مدیر کل مرکز امور جوی و اقیانوسی سازمان هواشناسی از برگزاری چهارمین کنفرانس بین المللی اقیانوس شناسی خلیج فارس در روزهای شنبه و یک شنبه (۲۸ و ۲۹ بهمن ماه) خبر داد.
در ششمین روز از دهه مبارک فجر که در نیروگاه گازی خلیج فارس به عنوان هوای پاک نامگذاری شده بود همایش پیاده روی و پاک سازی محوطه نیروگاه با حضور مدیران و کارکنان نیروگاه خلیج فارس برگزار شد.
مدیرکل محیط زیست استان بوشهر گفت: دیده شدن لاشه های صدها قطعه کوسه ماهی تلف شده در سواحل جزیره شیف این استان در روزهای اخیر زنگ خطر را برای انقراض نسل این آبزی در خلیج فارس به صدا درآورده است.
معاون آسیا، اقیانوسیه و مشترکالمنافع وزارت امورخارجه با انتقاد از برخی القائات به افکار عمومی مبنی بر اینکه نصف دریای خزرسهم ایران است و یا اینکه سهم کشورمان از این دریا ۲۰ درصد است، اظهار کرد: این سخنان با منطق حقوقی و بینالمللی سازگار نیست و معلوم نیست که منشاء این القائات از کجا است.
تحقیقات پژوهشگران ایرانی نشان میدهد که خطر مواجهه با اثرات مضر فلز سنگین جیوه در خانوادههای صیاد به علت مصرف بیشتر ماهی در مقایسه با سایر افراد، بالاتر است.
جایی دور از چشم عکاسان و خبرنگاران و فعالان محیط زیست، در اعماق آب، مرجانهای خلیج فارس با مرگ دست و پنجه نرم میکنند. مرگی که گرما، عدم نظارت بر ساختوسازهای ساحلی، روشهای مخرب ماهیگیری و لنگراندازی بیرویه و غیراصولی عامل آن است.
محققان پژوهشگاه بینالمللی زلزلهشناسی و مهندسی زلزله با بیان اینکه از آخرین سونامی منطقه مکران ۶۹ سال میگذرد، گفت: همچنان انتظار میرود یک زلزله ابرراندگی در این منطقه احتمالا با بزرگای حدود ۸ در دهه آینده رخ دهد.
نتایج تحقیقات محققان پژوهشگاه ملی اقیانوسشناسی و علوم جوی نشان میدهد دمای آب در خلیج فارس به صورتی بی سابقهای افزایش یافته است، به گونهای که در مرجانهای برخی از جزایر این حوضه پدیده سفیدشدگی رخ داده است.
ذخیره گاه های زیست سپهر ارژن و پریشان این روزها در کشاکش بودن و نبودن است، نابودی منابع آبی، کشاورزی بیرویه و قطع درختان، خطر خروج این ذخیره گاه را ازفهرست یونسکو محتمل کرده است.