زیست آنلاین: مدتی است که موضوع رتبه ایران در «مدیریت منابع آبی» مورد توجه فضای رسانهای کشور قرار گرفته و با بیان رتبه ۱۳۲ از بین ۱۳۳ سعی در ارائه شاخصی از وضعیت بد مدیریت منابع آب هستند.
زیست آنلاین: کارگروه سازگاری با کم آبی پس از حدود دو دهه از آغاز خشکسالی شروع به کار کرده است. اما آیا این کارگروه در راستای حل مشکل کم آبی به صورت صحیح گام بر می دارد.
زیست آنلاین: در زمان مواجه جوامع با بحران آب، در دورههای مختلف زمانی متناسب با پاردایم و رویکرد حاکم بر نظام تصمیمگیری و مدیریتی آن جامعه، راهکارهای متعددی از دو حوزه عرضه و تقاضا در دستور کار قرار میگیرد. کشورهایی که با تفکر مهندسی و فنی به دنبال مدیریت آب هستند، راهکار را در تامین آب بیشتر از طریق اجرای بیشتر طرحهای توسعه منابع آب و تولید آب ...
با پیگیریهای انجام شده و در راستای کاهش مصرف آب قرار شده تا تجهیزات کاهنده مصرف در برخی از استانها در اختیار متقاضیان قرار گیرد و هزینه آن در قبوض آب به صورت درازمدت از این مشترکان اخذ شود.
بزرگترین گردهمایی مدیران و متخصصان حوزه انرژی، با تمرکز بر موضوعات سیاستی و کاربردی بخش انرژی دوازدهمین دوره خود را با شعار «سامانه های خلاق در زنجیره انرژی- آب- محیط زیست » در تاریخ ۲۹ و ۳۰ خرداد ماه ۱۳۹۷ با حضور اساتید و صاحبنظران برجسته بین المللی و داخلی، برگزار می شود.
اولویت بندی نوع مصرف آب، پایش مستمر منابع آب مازندران و برنامه ریزی اصولی ذخیره سازی در بلندمدت، پایش آلودگی آب سطحی و زیرزمینی و ردیابی منشا آلودگی، تصفیه فاضلاب ها و پساب صنایع پیش از ورود به منابع آّب، خاک و هوا و استفاده مجدد از این منابع راهکارهایی به منظور مدیریت منابع آب است.
در حال حاضر سرانه مصرف در بخش خانگی حدود ۱۵۴ لیتر در شبانه روز است که این رقم با توجه به اقلیم آب وهوایی اصفهان باید به ۱۳۰ لیتر در شبانه روز کاهش یابد.
مدیریت منابع آبی کشور توسط وزارت نیرو، حفاظت آن توسط سازمان حفاظت محیط زیست و بهره برداری آب توسط وزارت جهاد کشاورزی صورت میگیرد و در واقع یک فرزند، سه پدر دارد که این موضوع موجب شده مدیریت دقیق و منسجمی برای آب در کشور نداشته باشیم.
از کل آبهایی که سالانه در جهان مصرف میشوند، ۷۰ درصد در بخش کشاورزی، ۲۰ درصد در بخش صنعت و فقط ۱۰ درصد برای مصارف خانگی بهکار میروند. بدین ترتیب، صرفهجویی در بخشی که کمترین سهم را دارد راه حل مناسبی برای حل مشکل کمآبی نیست.
وارد مدار شدن ۲۶ سد بزرگ با حجم ۴ میلیارد و ۳۰۰ میلیون مترمکعب آب در دولت یازدهم از دستاوردهای نظام برای توسعه پایدار و استفاده بهینه از منابع آبی است.
کلنگ طرح آبرسانی به پاوه از چشمه هانی کوان آبان سال ۸۸ به زمین زده شد و باید سال ۹۲ به بهره برداری می رسید، اما بعد از گذشت ۹ سال همچنان آب به این شهر نرسیده است.
حدود ۷۵۰ هزار حلقه چاه آب در نقاط محتلف کشور حفر شده تا منابع آبی را عمق زمین بیرون بکشد که از این تعداد ۴۰۰ هزار حلقه مجاز و ۳۵۰ هزار حلقه غیرمجاز است.