جنبشی برای خرید ۱۰۰ درصدی برق مورد نیاز از کمپانیهای تولید کننده برق تجدیدپذیر شکل گرفته است و تعداد خریداران از ۴ شرکت در یک دهه پیش به ۵۰ شرکت رسیده است.
مطابق با قوانین سال قبل نرخ پایه خرید تضمینی به ازای هر کیلووات ساعت برای نیروگاههای خورشیدی با ظرفیت زیر ۲۰ کیلووات ۸۰۰ تومان ، از ۲۰ تا ۱۰۰ کیلووات ۷۰۰ و برای نیروگاههای بادی ۵۷۰ تومان است.
این کارگروه با توجه به اهمیت محیط زیست در شرایط امروزی دنیا و لزوم نگاه ویژه به مسائل محیط زیستی و آینده نگری در کشور و همچنین به منظور جلوگیری از آثار مخربی که خدمات رسانی صنعت برق میتواند بر روی محیط زیست داشته باشد، تشکیل شد.
امسال علاوه بر بحران آب با بحران برق نیز روبرو هستیم. از یک سو نصب حدود ۳۰۰۰ مگاوات نیروگاه در کشور مطرح است و از طرفی ۳۰۰۰ مگاوات تولید برق آبی به دلیل نبود آب در سدها کم میشود و رشد حدود ۷ تا ۱۲ درصد برق آبی امسال صفر است که این کاهش احتمال خاموشی پراکنده در برخی نقاط را ایجاد خواهد کرد.
مدیرعامل ساتبا گفت: به منظور حمایت از کالاهای تولید داخل، برق تولیدی نیروگاههای تجدپدپذیری که از تجهیزات، طراحی و دانش فنی ایرانی استفاده کنند تا سقف ۳۰ درصد بالاتر خریداری خواهد شد.
ایران با دارا بودن بیش از ۳۰۰ روز آفتابی در طول سال و همچنین مناطق مهیا برای تولید برق از باد، ظرفیت قابل توجهی برای توسعه انرژیهای تجدیدپذیر دارد که در سالهای گذشته نسبت به آن توجهی نشده بود.
سبد انرژی زمین در حال تغییر است و منابع تجدیدپذیر انرژی اهمیت فزایندهای پیدا کردهاند. آژانس بینالمللی انرژی انتظار دارد تولید برق با استفاده از منابع انرژی تجدیدپذیر به میزان یک سوم تا سال ۲۰۲۲ افزایش پیدا کند.
مدیرعامل برق منطقه ای خوزستان با بیان اینکه تبدیل زمین های کانون گرد و غبار در خوزستان به عرصه های تولید برق، تهدید کنونی این کانون ها را به فرصتی بی نظیر برای کشور تبدیل می کند گفت: با واگذاری بخشی از زمین ها ، امکان تولید ۱۴ هزار مگاوات انرژی خورشیدی وجود دارد.