واردات ۸۰۰ هزار اتوبوس و کامیون گازسوز یا هیبریدی در راستای یکی از سیاستهای کاهش گازهای گلخانهای در تعهدات ایران در توافقنامه پاریس، ۱۳۰ میلیارد دلار هزینه خواهد داشت.
وزرای امور خارجه و نفت در دو نامه جداگانه به رییس جمهوری، خواستار تسریع در روند تصویب الحاق ایران به کنوانسیون تغییر اقلیم سازمان ملل و تصویب آن پیش از اجلاس آذرماه این کنوانسیون شدند.
مشاور انرژی سازمان حفاظت محیط زیست با بیان اینکه عدم اجرای قانون اصلاح الگوی مصرف انرژی، سالانه بیش از ۷ میلیارد دلار خسارت وارد میکند، گفت: هزینه هر تن کاهش انتشار گاز دیاکسید کربن ۳۲۰ هزار تومان برآورد شده این در حالی است که میزان سودآوری حاصل از کاهش هر تن دیاکسید کربن ۴۲۰ هزار تومان خواهد بود.
چین به دلیل ضعف منابع فسیلی و وابستگی شدید به واردات، از سالها قبل توسعه انرژیهای پاک را در برنامه دارد و الحاق به توافقنامه پاریس کاملا منطبق با منافع و سیاست کلان این کشور است .
در حالی که کشورهای دارنده منابع فسیلی از الحاق به توافقنامه پاریس حذر دارند، برخی با نادیده گرفتن مزیت منابع فسیلی ایران ،الحاق به آن را که اجرایش ۵۲ میلیارد دلارهزینه دارد، پیگیری می کنند.
یک پژوهشگر حوزه انرژی سند تعهدات ایران در موافقتنامه پاریس را دارای نقاط ضعف بسیاری دانست و گفت در صورت عدم توجه به آنها ممکن است در آینده تبعات غیر قابل بازگشتی برای کشور داشته باشد.
زیست آنلاین: اتحادیه اروپا در حال افزایش مقدار انرژی مصرفی خود از منابع تجدید پذیر است که به عنوان یک پیروزی دشوار برای استفاده از انرژی پاک تلقی می شود.
زیست آنلاین: توافق آب و هوایی پاریس که بالغ بر ۱۹۰ کشور جهان، آن را به تصویب رسانیده اند، اخیرا با اجرای سیاست های جدید کاخ سفید، مورد مخالفت قرار گرفت.
ایران تولیدکننده گازهای گلخانهای است و هنر دولت است که این تفاهمنامه را به فرصت تبدیل کند چون توافقنامه پاریس یک فرصت برای صنعت کشور ما به حساب میآید.
توافق پاریس بدون در نظر گرفتن شرایط کشورهای در حال توسعه در قیاس با کشورهای توسعه یافته تصویب شده است. این بدان معناست که کشورهای در حال توسعه بایستی در سطح کنونی تولید انرژی از طریق سوخت های فسیلی باقی بمانند.
زیست آنلاین: فرانسه با این که تنها ۱ درصد از انرژی برق خود را از زغالسنگ تأمین می کند، اعلام کرد که تاریخ تعطیلی کامل نیروگاه های زغال سنگ کشور را از سال ۲۰۲۳ به ۲۰۲۱ تغییر می دهد.
سازمان ملل متحد در گزارشی هشدار خواهد داد: اگر دولت ها تغییر اقتصادی بی سابقه ای برای جایگزینی استفاده از سوخت های فسیلی انجام ندهند، خطر بسیار زیادی وجود دارد که سطح گرمایش جهانی تا دهه ۲۰۴۰ از سقف تعیین شده در توافقنامه آب و هوایی پاریس تجاوز کند.