رئیس کمیته تخصصی سیلاب گفت: خشکسالی و سیلاب دو روی سکه تغییر اقلیم هستند. بررسی آمار و اطلاعات بارش و رواناب طی شصت سال گذشته در مناطق خشک و نیمه خشک همانند ایران، حاکی از آن است که سیلابهای بزرگ و ویرانگر عموما بلافاصله قبل و پس از دورههای خشکسالی طولانی و شدید به وقوع میپیوندند.
اتیوپی در حال ساخت یک سد برق آبی غول پیکر بر روی رود نیل است و جمعآوری جریانهای آب بارندگیهای فصلی را برای پر کردن ذخایر پشت این سد برای دومین سال آغاز کرده است.این امر نگرانیهای مصر و سودان را افزایش داده است و بدنبال راه حلهایی بواسطه سازمان ملل هستند.
دبیر مالی و اقتصادی کمیته ملی سدهای بزرگ گفت: ترکیه با احداث سد در حوضه ارس میتواند تهدیدی برای کشاورزی ایران در دشت مغان باشد. در افغانستان هم سدهایی نظیر کمالخان و پاشدان احداث میشود که میتواند با تاثیر بر میزان آب ورودی از طریق هیرمند به ایران بر اقلیم سیستان و بلوچستان آثار اقتصادی و محیط زیستی را منجر شود.
همزمان با روز "چهارمحال و بختیاری" تعدادی از تشکل های مردم نهاد حوزه محیط زیست و منابع طبیعی کشور، بیانیه ای را در مخالفت با طرح های انتقال آب منتشر کردند.
انتظار می رفت وزارت نیرو به جای تبیین و آموزش جغرافیا و اقلیم شناسی مناطق خشک و نیمه خشک با هدف تبیین ضرورت انتقال آب بین حوضه ای، به دلایل نپرداختن وزارت نیرو به هدررفت 24 درصدی منابع آب شرب استان سمنان ناشی از فرسودگی 35 درصدی شبکه انتقال آب شهری نیز اشاره می شد.
زیست آنلاین: اتحادیه ملی عشایر کوچنده بومی ایران به عنوان سومین تشکل مردمی طی نامه ایی سرگشاده خطاب به وزرای کشور و جهاد کشاورزی و ریاست سازمان امور عشایر از آنها خواسته است طی نامهای به ریاست محترم جمهور، ضمن متوقف کردن روند کنونی تهیه ی این لایحه، زمینهای فراهم شود تا تدوین قانون جدید آب با تشکیل کارگروه هایی از سایر ذینفعان در دیگر بخشها بخصوص ...
یک پژوهشگر آب به بررسی هزینه های سرسام آور ساخت سد فینسک برای انتقال آب به استان سمنان اشاره کرد و گفت: ساخت این سد ۸۰۰ هکتار جنگل، باغ و مرتع را به زیر آب می برد.
عملیات ساخت سد فینسک که مدتی به تعویق افتاده بود دوباره در هفتههای گذشته از سر گرفته شد. هنوز اصل این خبر اسباب نگرانی کشاورزان بومی منطقه و همیاران محیط زیست بود که حاشیه های ناگوارتری به آن افزوده شد. اهالی بومی منطقه میگویند بدون واگذاری املاک معوض زمینهای آبا و اجدادیشان را به نازلترین بها خریداری کردهاند. تا به حال نیز بیش از 100 اصله درخت ...
سوء مدیریت کار خود را کرد. میان حیرت و نا باوری کارشناسان و چهرههای دانشگاهی حوزه آب و خاک عملیات ساخت سد فینسک بر روی سر شاخههای رود تجن در استان مازندران آغاز شد. طرحی که به گفته کاردانان راه به جایی نمی برد. پس از مدتی مازندارن را طعمه کویر می کند و بیابان وسیع دیگر به استپ های پهناورمان اضافه میشود.
یک فعال محیط زیست با اشاره به اینکه اکنون بیش از ۷۰۰ سد بزرگ در کشور وجود دارد، گفت: تداوم روند فعلی سد سازی در کشور باعث از بین رفتن منابع جبرانناپذیر و با ارزش آب، مصب رودخانهها و زیر آب رفتن صدها روستا، مراتع، مزارع، هزاران آثار تاریخی و میراث فرهنگی و طبیعی میشود.
با وجود انتشار اخباری درباره توقف عملیات اجرایی سد فینسک به دستور وزیر نیرو، اخبار رسیده می گوید که نه تنها عملیات متوقف نشده؛ بلکه درختان بلوط و اُرس منطقه نیز توسط سدسازان آسیب دیده اند.
روز سه شنبه ۲۵ شهریور ماه ۱۳۹۹، طرح سوال یکی از نمایندگان استان مازندران در مجلس از وزیر نیرو در خصوص احداث سد فینسک، پیامدهای اقتصادی، اجتماعی و زیست محیطی آن و همچنین دلایل بی توجهی این وزارتخانه به ضرورت انتشار مجموعه مطالعات پنج گانه احداث این سد مطرح می شود.
زیست آنلاین: دکتر اردشیر نوریان عضو کمسیون امنیت ملی مجلس طی نامه ایی به دکتر تجریشی معاون محیط زیست انسانی سازمان محیط زیست خواهان برخورد با اهمال مدیر کل محیط زیست اصفهان در رابطه با تجهیز غیر قانونی کارگاه پروژه فاقد مجوز محیط زیستی بهشت آباد شد
کمپین محیط زیستی حمایت از زاگرس مهربان طی نامه ایی خطاب به سازمان بازرسی کشور، نمایندگان مجلس شورای اسلامی، ریاست سازمان محیط زیست، رئیس جمهور محترم، رئیس محترم قوه قضائیه، نسبت به اقدامات رفع تکلیف گرایانه در پروژه های سد سازی و انتقال اب کارون انتقاد و خواهان واکنش عملی سازمان محیط زیست در توقف پروژه های فاقد مجوز محیط زیستی شد.
زیست آنلاین: تعدای از تشکل های محیط زیست، منابع طبیعی و آب کشور در پاسداشت ۲۸ فروردین روز چهارمحال بختیاری بیانیه ایی صادر کردند. در ۲۸ فروردین سال ۹۳ سی هزار نفر از مردم استان چهارمحال و بختیاری در بزرگترین تجمع محیط زیستی کشور علیه پروژه های انتقال آب در شهرکرد شرکت کردند. متن کامل این بیانیه که توسط کمپین مردمی حمایت از زاگرس مهربان در اختیار این ...
زیست آنلاین: به دنبال نام گذاری سالروز تجمع ۳۰ هزار نفری مردم استان چهارمحال بختیاری علیه سد سازی ها و پروژه های انتقال آب در روز ۲۸ فروردین سال ۹۳ که به عنوان روز چهارمحال بختیاری نام گذاری شده است. انجمن سلز چیای کردستان طی اطلاعیه ایی این روز را به مردم این استان تبریک گفت . متن کامل این بیانیه در پی می آید: