علیرضا جمشیدیان، مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری خوزستان، پیش از ظهر امروز در نشست خبری هفته منابع طبیعی گفت: برنامههای هفته منابع طبیعی هر ساله از ۱۵ اسفند تا ۲۱ همین ماه اجرا میشود که با توجه به روزشمار هفته برنامهریزی شدهاند. همچنین، وی گفت: در مناطق حفاظت شده محیط زیست تحت هیچ شرایطی مالچ پاشی انجام نشده است.
مدیر کل محیط زیست استان تهران، در نشست هم اندیشی تشکلهای محیط زیستی با مسئولان حفاظت محیط زیست استان تهران، گفت: حفظ محیط زیست وظیفه عمومی است و ما باید آحاد جامعه را نسبت به دغدغهها، چالشها و ظرفیتهای محیط زیست حساس و آشنا کنیم که این موضوع مربوط به هم تخریب و هم حفظ محیط زیست است و مردم در آن نقش مهمی دارند البته ما در این حوزه غافل ماندیم.
با توجه به نزدیک شدن نوروز و فرا رسیدن فصل بهار، بسیاری از هموطنان مقصدی را برای سفرهای نوروزی خود انتخاب کرده و یا می کنند. در این مطلب ضمن معرفی مناطق دیدنی و جاذبه های گردشگری منطقه طالقان، به نکاتی دیگر نیز پرداخته ایم تا علاوه بر لذت از سفر، به حفظ محیط زیست منطقه کمک نماییم.
مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری هرمزگان سپس درباره فروش خاک هرمز توضیح داد: مشاهده میدانی من حاکی از این است که بسیاری از دستفروشان این کار را انجام میدهند و موضوع آن به صنایع دستی ارتباطی پیدا نمیکند. البته برخلاف آنچه گفته میشود فروش این خاکها به صورت زینتی خیلی چشمگیر نیست ضمن آنکه محل کسب و درآمد خانوادههای ساکن در آن منطقه است ...
معاون حفاظت محیط زیست استان یزد گفت: دوربینهای کنترل امنیت و حفاظت محیط زیست هشت قلاده پلنگ در منطقه کوه بافق را شناسایی کردند و پلنگ نر و ماده باغ وحش تهران از روز چهارشنبه جفتگیری کردهاند و این باغ وحش تا ۱۰۰ روز آینده میزبان تولههای این دو پلنگ ایرانی خواهد بود.
دامپزشک باغوحش تهران ضمن تشریح آخرین وضعیت لقاح مصنوعی پلنگ ایرانی گفت: دو پلنگ نر ایرانی دیگر در باغوحشهای کشور وجود دارد که متاسفانه با وجود درخواست مکرر ما از سازمان حفاظت محیط زیست، هنوز این پلنگها برای اسپرمگیری و استفاده از ذخایر ژنتیکی به باغ وحش تهران منتقل نشدهاند.
مدیرکل حفاظت محیط زیست البرز، از پیوند موفقیت آمیز عمل پیوند پَر، توسط یک تیم دامپزشکی در یکی از کلینیکهای دامپزشکی استان البرز و بر روی دو پرنده اهلی خبر داد.
زیست آنلاین: حکایت هابیل و قابیل جزو اولین داستان هایی است که در کودکی با اشتیاق به یاد می سپاریم. آن گاه که اولین پرسش های ذهن شکل می گیرد:" ما چه گونه متولد می شویم. اولین آدم چه گونه متولد شدو..." هرچند که داروینیسم باعث شد تا اسطوره های اینچنینی برای مدتی کوتاه به سخره گرفته شوند اما داستان قتل هابیل به دست قابیل هیچ گاه فراموش نشد، چرا که بنیان ...
پلنگها به شدت در معرض خطر انقراض قرار دارند و در فهرست قرمز اتحادیه حفاظت از گونههای در معرض خطر قرار گرفتهاند. حال خبر خوش اینکه پس از یک قرن، پلنگ سیاه در کنیا توسط دوربین شکار شد؛ همچنین متخصصان ایرانی و آلمانی قصد دارند تا با استفاده از لقاح مصنوعی، خطر انقراض پلنگهای ایرانی را به نوعی حل کنند که در صورت موفقیت آمیز بودن این عمل جراحی خطر انقراض ...
در اطلاعیهای، دفتر حفاظت و مدیریت شکار و صید سازمان حفاظت محیط زیست از شروع فاز نخست هزینهکردهای عواید ناشی از صدور پروانههای شکار در سال جاری توسط صندوق ملی محیط زیست خبر داد.
معاون محیط زیست طبیعی سازمان محیط زیست جزئیات برنامه پنجساله حفاظت از یوز آسیایی را در زیستگاههای طبیعی تشریح کرد و گفت: خروج ۵۰ درصدی دام از خارتوران و میاندشت، خروج سگهای گله از زیستگاه یوز و گسترش مناطق تحت مدیریت محیط زیست، بخشی از برنامههای حفاظت از یوزپلنگ آسیایی که پنج سال آینده انجام خواهد شد.
دانشمندان در مورد انقراض ۴۰ درصد گونههای حشرات در دنیا زنگ هشدار را بهصدا در آوردهاند. آنها میگویند با توجه به نقش بزرگ حشرات در اکوسیستم طبیعی، نابودی آنها برای حیات انسانها گران تمام خواهد شد.
دامپزشک باغوحش تهران ضمن اشاره به امکان سنجی انجام لقاح مصنوعی برای پلنگ ایرانی در باغوحش تهران گفت: در حال حاضر بانک اسپرم پلنگ ایرانی در باغوحش تهران ایجاد شده است.
رضا شیخ پور، کارشناس منابع طبیعی گفت: طبق آمار رسمی مرکز تحقیقات جنگلها و مراتع کشور در سال ۹۵ پس از ۲ سال تحقیق، آمارها حکایت از این داشت که طی ۱۱ سال ۱۵ درصد از سطح جنگلهای هیرکانی در شمال کشور کم شده است.
زیست آنلاین: ساخت جزایر مصنوعی، موضوع جدیدی نیست. اما ساخت جزایر مصنوعی از سوی کشور امارات و به دنبال آن قطر و بحرین، در دو دهه اخیر در آبهای خلیج فارس، باعث گردیده تا به محیط زیست خلیج فارس و دریای عمان خسارات فراوانی وارد شود.
آنگولا تا ۲۰ سال پیش درگیر جنگ داخلی بود اما این کشور ظرف دو دهه به یک صادرکننده عمده نفت تبدیل شده و توان عظیمی برای گردشگری دارد. با تمامی زیباییهای طبیعی این کشور که در این برنامه به گوشهای از آنها خواهیم پرداخت جذب گردشگر چندان دشوار نیست.
در سیل اخیر استان خوزستان، خبرهایی در فضای مجازی منتشر شد که از کشف نوعی ماهی عجیب و غریب که دست و پا دارد و می خندد، خبر می داد. این نوع جاندار را آکسولوتل نامیدند و آن را بازمانده دوران ژوراسیک خواندند! عرفان خسروی، دیرینهشناس و جانورشناس، به ابهامات در مورد این اخبار پاسخ می دهد.
اخیرا در فضای مجازی، خبرهایی مبنی بر حمله گرگ به انسان در روستاهای مختلف منتشر شده است. اما به گفته یک کارشناس محیط زیست، گویا این حیوانات دقیقا گرگ نیستند، بلکه موجودی نیمه گرگ است.