مدیرکل حفاظت محیط زیست البرز با انتقاد از تعلل جهاد کشاورزی در ساماندهی شترهای سرگردان در مناطق مستعد گرد و غبار استان، گفت: حدود ۲۰۰۰ شتر در کل سال مشغول تخریب پوشش گیاهی و خاک مناطق جنوبی البرز هستند و اگر این روند ادامه پیدا کند در آینده نزدیک البرز درگیر موضوع ریزگرد خواهد شد.
عضو کارگروه محیط زیست ستاد توسعه فناوری آب و خشکسالی معاونت علمی ریاست جمهوری گفت: مطالعات پژوهشکده حفاظت خاک و آبخیزداری نشان میدهد که برخی توفانهای گردوغبار دارای منشا داخلی است و مناطقی از جنوب خوزستان و جنوب شرقی اهواز منشا بارگیری بادهای ورودی از غرب و جنوب ایران و وقوع پدیده توفانهای گرد و غبار هستند.
معاون توسعه فناوری صندوق نوآوری و شکوفایی، در گردهمایی شرکتهای دانشبنیان و استارتاپهای حوزه فضایی که امروز در محل این برگزار شد، رفع چالش برای مسائل راهبردی در حوزههای ریزگرد، آب و پسماند را از جمله برنامههای این صندوق ذکر کرد و گفت: فناوری فضایی جزو حوزههای اولویت دار کشور است و در این راستا صندوق 10 رویداد نوآوری در این حوزه اجرایی خواهد کرد ...
عیسی کلانتری در جلسه ستاد ملی مقابله با گرد و غبار که در استانداری خوزستان برگزار شد، ضمن قدردانی از زحمات مسئولان و مردم خوزستان در مقابله با سیل اظهار کرد: مردم خوزستان یکپارچه و با هم تلاش کردند و تلفاتی در این سیل نداشتند. با این وجود خوزستان سابقه قدیمی در بحث سیل دارد.
امروز (۱۷ ژوئن مصادف با ۲۷ خرداد) روز جهانی مقابله با بیابانزایی است. تخریب جنگلها و مراتع از دیگر مصادیق بارز بیابانزایی است و متاسفانه در دو دهه گذشته از جنگلهایی که منبع اصلی تأمین آب مورد نیاز کشور است، غفلت شده است و شاهدیم که بهرهبرداری شدید، قطع درختان، چرای بی رویه باعث کاهش توان تولید و بازسازی جنگلها شده است که قطعاً از مصادیق روشن بیابانزایی ...
هورالعظیم یکی از بزرگترین تالابهای ایران است. این تالاب در غرب استان خوزستان و مرز ایران و عراق واقع شده به طوری که حدود یکسوم این تالاب در ایران و دوسوم آن در کشور عراق است، این تالاب از دیدگاه منابع جانوری و گیاهی بسیار غنی بوده و نقش موثری در تعدیل هوای منطقه ایفا میکند.
معاون حفاظت و بهرهبرداری شرکت آب منطقهای اصفهان با اشاره به ذخیره ۷۱۳ میلیون مترمکعبی مخزن سد زایندهرود، گفت: هنوز تصمیمی برای تداوم جریان آب زایندهرود بعد از نیمه دوم خرداد ماه اتخاذ نشده است./ مدیرکل مدیریت بحران استانداری خوزستان گفت: محل فعلی تأمین آب طرحهای مقابله با ریزگرد، تأمین آب شرب پاییندست را با مشکل روبهرو میکند./ رئیس اتاق بازرگانی،...
محمد درویش، عضو هیئت علمی مؤسسه تحقیقات جنگلها و مراتع، گفت: سیلها یکی از دلایل حاصلخیز بودن جلگه خوزستان در طول هزاران سال گذشته بودهاند. اگر این سیلها نمیآمدند و این آبرفتهای شکلاتی جاری نمیشدند ما هرگز دشتهای حاصلخیزی در سیستان، خوزستان، میناب و برفاب نداشتیم.
بعد از طغیان رودخانه های کرخه، دز و کارون و جاری شدن سیلاب در برخی مناطق خوزستان دوستداران محیط زیست با هشتگ 'هور را باز کنید' مطالبه خود را برای آبگیری هورالعظیم از سیلاب کرخه، در فضای مجازی اعلام کردند. آنها معتقدند که وزارت نفت به دلیل وجود تاسیسات نفتی متعدد در هورالعظیم مانع آبگیری این تالاب شده، به همین دلیل سیلاب به سوی شهرها و روستاهای پایین ...
دبیر ستاد ملی مقابله با گرد و غبار گفت: به دلیل گستردگی خسارات ناشی از سیل اخیر به زیرساختهای تامین خدمات و سرمایههای مردمی، پیشنهادهایی مبنی بر جابجایی در ردیفهای بودجه ابلاغی دولت مطرح و حذف اعتبارات مقابله با گرد و غبار یکی از گزینههای مدنظر اعلام شده است.
در حالیکه مدیرکل منابع طبیعی لرستان از قاچاق بلوط های ۷۰۰ ساله در لرستان خبر داد، معاون عمرانی استاندار میگوید «برای گزارش یک مورد قاچاق چوب با مدیر منابع طبیعی تماس گرفتم اما او خواب بود»!
خشکسالی در سیستان و بلوچستان سالهاست که یکی از مشکلات این استان به شمار میآید. خشکسالی موجب مهاجرت تعداد زیادی از شهروندان این استان به دیگر نقاط ایران از جمله مناطق شمالی مانند مازندران و گلستان شده است.
بنابر اعلام روابط عمومی اداره کل حفاظت محیط زیست خوزستان، برخی از اعضای کارگروه مقابله با ریزگرد حتی به نامههایی که برایشان ارسال میشود پاسخ نمیدهند و نسبت به این کارگروه بیتوجه هستند.
هوایی که نفس می کشیم مملو از ذرات آلایندهٔ موتور ماشینهاست. آلودگی هوا در جهان سالانه سبب مرگ زودرس حدود ۳ میلیون شهروند میشود که حدود نیم میلیون نفر از این افراد در اروپا زندگی می کنند. در یونان هم مانند دیگر نقاط اروپا دانشمندان در پی راهحلی برای این مشکلاند.
مدیرکل دفتر امور بیابان سازمان جنگلها، مراتع و آبخیزداری با تاکید بر اینکه به هیچ عنوان قصد نداریم با مالچپاشی محیط طبیعی را از بین ببریم، گفت:: نقاطی که در آن سازمان جنگلها اقدام به مالچپاشی کرده است عاری از پوشش گیاهی بوده و بعد از مالچپاشی سعی کردهایم تا با کاشت درخت تنوع زیستی ایجاد کنیم. در اختیار ما قرار دهند تا آن مناطق را از اجرای عملیات ...
مالچ پاشی در استان خوزستان به دعوایی میان طرفداران محیط زیست تبدیل شده است و عده ای موافق و عده ای دیگر مخالف آن هستند؛ مخالفان در فضای مجازی آن را عامل مرگ گیاهان و جانوران میدانند درحالیکه موافقان آن را نجاتبخش طبیعت اعلام میکنند.
منابع آلاینده هوا به دو قسمت منابع خانگی و منابع بیرونی تقسیم میشود که هر دو در مجموع یکی از مهمترین عوامل مرگ در جهان هستند البته منابع بیرونی آلودگی هوا بهتنهایی باعث مرگ سالانه سه میلیون نفر در سراسر جهان میشوند.
فناوری سبز فقط محدود به تولیدکنندگان محصول نیست و شرکتهای دیگر نیز باید به این مساله اهمیت ویژهای بدهند. مدیریت چرخه فناوریهای سبز نیز روشی که نسبت به بقیه بیشتر مقرون به صرفه است و سازگاری زیادی با محیط زیست دارد.