان طرح احیاء مراتع و تأمین علوفه در قالب طرحهای مرتع داری در سطح ۱۵۰ میلیون هکتار را نوشتیم و به وزارتخانه ارسال کردیم. اگر تأمین اعتبار شود میتوانیم بگوییم در برنامه زمانبندی شده میان مدت و طولانیمدت میتواند به بحث مراتع فقیر کمک خواهد شد.
وی عنوان کرد: در سطح کشور حدود ۸۴ میلیون هکتار مراتع داریم که ۵۰ میلیون هکتار آن فقیر هستند.
وحید افزود: در احیاء مراتع یکی از پروژههای ما قُرق است، ما باید همزمان بهرهبرداری، قرق، مدیریت چرا، کوچ، احیاء مراتع، اجرای طرحهای حفاظتی آب و خاک را ببینیم که در مجموع بتوانیم مراتع را احیا کنیم.
معاون آبخیزداری مراتع و امور بیابان سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری کشور تصریح کرد: اجرای طرحهای مرتعداری الان در سطح بیش از ۴۰ میلیون هکتار طرح مرتعداری داریم که حدود ۲۰ میلیون هکتار از آن احاله مدیریت شده است.
وی بیان کرد: آن مراتعی که در دستور کار احیاء و اصلاح است طی سه، چهار و پنج سال قرق میشود، در این زمینه بحثی که وجود دارد آمادگی بهرهبرداران است که باید فرهنگسازی و ترویج شود و بهرهبردار باید خودش به این نتیجه برسد که مدیریت کوچ، ساماندهی چرا، سیستمهای چرایی را رعایت، قرق و احیاء مراتع را انجام دهد، دنبال این هستیم مراتع را به نحوی احاله مدیریت کنیم که بهرهردار بگوید من در مرتعی که دارم چه میزان آب، دام، و ... و مرتع دارم.
وحید تصریح کرد: پلاک کوبی از وظایف معاونت امور دام است، یکی از راهکارهای ورود دام غیرمجاز به سطح مراتع است.
معاون آبخیزداری مراتع و بیابان سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری کشور ادامه داد: میزان حریقها نسبت به سال گذشته کاهش پیدا کرده است، اگر مردم در بحث حریق ورود نکنند امکان خاموش کردن یا اطفاء آن وجود ندارد.
وی با اشاره به اینکه یکی از دلایل کاهش حریق در سال جاری تعصبی است که مردم نسبت به منابع طبیعی خود دارند، گفت: در این زمینه گروههای اطفاء حریقی در سراسر کشور تشکیل شده است./ایسنا