یک حقوقدان گفت: «توافقنامه پاریس، یک سند حقوقی الزامآور برای کشورهایی است که به عضویت آن در میآیند و اجرای مفادش، الزامآور خواهد شد چرا که مفاد تعهدات در متن، به دو دسته «متعهد به وسیله» و «متعهد به نتیجه» تقسیم شده است.»
زیست آنلاین: اولین نشست از هم اندیشی ملّی موافقت نامه اقلیمی پاریس در دانشگاه تهران برگزار شد و اقلیم شناسان و مختصصان در خصوص وقوع یا عدم وقوع تغییر اقلیم و منشأ انسانی یا طبیعی این پدیده به بحث و تبادل نظر پرداختند.
زیست آنلاین: دو روز پیش خبری با عنوان «سهم ۱.۳ درصدی ایران در انتشار گازهای گلخانهای»، در خبرگزاری مهر آمده بود و تصریح کرده بود که کشورهای توسعهیافته اروپایی و ایالات متحده با در اختیار داشتن بیش از ۷۹ درصد از سهم انتشار گازهای گلخانهای، اصلیترین عامل افزایش انتشار این گازها در جهان هستند. با این وجود اما مطابق توافق تغییر اقلیم پاریس کشورهای ...
مطالعات جدید پژوهشگران نشان میدهد تداوم روند کنونی تخریب محیطزیست و تبعات آن بر جوامع محلی میتواند منجر به بروز بحرانی شدید در اقتصاد جهانی شده و احتمالاً باید شاهد تکرار بحرانی مانند بحران مالی سال ۲۰۰۸ میلادی باشیم.
دانشمندان در مورد انقراض ۴۰ درصد گونههای حشرات در دنیا زنگ هشدار را بهصدا در آوردهاند. آنها میگویند با توجه به نقش بزرگ حشرات در اکوسیستم طبیعی، نابودی آنها برای حیات انسانها گران تمام خواهد شد.
ایران باوجود داشتن رتبه اول منابع نفت و گاز در جهان، اما تنها سهم ۱.۳ درصدی در انتشار گازهای گلخانهای دارد. از همین رو اقدامات ایران در کاهش انتشار این گازها، نمیتواند تأثیری در جلوگیری از افزایش دمای کره زمین داشته باشد. چرا که آمریکا، بزرگترین انتشار دهنده گازهای گلخانهای، از توافق پاریس خارج شده است.
در ۱۳ تا ۲۶ کشور مردم مساله تغییرات آب و هوایی را به عنوان تهدید اول جهانی انتخاب کرده و تهدید گروه تروریستی داعش در این فهرست در جایگاه هشتم و مساله حملات سایبری در جایگاه چهارم قرار داشت.
سال ۲۰۱۸ چهارمین سال گرمی بود که کره زمین پس از سال ۱۸۸۰ تجربه میکرد. به گفته دانشمندان، دمای سطح کره زمین در سال ۲۰۱۸ بیش از حد بالا رفت و این روند صعودی همچنان ادامه دارد.
زیست آنلاین: نشست بررسی و نقد بوم گرای فیلم سینمایی "اولین اصلاح شده" به کارگردانی پل شریدر Paul Schrader، با همکاری زیست آنلاین و موسسه پویا در روز جمعه ۱۲ بهمن ماه درحوزه تحلیل فیلمهای با موضوع زیست محیطی برگذار شد.
نشانگرهای تغییرات اقلیم گذشته چون دادههای ژئوشیمیایی آلی و معدنی، دادههای گردههای گیاهی، دیرینهشناسی، روشهای رسوبشناسی و ایزوتوپی میتواند درک بهتری از تغییرات اقلیمی و به تبع آن، تغییر در نوع فرم و فرآیندهای رسوبی و ژئومورفولوژی در گذشته و دلایل آن در اختیار ما قرار دهد.
گرمایش زمین و آبشدن یخچال هیمالیا چرخه تولید غذا را به هم خواهد زد. دانشمندان هشدار میدهند در صورتیکه رویه گرم شدن زمین بر همین منوال ادامه یابد، تا سال ۲۱۰۰ بیش از دو سوم از یخچال طبیعی هیمالیا آب خواهد شد.
جزیره حرارتی شهری به هر محدودهای اطلاق می شود که انسان در آن به ساختوساز پرداخته و دمای آن منطقه در مقایسه با مناطق پیرامونیاش بهطور قابل ملاحظهای بالاتر است. این اختلاف دما در ساعات شب محسوستر است و به حدود ۸ درجه سانتیگراد میرسد.
استرالیا در ماه ژانویه داغترین ماه خود را از سال ۱۹۱۰ میلادی به اینسو به ثبت رساند. برغم گرمای سوزان در استرالیا در آنسوی کرۀ زمین و در همین ماه، ایالات متحده آمریکا سرمای کمسابقۀ را تجربه کرد. برای اولین بار و در حدود ۲۰ سال اخیر، دمای هوا در ایالتهای غرب میانه و شمال شرق آمریکا به منهای ۴۹ درجه سانتیگراد رسید.
تأثیر گازهای گلخانهای و کربن دیاکسید تنها موضوعاتی نیستند که با گرمتر شدن زمین باید مورد توجه قرار گیرد بلکه مسیری که اتمسفر و اقیانوسها گرما را جابهجا میکنند نیز در حال تغییر است. این شرایط میتواند تأثیر چشمگیری بر دمای سراسر جهان داشته باشد.
زیست آنلاین: اجلاس سالانهی مجمع جهانی اقتصاد امسال، با موضوع «شکلدهی به یک معماری جهانی در عصر انقلاب صنعتی چهارم» غایبهای بزرگ و مهمّی داشته است؛ گفته میشود که علّت غیبت ترامپ، ترزا می، امانوئل مکرون و حتّی رؤسای جمهور چین و هند، رسیدگی به بحرانهای داخلی کشورهایشان بوده است.
محققان انگلیسی توانستند امکان پیش بینی تغییرات آب و هوایی قریب الوقوع را به اندازه ای بهبود دهند که برای مدیریت سیلاب ها و خشکسالی ها و همچنین کاهش پیامدهای تغییرات آب و هوایی زمین کارآیی داشته باشد.
آب و هوای کره زمین در طول تاریخ تغییرات زیادی کرده است. این سیاره از ۶۵۰ هزار سال پیش تاکنون هفت دوره افزایش و کاهش شدید دما را تجربه کرده است. حدود هفت هزار سال پیش آخرین عصر یخبندان زمین به وقوع پیوست و پس از آن دوران تمدن بشریت آغاز شد.