سازمان محیطزیست پس از ۱۴ سال وعدههای فراوان دولتهای گذشته، اعلام کرده موافق طرح گردشگری آشوراده است بااینحال کارشناسان نگران نادیده گرفتن الزامات محیط زیستی هستند.
مدیر گردشگری سازمان منطقه آزاد ماکو گفت: منطقه آزاد ماکو با جاذبه های متنوع گردشگری، می تواند به مهم ترین منبع کسب درآمد و عاملی برای رونق اقتصادی تبدیل شود.
مصرف گیاهان دارویی در ایران سابقهای بیش از ۵۰۰۰ سال دارد که توجه دانشمندان بزرگ ایران چون ابوریحان بیرونی، ابوعلی سینا و زکریای رازی، گواهی بر پیشینه طولانی مصرف گونههای گیاهان دارویی است.
یک عضو موسس انجمن غار و غارشناسی ایران با تاکید بر اینکه نباید به غارها به عنوان یک بنگاه اقتصادی نگاه کرد، گفت: برخی از غارهای کشور ظرفیت گردشگری ندارند و برخی دیگر از جمله غار علیصدر با گردشگری غیر اصولی رو به نابودی هستند.
یک فعال محیط زیست گفت: فعالان گردشگری در لرستان برخی الزامات اولیه را نمیدانند و باید به دنبال کسانی برویم که تخصصشان گردشگری بوده و از آنها استفاده کنیم.
معاون محیط زیست دریایی سازمان حفاظت محیط با تاکید بر تدبیر و تفکر در گردشگری دریایی و تعامل همه دستگاه های مرتبط در این زمینه گفت: این امر می تواند بازوی حفاظتی برای گونه ها باشد.
گردشگران خارجی برای شکار هر رأس پرنده در قُرقهای اختصاصی ایران، ۱۵ تا ۱۷ هزار دلار پرداخت میکنند. سال گذشته در سه قُرق ۳۴ رأس شکار شد که ۳۵ درصد از آنها سهم خارجیها بود. به این ترتیب سال پیش، از گردشگریِ شکار فقط در سه منطقهی ایران بیش از ۲۰۰ هزار دلار عاید جوامع محلی شده است.
- خروج گردشگری از حالت سنتی و در پیش گرفتن نوع مدرن آن در مازندران پای برخی تفریح ها را در این استان باز کرده که به نظر کارشناسان محیط زیست زنگ خطر را برای بخش هایی از مناطق بکر به صدا درآورده است.
اسبهای خزری متعلق به منطقه گیلان، مازندران و استان گلستان، یا اسبهای نژاد ترکمن، همچنین اسبهای عرب در خوزستان و اسبهای کرد در مناطق کردنشین از بهترین پتانسیلها برای جذب گردشگران جهان در حوزه گردشگری اکوتوریسم ایران هستند.
یک فعال گردشگری ادبی با اشاره به اینکه گردشگری ادبی در ایران میتواند برای گردشگران داخلی و به خصوص خارجی جذابیتهای بسیاری داشته باشد، گفت: امروزه پاریس مهد گردشگری ادبی دنیا است و تهران نیز میتواند پتانسیلهای گردشگری ادبی خود را نشان دهد.