زیست آنلاین: منطقه کارو (Karoo) در کیپ تاون منطقه ای بسیار خشک است و شرایط کامل خشکسالی شدید را داراست ، اما با این حال ما اطمینان می دهیم که در این منطقه، آب آشامیدنی مورد نیاز را تامین نماییم.
ایران در قیاس با کشورهای دیگر جزو پرمصرفهای آب به حساب میآید و این در شرایطی است که میتوان با اقدامات خانگی میزان مصرف آب خانوار را تا حد زیادی کاهش داد؛ موضوعی که اگر مورد توجه قرار گیرد، میتوان تا حدودی، چالشها و تنشهای موجود در این حوزه را دور زد.
قائم مقام شرکت آب و فاضلاب استان تهران گفت: اگرچه میزان بارشها نسبت به سال گذشته افزایش یافته، اما بهدلیل آنکه شاهد بارش برف نیستیم، باید گفت که وضعیت منابع آبی برای فصل تابستان همچنان بحرانی بوده و لازم است که مشترکان مدیریت مصرف داشه باشند.
محیط زیستیها تالاب گاوخونی را یک غول خفته میدانند که اگر خشکی آن ادامه یابد تبدیل به یک منشا ریزگرد میشود. آن موقع ترسی که از مشکلات بروز یافته در استانهای مرزی غربی کشورمان مثل کرمانشاه، ایلام، کردستان و مهمتر از همه خوزستان داریم در مرکز کشور هم خواهیم داشت و تهران، اصفهان، یزد، چهارمحال و بختیاری درگیر میشود.
مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب استان تهران با تأکید بر اینکه بارشهای اخیر نباید مردم را به خطا بیاندازد که وضعیت منابع آبی بهتر شده، پس صرفهجویی را باید فراموش کنند، گفت: حجم مخازن سدهای تهران ۵۰ میلیون متر مکعب منفی است.
وزیر نیرو گفت:از آغاز دولت بیش از ۱۵۰ هزار میلیارد تومان از منابع مختلف برای صنعت برق کشور سرمایهگذاری شده است و در طی حدود پنج سال اخیر بیش از ۱۱ هزار مگاوات به ظرفیت نصب شده کشور افزوده شده است.
زیست آنلاین: به گفته لیو ژنمین، معاون دبیرکل سازمان ملل متحد در امور اقتصادی و اجتماعی: آب ما را متصل و متحد می کند و"با همکاری در دهه موفق که به نام دهه" آب برای توسعه پایدار " نام گذاری شده است، می توانیم به آینده ای پایدار دست پیدا کنیم.
عملیات اجرای طرح فاضلاب تهران، از سال ۱۳۷۴ در گسترهای به مساحت ۷۰ هزار هکتار در مناطق ۲۲گانه تهران و برای پوشش ۱۱ میلیون نفر جمعیت افق طرح ۱۴۱۰ آغاز به کار کرد. این طرح براساس اولویتهای اجرایی به پنج فاز عملیاتی تقسیم شده و طبق برنامه حدود ۹۰۰۰ کیلومتر احداث شبکه جمعآوری، ۷۶کیلومتر تونل فاضلابرو، نصب بیش از ۹۰۰ هزار انشعاب فاضلاب و احداث ۲۲ واحد ...
هنوز بخشهای قابل توجهی از مناطق کابل از دسترسی به شبکه آب شرب محروم است. ساکنان این مناطق از پایتخت افغانستان ناچارند با حفر چاههای عمیق آب شرب مورد نیازشان را تامین کنند. چاههایی که روز به روز باید بر عمق آنها بیفزایند. گسترش پدیده کم آبی و خشکسالی موجب شده تا عمق دسترسی به آب در کابل به بیش از ۱۰۰ متر برسد.
در حال حاضر حدود ۵۲ درصد از مخازن سدهای کشور خالی است و از میان ۱۷۸ سد بزرگ موجود در ۶ حوضه آبریز اصلی کشور ۸۸ سد مهم از جمله سدهای زایندهرود، شهید رجایی، ملاصدرا، دوستی، درودزن، استقلال و چاهنیمههای سیستان و بلوچستان کمتر از ۴۰ درصد آب ذخیره شده دارند.
طبق اعلام مدیر عامل شرکت آبفای کشور میزان مصرف آب در ایران حدود ۳۰ تا ۴۰ درصد فراتر از میانگین جهانی است. همچنین بر اساس اعلام بانک جهانی، سرانه مصرف آب خانگی برای کشورهای بیابانی همچون ایران باید ۷۰ لیتر در شبانهروز باشد، اما اکنون حدود ۲۰۰ لیتر در شبانهروز مصرف میشود.
زیست آنلاین: روحانی در نشست امروز صبح در جمع مدیران جهاد کشاورزی عنوان کرد: درحالیکه ذخایر آب زیرزمینی کم شده، بعضی از منابع طبیعی را پیشخور کردهایم و مجوزهای بیش از اندازه برای برداشت از آبهای زیرزمینی صادر کردیم.
دبیر کارگروه آب ستاد توسعه فناوریهای "آب، خشکسالی، فرسایش و محیطزیست " معاونت علمیوفناوری ریاستجمهوری در جلسه کمیته راهبری کارگروه آب و خشکسالی گفت: عبور از بحران آب با تاکید بر طرحهای فناورانه در مناطق ساحلی ممکن میشود.
نایب رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی گفت: استخرهای آب کشاورزی فقط آب را از منابع زمین بیرون کشیده و آن را در معرض نور خورشید و تبخیر و یا هدر میدهند که این رویهای غلط است.
به گفته رییس سازمان حفاظت محیطزیست انتقال آب از دریا به داخل سرزمین برای برطرف کردن نیاز آبی مصرفکنندگان صنعتی و آب شرب و بهداشت مردم در صورت نیاز و با رعایت ضوابط زیستمحیطی بلامانع است.
زیست آنلاین: توافقنامه تغییر اقلیم پاریس در ۲۰۱۵ اهداف بلندپروازانه ای را برای کاهش انتشار کربن و کمک به کشورها در سازگاری با پیامدهای نامطلوب تغییرات جهانی اقلیم ترسیم می کند. اما آب غایب بزرگ این توافقنامه است. در این توافقنامه تنها اشاره ناچیزی به نقش اساسی آب در کاهش انتشار گازهای گلخانه ای و سازگاری با تغییرات اقلیمی شده است. در عین حال، بسیاری ...
آمارها نشان میدهد ایران وارد دوره ترسالی شده اما با توجه به این که اقلیم ما همواره دورههای ترسالی و خشکسالی پیاپی را تجربه میکند باید با استفاده از این فرصت فکری جدی به حال هدررفت آب کرد.
٧٠ درصد آب در جهان برای کشاورزی و تولید غذا برداشت می شود اما یک سوم غذای تولید شده در چرخه توزیع و مصرف مواد غذایی از بین می رود. این یعنی کاهش پسماند غذا با کاهش مصرف آب ارتباط مستقیم دارد.