زیست آنلاین: عضو هیات رئیسه انجمن اقتصاد کشاورزی ایران گفت: بخشی از تولیدات دامی و همچنین نهادههایی که در بخش دام نیاز است، تحت تاثیر شرایط اقلیمی است. اما باید توجه داشت که تغییرات اقلیمی مقوله ای جهانی است. وظیفه سیاستگذاران در سطح کشوری، برنامهریزی برای تامین نهادههای دامی است.
گاومیشهای سرگردان در تالاب به گِل نشسته هورالعظیم پر از رنج به ظاهر آشکار و در اصل نا آشکار هستند. رنجهای تحمیل شده به این بیگناهان گرفتار در دام بشر، محصول سالها رنج انسان است و آینه خشونتهای شکل گرفته در مناسبات اقتصادی جامعه بشری است. انسان سلطهگر و ظالم یا انسان مغلوب و مظلوم؟ این پدیده ناخوشایند نتیجه کدام یک از این دو است؟
دبیر کل فدراسیون صنعت آب گفت: در دنیا جنگ بر سر آب است ولی ما هنوز به فکر تولید نفت و افزایش قیمت آن هستیم، در حالی که در آینده نزدیک نفت به کمترین میزان قیمت میرسد و آب در مبادلات اقتصادی و سیاسی جایگزین نفت میشود.
درحالی حدود شش سال دیگر تا احیای کامل دریاچه ارومیه و رسیدن به تراز اکولوژیک مانده است که نگرانیهایی در زمینه ادامه فعالیتهای احیای این دریاچه در دولت آینده وجود دارد. مدیر دفتر برنامهریزی و تلفیق ستاد احیای دریاچه ارومیه ضمن اشاره به اینکه سناریوهای مختلفی برای ادامه روند احیای دریاچه ارومیه در دولت سیزدهم درنظر گرفتهایم، گفت: اگر دریاچه ارومیه ...
مجید دلاور عضو هیات علمی دانشگاه تربیت مدرس محمد رضا زاغیان کارشناس ارشد منابع آب دانشگاه تربیت مدرس امروزه، مدیریت موثر و واقعبینانه منابع آبی در حوضههای آبریز بهدلیل ضرورت رسیدگی به موضوعات چالشبرانگیزی که بین بخشهای عرضه و تقاضا وجود دارد، یک وظیفه اساسی برای مدیران و برنامهریزان است. طی دهههای اخیر افزایش فاصله بین تقاضا و منابع آب تجدیدپذیر ...
رییس مرکز ملی خشکسالی و مدیریت بحران سازمان هواشناسی ضمن تشریح آخرین وضعیت بارشها در کشور گفت: احتمال میرود که بارشها در پاییز ۱۴۰۰ دیرتر از زمان نرمال آغاز شود. از اینرو دوره خشکسالی طولانی خواهد بود.
طی دو سال گذشته تهران به عنوان پرمصرفترین شهر کشور در حوزه آب شناخته شد و با توجه به اینکه ترسال بودیم، مشکل خاصی به وجود نیامد اما امسال ماجرا با دو سال پیش تفاوت دارد چراکه اگر روال به همین صورت پیش برود، تشنگی مهمان پایتخت نشینان خواهد شد.
میزان بارشهای کشور از ابتدای سال آبی جاری (اول مهرماه ۱۳۹۹ تا آخر شهریور۱۴۰۰) تا ۲۰ خردادماه به رقم ۱۲۹.۷ میلیمتر رسید که در مقایسه با دوره بلندمدت ۵۲ ساله با کاهش ۴۱.۵ درصدی همراه شده و این درحالی است که میزان مصرف آب نسبت به پارسال رشد ۱.۲ درصدی یافته است.
استان مازندران هم امسال مانند بیشتر استان های کشور با کمبود بارش نسبت به سالهای گذشته مواجه شده است اما وضعیت خاص این استان به لحاظ مصرف بالای آب برای کشت اصلی استان یعنی برنج موجب شده این استان نسبت به استانهای دیگر آسیب پذیرتر باشد.
یک پژوهشگر منابع آب ضمن تشریح پدیده خشکسالی انساننهاد گفت: درحال حاضر کشور ما در مرحله حاد بحران آبی قرار دارد و علاوه بر از دست رفتن تالابها، سطح آبهای زیرزمینی نیز طی سالیان اخیر به دلیل اضافه برداشتها تغییرات کاهشی شدیدی یافته است.
رئیس گروه محیط زیست در کرسی سلامت اجتماعی یونسکو با بیان اینکه نباید اجازه داده شود که خوزستان به یک سرزمین غیر قابل سکونت تبدیل شود، گفت: اگر مدیران خوزستان و مدیران ملی، یک جراحی در مسائل زیست محیطی استان خوزستان انجام ندهند، وضعیت در خوزستان پیوسته بحرانیتر خواهد شد.
رییس سازمان حفاظت محیط زیست ضمن انتقاد از اینکه نگاه برخی سیاستگذاران در کشور به موضوع محیط زیست نگاهی فانتزی است، گفت: طی چهار سال اخیر بیش از ۱۰۰۰ محیطبان به مجموع محیطبانان کشور افزوده شده است.
بحران آب چندین سال است که مهمان ناخوانده ایران شده، مهمانی که در سالهای تر خوش سفر و در سالهای خشک بسیار بد سفر می شود و ۱۴۰۰ ظاهرا از آن سالهای خشک و بی آبی است که حتی شائبه جیره بندی آب را هم ایجاد کرده است.
مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب استان تهران گفته که علی رغم کاهش بارندگی ها و ایجاد محدودیت در تامین آب تهران اما تلاش ما این است که در هیچ نقطه ای از تهران قطع آب نداشته باشیم و به طور کل موضوع جیره بندی آب در تهران در دستور کار نیست.
کم بارشی و به تبع آن کمبود منابع آب و خشکسالی از پدیدههایی است که سرزمین ایران در طول تاریخ با آن نا آشنا نبوده است و در سال جاری هم با این معضل مواجه هستیم. با این حال کاندیداهای سیزدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری تاکنون در برنامههای خود به موضوعات محیط زیستی مانند آب اشارهای نکردهاند. در این شرایط یک کارشناس آب ضمن هشدار نسبت بحران خشکسالی ...
روشن شدن کولرهای آبی به طور متوسط ۲۰۰ لیتر در شبانهروز بر مصرف آب هرخانوار اضافه میکند که این موضوع در کنار نبود مدیریت صحیح مصرف، وضعیت خشکسالی در کشورمان را پیچیدهتر خواهد کرد.
یک استاد تمام دانشکده علوم زمین دانشگاه شهید بهشتی به تبیین چالشهای موجود در زمینه محیط زیست و اولویتهای دولت آینده در این حوزه پرداخت و گفت: ما نیازمند تقویت دیپلماسی محیط زیست در کشور هستیم. از سویی دیگر نباید رویکرد سیاسی به حوزه محیط زیست داشته باشیم.