جهان اجتماعی بر اساس الگوی عظیمی از نابرابری و بی عدالتی ساخته شده است. کمتر پیش می آید که ستمگران،غارت گران یا اختلاس گران به سزای اعمالشان برسند و کمتر شنیده شده ستم دیدگان؛ غارت شدگان و اختلاس شدگان توانسته باشند حقشان را بازپس بگیرند.
سمفونی اقلیم، اطلاعات مربوط به تغییرات آب و هوایی را به یک ترکیب موسیقی تبدیل می کند تا ماجرای تغییرات اقلیمی را از طریق صدا بیان کند. این صدای یک سیارهی در حال مرگ و موقعیت گذارِ ما در آن است.
به گزارش پایگاه خبری ساینس دیلی، درختان در هنگام رشد مقادیری از دی اکسید کربن اتمسفر را جذب کرده و درون خود ذخیره می کنند و به همین علت جنگل ها تاثیر بسیار مهمی بر تغییرات آب و هوایی زمین دارند.
مدیر دفتر استانی ستاد احیای دریاچه ارومیه در آذربایجان غربی اظهار کرد: با افزایش روند گرم شدن هوا چنانچه حجم آب دریاچه و مساحت آن کاهش یابد این روند کاملا طبیعی است.
عضو کمیسیون کشاورزی ، آب و منابع طبیعی مجلس گفت: با توجه به شرایط آب و هوایی کشور، آمار دقیقی از خسارات ناشی از تغییرات اقلیمی نداریم و یک سازمان هواشناسی مجهز و پیشرفته مورد نیاز کشور است.
مدیر کل محیط زیست دریایی سازمان حفاظت محیط زیست گفت: تحقیقات نشان میدهد که ۹۰ درصد از زیستگاههای آب سنگهای مرجانی ایران تا عمق ۵ متری نابود شدهاند.
نتایج تحقیقات جدید حاکی از آن است که تکامل اولین حیوانات زمین در بیش از ۵۰۰ میلیون سال پیش، منجر به گرم شدن کره زمین شده است. حیات حیوانی در اقیانوسها در حدود ۵۲۰ تا ۵۴۰ میلیون سال پیش، تکامل یافته و همان موقع تجزیه مواد ارگانیک دریایی آغاز شد که این موضوع عاملی برای افزایش دیاکسیدکربن و کاهش اکسیژن در جو شده است.
بر اساس پیشبینی ها دمای هوای آمازون تا سال ۲۰۵۰ بین ۲ تا ۳ درجه سانتیگراد افزایش یافته و منجر به خشکسالی شدید خواهد شد. این خشکسالی ها مشکلی جدی خواهند بود چرا که باعث افزایش و گسترش آتشسوزیهای طبیعی در جنگل ها میشوند.
هیات بین الدول تغییر اقلیم (IPCC)، بدنه سازمان ملل متحد در زمینه ارزیابی علوم مربوط به تغییر اقلیم است. این هیات توسط برنامه محیط زیست سازمان ملل متحد (UNEP) و سازمان هواشناسی جهانی (WMO) در سال ۱۹۸۸ میلادی تاسیس شد تا ارزیابیهای علمی دورهای در زمینه تغییر اقلیم و آثار و خطرات آن را در اختیار سران سیاسی کشورها قرار دهد و استراتژیهای کاهش و سازگاری ...
آمارهای رسمی در بهار سال ۹۷ نشان میدهد درجه هوا در تمامی استانهای کشور گرمتر از میانگین بلند مدت بود و میانگین دما در تمامی استانها در مقایسه با میانگین بلند مدت ۰.۸ درجه سلسیوس گرمتر بود.
طی این ۳۰ سال در حالی که دانشمندان در تلاش بودهاند تا تغییرات اقلیمی را به حداقل برسانند، متوسطهای هوای جهان سالیانه حدود ۰.۵ درجه سانتیگراد افزایش یافته است.
به گفته محققان آب موضوع کلیدی زیست محیطی قرن حاضر است. تعداد مناطقی که دسترسی به منابع آبی در آنها کمیاب شده رو به افزایش است و بررسیهای ماهوارهای در یک دوره ۱۴ ساله نشاندهنده ۱۹ نقطه بحرانی در سراسر جهان است که منابع آب در آنها به سرعت رو به کاهش است.