با هدف بهرهگیری از تخصص جهانی در راستای حمایت از تلاشهای ملی برای احیای دریاچه ارومیه، پروژه چهار ساله مشترک فائو و ستاد احیای دریاچه ارومیه با عنوان برنامه یکپارچه مدیریت پایدار منابع آبی در حوضه آبریز دریاچه ارومیه که از جانب دولت ژاپن تامین مالی میشود استارت خورد.
مدير کل دفتر مديريت منابع آب حوضه هاي آبريز درياي خزر و درياچه اروميه گفت: وابستگي مباحث زيست محيطي با مباحث اقتصادي و اجتماعي دو رکن اصلي عدم موفقيت طرح احياي درياچه اروميه است.
مدیر کل دفتر مدیریت منابع آب حوضههای آبریز دریای خزر و دریاچه ارومیه گفت: احیای دریاچه ارومیه بدون مشارکت دستگاههای مرتبط و بدون کاهش مصرف آب در بخشهای مختلف امکان نخواهد داشت.
رئیس سازمان حفاظت محیط زیست با بیان اینکه محیط بانی که امنیت و آسایش ندارد، باید تماشاچی خاطیان باشد، گفت: هفته گذشته دولت هم ترازی محیط بانان با نیروهای نظامی و انتظامی را به تصویب رساند و امیدوارم پس از اتمام بررسی بودجه ۹۷ در مجلس، به صحن علنی مجلس برسد.
کمبود آب» در ایران به «بحران آب» تبدیل شده است؛ مسئله آب در کشور بیش از آنکه از «کمبود آب» و شرایط اقلیمی رنج ببرد، از «سوءمدیریت» و عدمنگرش صحیح به آب و مدیریت منابع آب رنج میبرد.
مدیرمنطقه ای ستاد احیای دریاچه ارومیه با اشاره به مخاطرات خشک شدن دریاچه ارومیه و تلاش دولت تدبیرو امید برای احیای این دریاچه ، گفت: ریزگردهای حاصل از خشک شدن دریاچه ارومیه تا شعاع ۵۰۰ کیلومتری دریاچه را تحت تاثیرقرار خواهد داد.
عضو کمیسیون فرهنگی مجلس با بیان اینکه مردم آذربایجان مرگ دریاچه ارومیه را مقابل چشمان خود می بیننند، گفت: تبعات زیست محیطی خشکی این دریاچه دامن همه را می گیرد.
مدیرکل سابق دفتر مشارکتهای مردمی سازمان محیط زیست با اشاره به عملکرد گذشته و حال کلانتری اظهار کرد: وی در حوزه آبخیز دریاچه ارومیه موافق طرح انتقال آب زاب بود و حتی موافق طرح سد شفارود بود؛ در حال حاضر نیز از انتقال آب خزر به سمنان دفاع میکند.
دریاچه ارومیه در مدت چهل روز ۳۰۰ کیلومتر عقب نشینی کرد! دبیر ستاد احیاء دریاچه ارومیه که بود و الان کجاست!؟ «عیسی کلانتری» دبیر ستاد دریاچه ارومیه بود و او اکنون معاون رئیسجمهور و رئیس سازمان حفاظت محیط زیست است!
مدیرعامل شرکت آب منطقهای آذربایجان غربی گفت: تاثیر سدها بر روند خشکی دریاچه ارومیه حداکثر ده درصد بوده و کاهش روان آبها و بارشهای موثر، تغییر الگوی کشت، برداشتهای بیرویه در بالادست و نیز تبخیر بالا در اثر تغییرات اقلیم از عوامل موثر بر این موضوع بوده است.
با گذشت چهار سال از آغاز به کار ستاد احیای دریاچه ارومیه، شواهد حکایت از حال ناخوش دریاچه دارد، ناخوشیای که عدهای آن را به ناکارآمدی ستاد احیا ربط داده و البته مسولان ستاد به ناهماهنگی در دستگاه های اجرایی و کمبود اعتبار مرتبط می دانند.
مدیرکل سنجش از دور سازمان فضایی ایران از پایش روزانه گردو غبار، وضعیت دریاچه ارومیه و میزان پهنههای آبی از سوی این مرکز خبر داد و گفت: بر اساس برآوردهای این مرکز مساحت دریاچه ارومیه در ۷ مهر برابر با ۱۲۲۰ کیلومترمربع بوده است که تقریبا نصف مساحت آن در ابتدای سال جاری است.
تدابیر و تلاش های گسترده ای برای احیای دریاچه ارومیه صورت گرفته است، اما این معضل به دلایلی ادامه دارد و روند طی شده هنوز رضایتبخش نیست، وضعیتی که چهار مولفه را در آن دخیل می دانند.
بحران آب در کشور وضعیت زاینده رود و دریاچه ارومیه را وخیم کرده بهطوری که هر سال وضعیت این دو نماد آبی علیرغم اقداماتی که انجام میشود افول پیدا میکند به طوری که بر اساس آخرین گفته مسوولان در حوزه آبریز زایندهرود خشکسالی های خفیف و در دریاچه ارومیه نیز شاهد کاهش روان آب ها هستیم.