محدودیت منابع انرژی و مشکلات ناشی از مصرف سوختهای فسیلی، رشد بی رویه جمعیت شهرها و افزایش آنها سبب شده است که حجم زیاد زبالههای آلی تولیدی سلامت جامعه بشری را به خطر اندازد.امروزه تفکیک، بازیافت و استفاده از زباله با عنوان طلای سیاه یکی از مهمترین شاخصهای توسعه پایدار برای کشورها محسوب میشود و تولید برق از زباله در کشورهای توسعه یافته به دقت،...
معاون حفاظت و بهرهبرداری شرکت آب منطقهای اصفهان تنها ورودی آب به حوضه آبخوان دشت اصفهان رودخانه زایندهرود است، گفت: اگر فرایند برداشت بیرویه از منابع آبهای زیرزمینی کنترل و جلوگیری نشود، طبیعتاً فرونشست زمین در دشتهای مختلف استان اصفهان اتفاق خواهد افتاد.
نماینده مردم لنگرود در مجلس با بیان اینکه برون رفت از معضل پسماند و زبالهها نیازمند نگاه ملی است،گفت: سرانه محدود شهرداری و دهداریها،توان رفع معضل پسماندها و زبالههای شمال کشور را ندارند.
ایرانیها سالانه ۲۰ میلیون تن زباله تولید میکنند که ۱۷۷ هزار تن آن را زبالههای پلاستیکی تشکیل میدهد. زبالههایی که سهم ۱۵ درصدی از زبالههای جهان دارند و توسط یک درصد از جمعیت دنیا یعنی ما ایرانیان تولید میشوند.
زباله در دنیا به عنوان طلای کثیف شناخته می شود و سالیانه میلیونها دلار درآمد برای بسیاری از کشورها به همراه دارد. بنابراین در ایران نیز باید با تامین مالی، بالابردن آگاهی، ارایه راه حل های فنی و مدیریت شهری ساماندهی پسماندها را از وضعیت بحرانی خارج کرد.
تودههای زبالهای شناور همچون وصلههای بزرگی در اقیانوس آرام جابهجا میشوند. آنها از ساحلهای شهری تا جزیرههای دورافتاده با امواج اقیانوسها بالا و پایین شده و مسافت بسیار زیادی را پیمودهاند تا ناخواسته دوباره به آن سواحل بازگردند.
مدیر کل دفتر آب و خاک سازمان حفاظت محیط زیست با اشاره به اینکه مدیریت پسماند پزشکی کشور- که برعهده وزارت بهداشت است - رضایتبخش ارزیابی نمیشود از حمایت سازمان محیط زیست برای تولید داخلی دستگاههای دارای فناوری پیشرفته (هایتک) برای امحای پسماند پزشکی خبر داد.
تخریب محیط زیست از مهمترین مسایل جهانی است که جوامع بشری اعم از توسعه یافته یا در حال توسعه با آنها مواجهند. اهمیت این موضوع نه تنها از جنبه زیست محیطی و آثار آن روی منابع طبیعی، بلکه از نظر اقتصادی نیز دارای اهمیت است.
مدیرعامل سازمان مدیریت پسماند شهرداری ساری، فرهنگ سازی و آموزش شهروندی را گام موثری در اجرای تفکیک زباله از مبداء دانست و اظهار کرد: اجرای طرح تفکیک زباله از مبدا در این شهر نیازمند مشارکت عمومی شهروندان است.
معاون محیط زیست دریایی سازمان محیط زیست گفت: فعالیت گروههای دانشجویی در حوزه محیط زیست علاوه بر اینکه میتواند بازوی علمی کشور به حساب آید، قابلیت آن را دارد که بازوی اجرایی نیز باشد.
مدیر کل دفتر آب و خاک سازمان حفاظت محیط زیست با بیان اینکه مدیریت پسماند شهری فرصت خوبی برای اشتغالزایی و افزایش تولید ناخالص داخلی است، از برنامه این سازمان برای حمایت از شرکتهای خصوصی و استارتآپها به منظور جمعآوری پسماندهای خشک خبر داد.
رئیس شورای عالی استان ها با بیان اینکه در حوزه مدیریت شهری در مورد جمع آوری پسماند و زباله با مشکل جدی روبرو هستیم، گفت: بطور متوسط در کشور تولید زباله توسط هر فرد روزانه ۷۰۰ گرم است در صورتی که در دنیا این میزان ۳۰۰ گرم است .
زیست آنلاین: نشست تخصصی بهبود مدیریت پسماند جهت دستیابی به توسعه پایدار شهری، به مناسبت روز جهانی اسکان بشر ۹ مهرماه و با همکاری مرکز محیط زیست شهرداری، سازمان مدیریت پسماند و مرکز ارتباطات و اموربین الملل و دفتر برنامه اسکان بشر ملل متحد برگزار شد.
دبیر کمیسیون پسماند استان مازندران گفت: یکی از چالشهای همیشگی سدها، زبالههایی است که در آن ریخته میشود و با وجود پا فشاریهای اداره کل حفاظت از محیط زیست استان مازندران، تاکنون هیچ اقدامی برای جمع آوری زبالهها از اطراف سد هراز صورت نگرفته است.
فعالان زیستمحیطی در حالی توانستند با استفاده از روشهای دوستدار محیط زیست فلزات پایه چون مس و قلع را بازیافت کنند که به گفته آنها این محققان در دستیابی به این نوع پسماندها باید با پیمانکارانی که بعضا اتباع سایر کشورها هستند، رقابت کنند.
در حالی محققان یکی از شرکتهای دانشبنیان به روشهای دوستدار طبیعت برای استحصال فلزات مهم و گرانبها از زبالهها دست یافتند که به گفته آنها در حال حاضر بسیار از افراد اقدام به صادرات این زبالهها که حاوی مقادیری عناصر فلزی است، میکنند؛ ضمن آنکه این پسماندها ماده اولیه محصولات با ارزش این شرکت فناور است.
مطالعات متعدد پژوهشگران در گوشه و کنار جهان نشان میدهد مصرف مواد غذایی در ظروف پلاستیکی بر سلامت انسان تأثیرات مخربی داشته، بنابراین، با فرارسیدن ماه محرم و سنت پسندیده اطعام، توصیه میشود از مصرف این مواد اجتناب شود.
روزانه حدود ۱۳۰۰ تن به صورت غیررسمی زباله خشک ارزشمند جمعآوری میشود و علاوه بر آن به طور معمول ۷۰ درصد آب شرب تهران از منابع پشت سدها و ۳۰ درصد از محل منابع آب زیرزمینی تأمین میشود.