با توجه به افزایش موارد آتشسوزی در جنگلهای مناطق زاگرسی کشور طی یک ماه گذشته، دبیر مرجع ملی کنوانسیون تنوع زیستی کشور ضمن انتقاد از عملکرد سازمانهای متولی و ناهماهنگی بین دستگاههای مختلف در زمینه مدیریت و اطفای حریق در این جنگلها گفت: زاگرس دیگر توانایی تحمل تخریب و تنش را ندارد.
مدیرکل دفتر حفاظت و حمایت منابع طبیعی سازمان جنگلها، مراتع و آبخیزداری کشور از تشکیل کارگروه تشدید مبارزه با قاچاق چوب ویژه استانهای شمالی کشور خبر داد.
رییس کمیته محیطزیست در کرسی سلامت اجتماعی یونسکو با اشاره به برداشت بیرویه از منابع آبی گفت: بسیاری از سازههایی که در تهران بر روی دشتی که سفرههای آب زیرزمینی آن خالی شده ساخته شدهاند ممکن است به جای یک زلزله هفت ریشتری با یک زلزله پنج ریشتری فرو بریزند.
مدیریت نادرست منابع آبی،طی چهار دهه اخیردر کشور فشار بسیار زیادی به منابع آب زیرزمینی وارد شده و این منابع تخلیه شدهاند. تخلیه منابع آب زیرزمینی باعث ایجاد یک نوع خشکسالی مصنوعی شده که فرونشست زمین در بسیاری از مناطق کشور را موجب شده است؛ فرونشستهایی که باعث وارد آمدن خسارات سنگینی خواهد شد
رییس سازمان جنگل ها، مراتع و آبخیزداری کشور گفت: این سازمان تلاش دارد سند جامع بومسازگان زاگرس را قبل از تشکیل دولت جدید به خاطر اهمیت موضوع به سرانجام برساند و مراحل تصویب و ابلاغ آن از جانب کمیته به دستگاهها ارسال شود.
هراز چندگاهی خبر رسمی یا غیررسمی از قطع درختان به گوش مان می رسد، اینکه عده ای چوب حراج به جنگل ها و سرمایه های ملی زده اند و تیشه بر ریشه درختانی میزنند که هر کدام از آنها سرچشمه حیاتند.
زیست آنلاین: در چند روز گذشته آتش در میانکاله شعله کشیده و چندین هکتار از این منطقه حفاظت شده را به ورطه نابودی کشانده است. به گفته فعالین محیط زیست و مسئولین سازمان حفاظت محیط زیست این آتشسوزی عامل انسانی دارد. با این حال گمانهزنیها در خصوص اهداف این اقدامات متفاوت است.
دادستان مرکز مازندران با دستور ویژه رئیس کل دادگستری و رئیس شورای حفظ حقوق بیتالمال این استان به پرونده ساخت و ساز و تفکیک زمین در تالاب نفتی فرحآباد ساری ورود کرده است.
معاون آبخیزداری، امور مراتع و بیابان سازمان جنگلها، مراتع و آبخیزداری کشور با اشاره به اینکه حدود ۱۰۰ میلیون هکتار از اراضی کشور ما در معرض تخریب سرزمین است، گفت: سدسازی غیر اصولی یکی از عوامل مهم بیابانزایی در کشور است.
معاون آبخیزداری، امور مراتع و بیابان سازمان جنگلها، مراتع و آبخیزداری کشور ضمن اشاره به روز جهانی مبارزه با بیابانزایی - مصادف با ۱۷ ژوئن (۲۷ خرداد) - گفت: تغییر اقلیم و دخالتهای انسانی حدود یک میلیون هکتار به وسعت بیابانهای کشور افزوده است.
جنگل از دید عموم مردم فضایی بانشاط برای گردشگری و از نظر بسیاری از ساکنان درون و حاشیه آن جنگل محلی برای کسب درآمد و امرار معاش است اما ارزشهای علمی، اقتصادی و گردشگری تنها بخشی از کارکردهای مهم جنگل است. کشورهای توسعه یافته بر اساس تجاربشان به اهمیت آن پی بردهاند و همواره به دنبال بهبود کمی و کیفی جنگلها هستند.
رییس سازمان جنگل ها، مراتع و آبخیزداری کشور با اشاره به تشدید اقدامات حفاظتی در جنگلها و مراتع گفت: پوشش حفاظتی سازمان جنگلها اکنون به ۸۵ درصد ارتقا یافته و برای تقویت ضریب حفاظتی استفاده از بیسیم، راه اندازی مرکز کنترل و پایش اطفای حریق، نصب جی پی اس در خودروها، نصب دوربین در مناطق بحرانی و منتهی به جنگل و غیره در دستور کار قرار گرفته است.
رئیس سازمان جنگلها، مراتع و آبخیزداری کشور با اشاره به شرایط خشک و نیمه خشک کشور گفت: اکنون متوسط بارندگی در کشور یکسوم متوسط بارش جهانی است، فرسایش آبی بیش از ۱۶ تن در هکتار در سال و فرسایش بادی بیش از ۲۱ تن در هکتار در سال است.
تهیه نقشه حفاظتی و بلوک بندی مناطق بحرانی، تامین و جایگزینی سوختهای مناسب برای جوامع محلی، مقابله با آفات و امراض و... ازجمله اقدامات اخیر سازمان جنگلها برای ارتقای ضریب پوشش حفاظتی بوده است.
معاون امور جنگل، سازمان جنگلها، مراتع و آبخیزداری کشور مطرح کرد: شش میلیارد مترمکعب معادل ۴۰ درصد از آب کشور توسط پوشش گیاهی زاگرس ذخیره و به تدریج آزاد می شود.
رییس سازمان جنگلها، مراتع و آبخیزداری کشور خواستار تخصیص هر چه سریعتر اعتبار آبخیزداری به این سازمان شد و گفت: در نیمه دوم سال امکان اجرای پروژههای آبخیزداری وجود نخواهد داشت.
رییس سازمان جنگلها با اشاره به اینکه متاسفانه پدیده فرونشست زمین در ایران کمتر مورد توجه قرار میگیرد، گفت: در برخی عرصههای کشور بین ۱۰ تا ۳۰ سانتیمتر در سال فرونشست دارند.