سازمان حفاظت محیطزیست در پی حذف ماده ۸ قانون هوای پاک که به تعیین سن فرسودگی خودروها اشاره داشت، در نامهای به بخش حقوقی ریاست جمهوری و هماهنگی با مجلس شورای اسلامی منتظر تعیین تکلیف وظیفه خود در قبال این دو قانون است، قانونی که بر تعیین سن خودروهای فرسوده تاکید دارد و قانونی که این بند از آن حذف شده است.
درپی ابطال «آییننامه ماده ۸ قانون هوای پاک» درباره «تعیین سن فرسودگی انواع وسایل نقلیه» از سوی شورای نگهبان یک کارشناس آلودگی هوا معتقد است که معاینه فنی میتواند ملاک خوبی برای تعیین سن اسقاط وسایل نقلیه باشد اما لازم است که سختگیری و نظارتهای شدیدی در این زمینه اعمال شود.
در حالی که کلانشهرهای کشور همچنان درگیر معضل آلودگی هوا هستند و دلیل اصلی این ماجرا نیز خودروهای فرسوده است، خبر میرسد آییننامه ماده ۸ قانون هوای پاک که به تعیین سن فرسودگی خودروها اشاره دارد، حذف شده است. آن طور که دبیر کمیته فنی صدور مجوزهای خودرویی سازمان حفاظت محیطزیست عنوان کرده، براساس استعلام دیوان عدالت اداری از شورای نگهبان آییننامه مربوطه ...
مدیرکل حقوق عامه دادستان کل کشور گفت: قانون هوای پاک سه سال است که تصویب شده و تمام دستگاههای اجرایی مکلف به اجرای آن هستند. در این کارگروه مدیرکل دفتر بهسازی نیروگاهها و محیط زیست شرکت تولید نیروی برق حرارتی گفت: اگر گاز مورد نیاز نیروگاهها تامین شود، وزارت نیرو هیچ تمایلی به مصرف مازوت به عنوان سوخت ندارد.
یکی از دلایل آلودگی هوا کمتوجهی دستگاههای اجرایی به قانون هوای پاک است که یکی از بندهای آن درباره «مقابله با پسماندسوزی» است؛ آن هم در شرایطی که هم در قانون هوای پاک و هم قانون مدیریت پسماندها متولیان این موضوع مشخص شده است.
معاون پژوهشی دانشگاه تهران، از آغاز به کار سامانه ملی تهیه فهرست انتشار آلایندههای هوای کلانشهرهای کشور خبر داد و گفت: این پروژه به تصمیمگیران برای ارزیابی سناریوهای مختلف رفع آلودگی هوا کمک میکند.
سازمان محیط زیست بر اساس قانون هوای پاک وظایف متنوعی را برعهده دارد که تهیه آییننامه اجرایی مدیریت شرایط اضطرار، اعلام رعایت حدود مجاز انتشار آلایندهها، پاسخ به استعلام درخواست جواز، مشخص کردن مراکز و واحدهای آلوده، جلوگیری از فعالیت واحدهای آلاینده و تعیین حقابه رودخانهها از جمله این وظایف هستند.
یک عضو کمیسیون کشاورزی، آب و منابع طبیعی مجلس گفت: متوسل شدن به باد و باران برای دولت، قانون شده است. بازگشت به قانون هوای پاک میتواند راهگشای بحران آلودگی هوا باشد.
با توجه به اهمیت موضوع، قانون هوای پاک در سال ۱۳۹۶ به تصویب مجلس شورای اسلامی رسید و بر اساس آن وظایف دستگاههای مختلف در راستای کاهش آلودگی هوا مشخص شد و مطمئنا اگر موادی که در این قانون مشخص شده از جانب ١٨ دستگاه متولی و دخیل در موضوع در زمان مقرر اجرایی میشد، قطعا امروز در تهران و سایر کلانشهرهای کشور روزهای ناسالم کمتری داشتیم.