همزمان با هفته محیط زیست دومین نیروگاه خورشیدی ۲۰ کیلو وات در ساختمان شهرداری منطقه ۱۷ با حضور سمیه رفیعی رئیس فراکسیون محیط زیست مجلس شورای اسلامی، سید احسان خاندوزی نایب رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی، شینا انصاری مدیرکل محیط زیست و توسعه پایدار شهرداری تهران و داود لطفی شهردار منطقه ۱۷، افتتاح شد.
شرکت مادرتخصصی تولید، انتقال و توزیع نیروی برق ایران با امضای یک تفاهمنامه با شرکت بهینهسازی مصرف سوخت کشور امکان نصب رایگان پنلهای خورشیدی را بر سرچاههای کشاورزی فراهم خواهند کرد.
سفیر ژاپن در رابطه با توسعه روابط میان دو کشور در حوزه انرژی گفت: با توجه به کل سیاست انرژی، ژاپن در جریان کربن زدایی حرکت و پیشرفت کرده است، با وجود اینکه ایران هنوز سوخت فسیلی مختلفی از جمله نفت و گاز دارد. در زمینه انرژی تجدید پذیر، کشور ایران دارای ظرفیت و پتانسیل عظیمی مخصوصا در زمینه تولید برق، انرژی خورشیدی و هیدروژن است.
برای مناطقی که دسترسی به شبکه برق وجود ندارد میتوان با استفاده از سیستمهای مستقل از شبکه (آفگرید)، برق خانه را بدون اتصال به شبکه برق تامین نمود. در سیستمهای جدا از شبکه برق، از باتری به عنوان ذخیره کننده انرژی استفاده میشود که امکان ذخیرهی الکتریسیته اضافی را برای مصارف در ساعات غیرآفتابی فراهم میکند.
امروزه استان همدان با احداث هفت نیروگاه خورشیدی نه تنها گنجینهای ماندگار از دولت یازدهم و دوازدهم را در دل خود جای داده، بلکه هم اینک در مدار مستعدترین استان نمونه کشور در تولید انرژیهای تجدیدپذیر قرار گرفته است.
معاون هماهنگی امور اقتصادی استانداری فارس اعلام کرد:عملیات ساخت ۲ ابر نیروگاه خورشیدی کشور با ظرفیت ۶۳۱ مگاوات و سرمایهگذاری افزون بر ۵۶۷ میلیون یورو در شهرستانهای آباده و بوانات در دست اقدام و انجام است.
شرکت داو کمیکالز با هدف جلوگیری از گرمایش جهانی زمین و کمک به کاهش انتشار کربن، از فناوریهای جدید در زمینه هیدروژنزدایی اتان و کراکینگ الکتریکی بهره میگیرد.
پژوهشگران یکی از شرکتهای مستقر در پردیس فناوری و صنعتی دانشگاه یزد با ارائه طرحهای تحقیقاتی متفاوت درخصوص نقش نیروگاههای خورشیدی در ادارات و سازمان های دولتی منجربه کاهش مصرف انرژی به میزان ۴۰% در ساعات پیک در ماههای گرم سال شدهاند.
یزد به دلیل بهرهمندی از تابش خورشید در ۹ ماه از سال به عنوان بهشت انرژی خورشیدی ایران معروف است با این وجود تا سال ۹۲ هیچ اقدامی در این زمینه انجام نشده بود اما در هشت سال اخیر با ایجاد نیروگاههای خورشیدی با ظرفیت ۷۱.۵ مگاوات جهش تولید انرژی پاک در این استان رونق گرفته است.
مدیر دفتر بهرهبرداری از تاسیسات آبی و برق آبی شرکت آب منطقهای تهران گفت: ۱۱ واحد نیروگاه برق آبی در تهران وجود دارد که در مجموع حدود سه درصد تولید برق آبی کشور را به دوش می کشند و اکنون به دلیل کاهش بارندگیها و به تبع آن کاهش ذخیره آب در سدها، شاهد افت تولید ۴۶ درصدی نیروگاه های برق آبی تهران هستیم.
دالانهای بادی مناسب و روزهای آفتابی محصول اقلیم خراسان جنوبی است و سرمایهگذاری در حوزه انرژیهای نو و تجدیدپذیر میتواند اقدامی اثرگذار برای خلق ثروت از آسمان، تامین انرژی پایدار و توسعه همهجانبه باشد.