با توجه به تغییرات اقلیمی و گرمایش زمین و براساس گزارش تهیه شده توسط سازمان ملل پیشبینی میشود تا پایان سال ۲۰۳۰ میلادی بحران آب در مناطق با اقلیم خشک و نیمه خشک، منجر به مهاجرت ۲۴ تا ۷۰۰ میلیون نفر گردد. بیش از نیمی از مساحت ایران را مناطق کویری و نیمه کویری تشکیل میدهد و این مشخصه ایران را از لحاظ میزان بارندگی در دسته کشورهای خشک و نیمه خشک قرار ...
جنبش اختیاری انقراض انسان (VHEMT)، یک جنبشی محیط زیستی است که مردم را به جلوگیری از تولیدمثل و ایجاد فرزندان جدید دعوت میکند. در این جنبش، از انقراض انسان به عنوان موجودی که بیشترین آسیبها را، خصوص پس از صنعتی شدن به کره زمین وارد کرده است، حمایت میشود.
وزارت دفاع آمریکا میگوید پایگاههای نظامی این کشور در مخاطرات ناشی از تغییرات آب و هوایی از جمله سیل، خشکسالی یا جنگلسوزی قرار دارند. دونالد ترامپ مسئله تهدیدهای اقلیمی را ثانویه میداند و نگرانیها را ساختگی میخواند.
سوالی که گزارش سالانه تهدیدهای جهانی، که به تازگی از سوی مجمع جهانی اقتصاد منتشر شده و به دنبال پاسخگویی به آن می باشد، این است که آیا جهان، در حال ورود به یک دوره بحرانی است یا خیر.
رییس کمیته محیط زیست شورای اسلامی شهر تهران با بیان اینکه محیط زیست شهر تهران مظلوم است و در این شهر با وجود برخی از پشتیبانیها هنوز با ضعف ساختاری در حوزه محیط زیست مواجه هستیم، تاکید کرد: امروز در شهر تهران اقدامات و روندهای کلانی در حال رخ دادن است که بر وضعیت آلودگی هوا در آینده اثرات نوظهوری خواهد داشت .
یکی از اساسی ترین عوامل در ساختار سیاره زمین اقلیم است و بدون شک طبیعت، انسان و کلیه مظاهر حیات در سطح گسترده ای متأثر از شرایط اقلیمی می باشد. دانشمندان اقلیم شناسی به این نتیجه رسیده اند که اقلیم در تمام ابعاد زمانی قابل تغییر است و می توان با شروع هر چه سریعتر حذف تدریجی تمامی زیرساختهای سوخت فسیلی میتوان تغییرات اقلیمی را تحت کنترل درآورد....
بر اثر گرمایش کره زمین سطح آب دریاها رو به افزایش است. پیشبینی میشود سطح آب دریاها در سال ۲۱۰۰ حدود ۶۵ سانتیمتر بالاتر رود. در چنین وضعیتی، چه سرزمینهایی قرار است زیر آب بروند؟
به تازگی مقالهای در هفته نامۀ اقتصادی «فوربس» آمریکا منتشر شد و این ایده را مطرح کرد که احتمالا در دیگر منظومههای کهکشان راه شیری نیز تمدنهایی وجود داشته اما این تمدنها در اثر گرم شدن و سوختن تدریجی سیارهها از بین رفتهاند، ایدهای که البته باید با احتیاط به آن نگریست؛ اما آیا چنین چیزی میتواند واقعیت داشته باشد؟
همه ما میدانیم که اقیانوسها زیر فشار بیسابقهای از جریانهای گرمایش، اسیدی شدن، ماهیگیری بیشازحد و آلودگیهای پلاستیکی قرار دارند که هر یک از آنها چالشی جدی برای اکوسیستم آبی کره زمین محسوب میشوند.
در شرایطی که کشورمان در سال های اخیر تحت تاثیر پدیده «گرد و غبار» قرار گرفته، کارشناسان سازمان فضایی ایران بر این باورند که می توان با استفاده از ماهواره سنجش از راه دور و داده های آن، از آثار مخرب این پدیده کاست. سازمان فضایی ایران از سال گذشته اقدام هایی در زمینه استفاده از داده های ماهواره ای برای پایش گرد و غبار در دستور کار قرار داده و سندی هم ...
یک استاد دانشکده محیط زیست دانشگاه تهران با اشاره به اینکه برنامه مشارکت ملی ایران برای کاهش انتشار گازهای گلخانهای در کارگروه ملی تغییر اقلیم تهیه شده است، گفت: سهم چهار درصدی مشارکت ایران برای کاهش انتشار گازهای گلخانهای احتیاط آمیز است و عدم اجرای این توافقنامه هیچ تنبیهی و آسیبی را برای کشور ما به دنبال ندارد.
در سالهای خشکسالی و افزایش دمای هوا، تنشهای آبی نیز در مناطق درگیر با این مشکلات رخ میدهد. پژوهشگران تلاش میکنند با توسعه نوعی سیستم هشداردهنده اولیه، از ویرانیهای ناشی از خشکسالی که موجب بروز تنشهای جغرافیایی میشود، پیشگیری کنند.
زیست آنلاین: این نشست با همکاری انجمن علمی دانشکده عمران دانشگاه تهران، همچنین انجمن های اسلامی دانشکده های فنی، حقوق و علوم سیاسی روز گذشته، ۴ دی ماه، با هدف بررسی مسائل حقوقی، فنی و اقتصادی توافق پاریس، در تالار شهید چمران دانشگاه تهران برگزار شد.
زیست آنلاین: مسائل اقلیمی و محیط زیست در کجای زندگی ما قرار دارند و یا به این فکر کرده اید که در آینده، آداب و رسوم ما همچون نوروز، شب یلدا ... که از پدیده های طبیعی نشأت می گیرند کماکان به خاطر تغییرات اقلیمی پابرجا خواهند بود یا خیر؟
زیست آنلاین: چند روز پیش در اجلاس کاتوویچ، سازمان ملل متّحد، «منشور صنایع مُد برای اقدامات آب و هوایی» را برای نخستین بار به طور عمومی به جامعهی جهانی ارائه کرد.
یک کارشناس محیط زیست میگوید کشورهای توسعهیافته علاوه بر اینکه هیچ اقدامی برای کاهش انتشار گازهای گلخانهای انجام ندادند بلکه در حال افزایش آن نیز هستند.
کاهش انتشار گازهای گلخانه ای از اهداف اصلی نشست آب و هوای پاریس بود، نشستی که در آن ایران متعهد به کاهش انتشار تا چهار درصد شد و به گفته برخی کارشناسان، عمل به این تعهد می تواند بدون هزینه انجام شود؛ استفاده بی رویه از سوخت های فسیلی موجب شده تا زمین به سمت گرم شدن پیش رود، این رویه کارشناسان را بر آن داشت که زنگ هشدار این گرمایش لجام گسیخته را به ...